9 måter som beviser at du er helt redd for å bli forelsket

Innholdsfortegnelse:

9 måter som beviser at du er helt redd for å bli forelsket
9 måter som beviser at du er helt redd for å bli forelsket

Video: 9 måter som beviser at du er helt redd for å bli forelsket

Video: 9 måter som beviser at du er helt redd for å bli forelsket
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2023, September
Anonim

Har du en snakkende mistanke, er du redd for å bli forelsket? Disse 9 symptomene vil definitivt bevise at du lider av frykten for å bli forelsket.

For deg er forelskelsen den beste tingen noensinne. Tross alt handler livet om kjærlighet. Ingenting er like flott og fantastisk og vakkert som å elske noen og bli elsket i retur. Du åpner deg opp til noen, du tilbringer dine dager og netter med noen, du har noen til å lene seg på og holde hånden din, du har noen med hvem du kan dele din smerte, frykt og feil, og du har noen som kan elske du og hvem du kan elske, til tross for alt.

Kjærlighet er så vakker og du sannsynligvis går etter det som et eselbelastning etter en gulrot.

Men hvis dette er deg, har du nok aldri vært hjertebrudd før. Du har aldri følt hvordan det er å bli løyet til, forrådt og lurt på. Du har aldri følt hvordan det skal brukes, ødelagt og skadet. [Les: Hvordan komme over et ødelagt hjerte]

Så hva er det egentlig som å være redd for å bli forelsket?

Ta av rosenfargede briller, og vi vil vise deg de ni bevisene.

# 1 Du har ikke gjort fred med fortiden din. Når du er redd for å bli forelsket, er sjansene, det er fordi du har opplevd noe i det siste som var livsendrende. Du har kanskje startet et forhold optimistisk, men så endte opp hjertebrudd.

Så nå, selv etter så lang tid, er du fortsatt hjemsøkt av den som kom bort. Den minste utløseren kan krysse deg og bringe deg tilbake til den tiden da du var deprimert og ensom, gråt hjertet ditt for dager.

# 2 Du er redd for å stole på noen igjen. I et hvilket som helst forhold, enten i ditt personlige eller arbeidsliv, spiller tillit en stor rolle. Tillit er noe som tar år å bygge og perfekt, men det kan knuses på bare noen sekunder med et falsk trekk. Du har kanskje stolt på noen av hele ditt hjerte, noen i hvem du hadde investert din tid og følelser, og plutselig ble denne hellige tilliten brutt. På grunn av følelsene av usikkerhet som resulterer, er du nå hele tiden redd for å bli forrådt igjen. [Sjekk ut: Hvordan komme over tillitsspørsmål i forholdet ditt]

# 3 Du føler deg fanget når du er i et forhold. En annen ting du kanskje føler når du er redd for å bli forelsket, er frykten for at du blir fanget når du inngår et forhold til noen. Kjærlighet innebærer engasjement, og dette kan få deg til å føle deg opp til nakken din i for mange forventninger og ansvar.

Du kan føle at du er i et forhold som gjør at du savner å være single, fordi å være bundet til noen er som å være bundet ned. Du ser å være i et forhold som å miste din frihet og noe som vil tvinge deg til å endre din livsstil. Enda verre, du kan være redd for at du må spørre tillatelse fra din betydelige andre før du går ut, eller før du gjør praktisk talt alt.

# 4 Du har ikke noe imot å være sammen med partneren din, men du vil ikke bli "for personlig". Når du endelig går inn i et forhold, vil du tilbringe tid sammen, og du skal snakke med hverandre mye. Partneren din vil holde deg oppdatert om dagen, og de vil forvente deg å gi dem en spill-for-spill også. [Prøv: 16 tegn på at det er på tide å gå videre og avslutte forholdet]

Når partneren forlater sine toalettsaker på din side av vasken, vil du freak out. Når de forteller deg at de vil introdusere deg til sine venner, vil du føle at det er for stort et trekk. Når partneren din deler sin fortid, som hvordan foreldrenes skilsmisse påvirket barndommen deres, vil du bare nikke uavhengig og være forsiktig så du ikke vil frivillige noen meninger eller informasjon.

# 5 Du vil ha oppmerksomhet, men du er ubehagelig når ting går utover bare hyggelige ting. Et annet tegn på at du er redd for å bli forelsket i personen du er dating er når du allerede har et sett med trygge emner i tankene når du setter deg ned for å snakke med hverandre. Etter en hard dag, og du går hjem til din plass, finner du at partneren din spiser middag, men når du setter deg ned for å snakke, kan du ikke komme deg utover hvordan været er.

De vil spørre deg hva du synes om den nyeste tegneseriebaserte filmen du så sammen, og du kan kanskje si at det er bedre enn prequel. Men når de spør deg om hvordan du føler om dem, eller spør når du skal introdusere dem til vennene dine, eller hva forholdet ditt er akkurat, vil du gå tilbake. [Sjekk ut: Hvordan fikse et forhold som faller fra hverandre]

# 6 Du er redd for at partneren din tar opp for mye av tiden din. Du har sett denne personen en gang hver helg, men plutselig krever de mer tid. De ber deg om å følge dem med dette eller det, og du finner deg selv mer og mer tid med dem. Du føler at det forstyrrer en rutine du allerede har etablert, og dette gjør deg ubehagelig. Du er redd for at å bruke for mye tid med dem, kan bare få deg til å bli for knyttet.

# 7 Du er overfølsom når folk snakker om dine engasjementspørsmål. Du går på en venns bryllup og temaet ved bordet setter deg i det varme setet.Du er den eneste uten en "pluss en". Dine venner begynner å spørre deg hva som skjedde med ditt siste forhold, og si ting som tyder på at du er problemet fordi du er den som ikke vil forplikte seg.

Dette gjør at du vokter opp: De vet ikke hva de snakker om, forteller du deg selv. Selv med noen du daterer, vil emnene "hvor kommer du ikke romantisk", eller "hvorfor ikke ta meg til å møte foreldrene dine", uunngåelig komme opp, og du vil bli defensiv. Snart nok finner du deg selv å mestre kunsten å skifte emne.

# 8 Du legger en usynlig barriere mellom deg selv og den du er dating på. Du kan ikke være oppmerksom på dette, men år med å forkaste "kjærlighetskulen" kan føre deg til å bære rundt ikke bare den brikken på skulderen din, men også en usynlig vegg. Dette forbyder folk å komme for nær deg, fysisk og følelsesmessig. Når du for eksempel deler noen, er du forsiktig så du ikke er for nær dem. Du er veldig forsiktig med hvor din personlige plass er, og når den blir invadert. Det samme skjer i soverommet. Du koser deg ikke etter sex fordi det handler om alt for deg. [Prøv: 5 klare forsøk på en følelsesmessig utilgjengelig mann]

# 9 Du kan ikke si "de fryktet tre ord" tilbake. Til slutt er dette en moderlast. Du har gått ut med denne personen i lengst tid, og du har fortalt dem at du er tiltrukket av dem på grunn av deres intelligens, vits og utseende, og du gikk selv så langt som å si at du tilbeder bakken de går på. Du tar dem på fancy datoer, du lager mat for dem, og du tilbringer mye tid sammen. Du holdt hånden mens du introduserte dem til vennene dine.

Men når de forteller deg "Jeg elsker deg," knamrer du deg. Du kan ikke bringe deg selv til å si ordene, fordi du er helt grepet av frykt.

Det er forståelig for folk som gikk gjennom et grovt forhold, eller til og med en fornærmende og traumatisk, å være redd for å være i et forhold igjen. Hver situasjon eller hvert trekk kan føre deg tilbake til et dårlig minne du ikke kan glemme.

Vanligvis kveler tiden disse sårene, og du vil være klar til å falle igjen. Noen ganger er du bare med feil person, og utsiktene for å tilbringe resten av livet med din nåværende partner er ubehagelig, noe som resulterer i frykt og usikkerhet. [Lese: Hvordan bli forelsket igjen etter en pause]

Men når det er en unormal, vedvarende og uberettiget frykt for å bli forelsket eller være følelsesmessig knyttet, kan det være et klinisk problem som psykologer kaller "filofobi." Denne spesielle tilstanden må tas opp.

[Les: 20 rett og slett merkelige, men veldig virkelige fobier om kjærlighet]

Som mennesker vil vi føle oss elskede - å føle at vi tilhører. Enten du er redd for relasjoner, eller er redd for å bli forelsket, kan det komme til et punkt der det kan påvirke livskvaliteten din. Denne frykten holder deg isolert og ulykkelig. Så selv om kjærlighet kan være en skummel ting, går de fleste fortsatt der ute og risikerer alt for å finne sann kjærlighet. Er du villig til å ta spranget?

Anbefalt: