Din Steg-for-trinns amming Guide

Enten du er gravid og håper å gjøre noen pre-baby prep eller en ny mor prøver å huske alle trinnene - her er det du trenger å vite om amming.

1. Kom i riktig posisjon

Før du begynner babyens mat, sørg for at du er komfortabel. Deretter får du babyen på plass. Plasser ham slik at nesen hans er motsatt brystvorten og kontroller at hodet og kroppen er i en rett linje slik at han kan svelge lett. Pass på at du også støtter nakken, skuldrene og ryggen.

2. Lås på

Når barnet ditt er klar til å mate, kan du hjelpe ham med å feste ham ved å bringe ham raskt og jevnt i brystet og sikte på bunnlegget så langt fra bunnen av brystvorten som mulig. Hans hode skal tippes litt tilbake, slik at han leder med haken sin. Når hans lepper berører brystet, bør han reagere ved å slippe ned underkjeven og tegne teppet mot munntaket.

3. Hvis det er vondt ...

Hvis du får smerte under amming, kan det være av flere årsaker. Du kan ha trøst, svimmelhet, reflux, mastitt eller engorgement. Sjekk her for symptomene på hver og hvordan du skal behandle dem.

4. Behandling av ømme brystvorter

Sår brystvorter er ikke ideelle, men dessverre er det ganske vanlig etter amming. Men det er mange måter å få litt lettelse på. Og det er mange måter å unngå at de blir sår i første omgang.

5. uttrykker melk

Uansett om du ikke er komfortabel å amme barnet ditt i offentligheten, vil partneren din ha en sjanse til å mate barnet ditt eller du trenger å avlaste litt press i brystene dine, du vil sannsynligvis trenge å uttrykke brystmelken noen ganger. En stor hemmelighet? Å uttrykke etter at babyens første feed av dagen kan være den beste tiden å gjøre det. Når du har fått tak i det, er det enkelt å gjøre. I tillegg er det massevis av flotte pumper.

6. Støtte tilgjengelig

Ja, amming er naturlig, men det er en ferdighet som kan ta tid å tilpasse seg. Gi det tid og sørg for at du får all den støtten du trenger - det er mye tilgjengelig. Se etter støtte fra din partner, familie og venner eller gå online, snakk med helsepersonell eller ring en hjelpelinje.

7. Stem på dine bekymringer

Hvis du sliter med å amme, kan det være en veldig god grunn til at det ikke fungerer. Barnet ditt kan ha blitt født med tunge bånd, en tilstand som kan gjøre fôring vanskelig for babyen din eller hvis brystene dine er sårbare og du føler deg dårlig da mastitt kan være problemet. Uansett problemet, vær ikke stille og bekymre deg for at det er noe du har gjort. Snakk med jordmor eller helsepersonell om dine bekymringer.

8. Kommer offentlig

Amming på farten kan være litt skremmende for noen mødre, men det er mange måter du kan hjelpe til med å lette din angst og gjøre prosessen enklere, ett steg om gangen. Det er smarte stropper og deksler du kan bruke så vel som å planlegge hvor du skal stoppe og mate barnet ditt før du går ut.

9. Kjole for suksess

Enten du vil ha noe diskret å bære når du mates i den lokale kaféen eller runde granen din, er det mange antrekk som vil gjøre skjønn ditt mellomnavn. Å ha en topp eller bh som gir enkel tilgang, som det, sparer også mye faffing og betyr at du kan mate barnet ditt raskt. Hvordan har du hittil amming? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar