Din arbeidsmamma spørsmål besvart av Retail Guru Wendy Hallett MBE

Innhold

Savnet vår Q & A med inspirerende forretningskvinne Wendy Hallett? Finn alle ekspertrådene hun delte her

Ideen om å starte og sette opp en bedrift når du har en baby er skremmende - men gjør det mulig. Og det er hva Wendy Halley MBE adresserte i Facebooks Working Mums Club Q & A. Wendy er grunnlegger og administrerende direktør i Hallett Retail, som driver innrømmelser i varehus rundt i Storbritannia. Hun brukte 13 år på å jobbe i lederroller på Philip Greens detaljhandelgigant Arcadia, som inkluderer M & B favoritter Topshop og Dorothy Perkins, og i 2011 ble hun utnevnt til den samlede vinneren av NatWest Everywoman Awards. Hun er også medlem av Women's Business Council, en regjeringskonsern rettet mot å maksimere kvinners bidrag og engasjement i næringslivet og økonomien. Her snakker hun inspirasjon, jobb / livsbalanse og flytter virksomheten fremover. Spørsmål: Hva er det beste stedet å starte når du tenker på å sette opp din egen bedrift? Wendy: Først må du ha lidenskap for ideen din, så finn noe du vet. Ikke føler at det må være stort - mye av den beste virksomheten starter veldig liten og vokser organisk. Det var det som skjedde med meg. Og se hvordan du kan få forretningsidéen din til å passe rundt ditt nye liv med babyen din.

Jeg synes det er veldig stressende å prøve og fokusere på arbeidsrelaterte ting mens du bryr deg om babyer eller småbarn. Selv nå når barna mine er tenåringer, finner jeg det stressende. Mitt råd ville være å prøve å få litt familie / venn støtte slik at du har fri tid til å fokusere på å komme opp med ideer. Spørsmål: Hva er den beste boken du vil anbefale til noen nye å være selvstendig næringsdrivende eller eie egen virksomhet? Wendy: Jeg har ikke lest bøker om forretninger, og har en tendens til ikke nå. Jeg fant det beste stedet for råd var fra folk som allerede kjører bedrifter. Og ser på lokale forretningsnettverk - ofte er det frokost eller lunsjer. Og på en mer nasjonal skala er det grupper som Everywoman. Bruk nettsteder som passer til målgruppen din.

Jeg har ikke lest bøker om virksomheten, og har en tendens til ikke nå. Jeg fant det beste stedet for råd var fra folk som allerede kjører bedrifter

Å gjøre noe som dette kan være ganske ensom, så det er verdt å vurdere om du er den typen person som elsker total kontroll og derfor vil ha eierskap og bare for å være deg, eller om du vil gjøre din virksomhet i et partnerskap. Spørsmål: Kan du anbefale selskaper som tilbyr fleksible arbeids- eller arbeidsandeler? Etter min erfaring kan du forhandle om fleksibel arbeid når du kommer tilbake til jobb, men hvis du ønsker å flytte roller, bytte selskaper eller fremme karrieren din, er det vanskeligere å få. Wendy: Min kunnskap er hovedsakelig om detaljhandel og mote, men jeg vet at Asda har en utmerket tilnærming til fleksibel arbeid, som Debenhams. Et selskap som har en interessant kultur, er Timpson Shoe Repairs, som tror veldig mye at arbeidet skal monteres rundt ansattes livs- / arbeidsbalanse.

Jeg er enig i at når du er i et selskap og har bygget ditt eget rykte, er makten til å forhandle mye mer i retten din. Imidlertid er det fortsatt verdt på intervju-scenen å utforske ulike muligheter, selv om du ender med å akseptere en heltidsrolle med forståelsen for at det vil bli en anmeldelse når du er etablert. Bruk eksempler i et intervju med kvinner du er klar over som har gjort dette fleksible arrangementet arbeid og hvordan de har vært vellykkede.

Bruk eksempler i et intervju med kvinner du er klar over som har gjort dette fleksible arrangementet arbeid og hvordan de har vært vellykkede

Presentere deg selv som en fleksibel person, og ikke noen som vil ha harde og raske regler om hvordan dette vil fungere - forklar deg at drivkraften vil være på deg for å gjøre dette arbeidet, at det er nede for deg så vel som (om ikke mer) enn arbeidsgiveren. Som en side er timewisejobs.co.uk et utmerket sted for deltidsroller. Spørsmål: Jeg jobber heltid, har en to år gammel og startet min baby produktvirksomhet på fritiden. Hvordan lar jeg folk få vite om det? Wendy: Jeg hadde nettopp en rask titt på nettstedet ditt - ser vakkert ut. Og du har et ferdig Internett-målgruppe med foreldrene, så se på hvordan du kan lenke inn med nettsteder for mødre, og så videre.

En annen utmerket måte å markedsføre virksomheten din på er å legge inn priser. Jeg gjorde dette, og det var en fin måte å få virksomheten min kjent i moteindustrien. Everywoman driver en rekke forskjellige priser for alle størrelser av bedrifter - ingen avgift for å komme inn. Noen av de sosiale medier er også gode, og bloggere er så viktige - vi bruker dem mye i moteverdenen. Du sender gaver og de vil blogge om dem hvis de vil. Spørsmål: Jeg er på jobb mandag etter et år utenom - heltid som det var det eneste alternativet. Hvordan kan jeg gjøre det mindre smertefullt? Wendy: Start som du mener å gå på - du må sørge for at du er veldig profesjonell og fokusert på å jobbe mens du er på jobb. Hold babyen snakk og bilder til offisielle pauser eller lunsjtid. Sørg for at du kommer inn i tide, men også sørg for at du går i tide. Du angir grenser om å gå i tide mens du illustrerer deg, ikke forvent å bli behandlet annerledes.

Du angir grenser om å gå i tide mens du illustrerer deg, ikke forvent å bli behandlet annerledes

Undervurder ikke hvor utfordrende det vil være, og jeg sikkert funnet det lettere å ikke tillate meg å være distrahert å tenke på babyen min.Hvis fleksibel eller deltidsarbeid er det du vil, ville jeg ikke gi opp det. Jo bedre du er på jobben din, og ikke hvor mange timer du legger inn, jo mer uunnværlig vil du virke.

Når det gjelder din første dag, prep natten før - så få antrekket klart, og la mer tid enn du trenger for å få alt tilberedt om morgenen. Ikke glem å spise frokost! Spørsmål: Jeg vil revolusjonere CVen min før jeg kommer fra barselsorlov. Hva tror du tar en arbeidsgiver oppmerksomhet? Wendy: En balanse mellom erfaring og ferdigheter. Og vær ikke redd for å snakke om hva du har lært mens du er på barselsorlov. I tillegg til alle de åpenbare tingene som å ta ansvar for babyen, møter du også nye mennesker, kanskje organisere grupper, og utvikler multi-tasking ferdigheter. Så barsel permisjon i seg selv kan bli presentert som en positiv.

Mindre er mer - ikke sett for mye inn, da folk bare kjeder seg, leser det. Og noen sier at ikke ta med personlige ting, men et interessant faktum (som "Jeg gjør paragliding") kan gi et innblikk i hvilken person du er, f.eks. du liker å ta risiko. Selv om det er usannsynlig, har du brukt mye tid på paragliding når du nettopp har hatt babyen din! Spørsmål: Jeg vil be om å gjøre en jobbdel. Er det verdt å sette sammen et sak for å argumentere for dette? Wendy: Jeg tror at jobbdeling er sett på som den samme som å be om fleksibel arbeid, men hvis du går til en kropp som ACAS, kan du dobbeltsjekke dette. Jeg jobbet delte på Arcadia før jeg startet egen virksomhet, og begge av oss gjorde tre dager i uken, og det fungerte veldig bra.

En ting som kan være verdt å vurdere er om det er noen andre i din bedrift som kanskje vil dele en jobb. Så går du inn med den komplette løsningen som tilbys.

Når du setter sammen saken din, tenk på praktikken - hvem vil gjøre hva, hvordan vil du overføre deg, vil du være kontaktbar på de dagene du ikke er i. Men også fordelene - en bredere ferdighetsgrunnlag, feriedekning, ulike tilnærminger, og så videre. Jeg tror at firmaet får absolutt mer for pengene sine.

Spørsmål: Etter å ha min baby 18 måneder siden, har jeg ikke gått på jobb fordi jeg bare ikke tror jeg har råd til barnepasset. Jeg vil gjerne, og er klar over at jo lenger jeg venter, jo vanskeligere kan det være å gå tilbake til arbeidsplassen. Wendy: Jeg er medlem av Women's Business Council og jobber med regjeringen om hvordan du skal støtte kvinner som vil gå tilbake til jobb for å komme tilbake til det. En av de største barrierer er både overkommelig og egnet for barnepass, så jeg forstår helt hvor du kommer fra.

Et positivt trekk, og et område som WBC har satset på, er den (opp til) 2 000 barnevaktstøtte som kommer til spill i høsten. Det er en start, men ikke nok. Det er en god idé å tenke på en annen mor du vet hvem som vil gå tilbake til jobb - kan du begge gå på deltid og hjelpe hverandre med barnepass? Spørsmål: Jeg sliter veldig med å slå av når jeg går gjennom døren fra jobb som jeg fremdeles får e-post. Hvordan gjør du det? Wendy: Jeg sliter med dette også. Og realistisk er den eneste måten å gjøre det på å sette din Blackberry i et annet rom og ikke sjekke det. I hvert fall for en periode. Så snart du har lest en epost, bytter du automatisk til arbeidsmodus og føler at du må svare.

Så snart du har lest en epost, bytter du automatisk til arbeidsmodus og føler at du må svare

For meg var en av de mest stressende tingene da barna mine var små, forsøkt å håndtere arbeidstiltak samtidig som de var der for dem. Sørg for at du er disiplinert i å ikke sende en e-post, er god, så skriv kanskje et svar i et utkast så det er ute av hodet og klar til å sende neste dag. Spørsmål: Har du noen gode tips for å holde momentum i gang når du har jobbet på egen hånd i noen år, og spenningen i oppstart er bak deg? Wendy: Helt komme hvor du kommer fra! Og det jeg fortsetter å gjøre, kommer opp med flere og flere ideer! Og utvikle virksomheten på flere og flere måter. Det du kan tenke på, er å se mer på nettverk, slik at du kan møte andre mennesker i din posisjon og sprette ideer / tanker av dem. Det er mange forskjellige organisasjoner som everywoman og FE BE.

Noen ganger blir involvert i ulike veldedighetsorganisasjoner og ser på hvordan du kan knytte virksomheten din i mens du gjør det godt, kan du også åpne opp nye veier. Jeg har gjort mye med Retail Trust, som har gitt meg gode kontakter og en god profil.

Du kan utvikle produktkategorier eller hvor du selger. Min virksomhet er basert på innrømmelser, så kanskje du ser på butikkmuligheter.Slående at arbeid / livsbalanse kan være en av de største jongleringene som foreldre. Derfor har vi satt opp vårt Working Mums Club Panel, for å gi råd og komme deg bak hvert skritt av veien.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar