Din graviditet kjønnsstasjon - hva en rutsjebane!

Cocktailen av hormoner som kurerer rundt kroppen din, betyr at det kan være på tide å stramme sikkerhetsbelte når det gjelder graviditetskjøpssjåføren din ...

En av de mange overraskelsene med graviditet - spesielt hvis du er en første mamma-å-være - er den effekten det kan ha på kjønnsdriften din.

Mer enn en fjerdedel av gravide opplever en markant økning i ønsket. Det kan være et ekte sjokk, spesielt hvis du blir gravid i utgangspunktet tok litt å prøve. Men nå er kroppen din oversvømt med hormoner, og du vil bare fortsette å gjøre det som fikk deg gravid i utgangspunktet.

"En graviditet opprettholdes av høye nivåer av østrogen og progesteron," forklarer dr. Annie Evans, kvinners helseekspert og spesialist i kvinnelige hormoner (drannieevans.com).

Disse hormonene er der for å skape et pleie miljø for din ufødte baby i livmoren, men de kan lage din libido rakett.

"Hvis kjønnstasjonen sammenlignes med trafikklys, har de fleste menn et enormt høyt og stabilt testosteronnivå og har en tendens til å forbli på grønt. Kvinner med mindre stabile hormonnivåer, er oftere på rav og kan like raskt flette til grønt eller rødt. '

Men uten de vanlige toppene i den månedlige menstruasjonssyklusen, er hormonnivåene på sitt mest stabile under graviditeten, og libido sannsynligvis vil avgjøre på dette nye nivået til deg nær slutten av svangerskapet, når de endres igjen.

Hva forårsaker at svangerskapet ditt kjører til raketten?

Det er ikke bare ned til hormoner, skjønt. "Det er et utrolig komplekst samspill av faktorer på jobben, og det er ikke så kjent ennå hvor mye av vårt seksuelle lyst er fysisk eller i vår psyke, sier Annie. Å være gravid for første gang er en helt ny hormonell tilstand for en kvinne. Å utvikle en kurvierfigur og ha den nye rollen som å bære en baby kan få føle seg fabelaktig og feminin. '

Du kan også finne ut at de fysiske endringene du går gjennom, som er helt ned til hormonene dine, gjør sex morsommere. Når brystene dine blir fullere og mer følsomme, og blodstrømmen til bekkenet ditt øker følsomheten, kan du finne at du har det beste kjødet i livet ditt!

"Hvis du nyter sex under graviditeten, er det gode nyheter for både deg og din partner," sier Annie.

Hva skjer når svangerskapet ditt kjøre kjøre?

"Men hvis du ikke er, ikke bekymre deg. Åpenhet er viktig. Du må involvere din partner hvis du opplever en endret seksuell appetitt. "Fordi mens noen kvinner opplever en markant økning i lyst, føler nesten en tredjedel (32%) ikke noe trang til intimitet. 'Denne massive hormonelle endringen kan endre hvordan du føler, spesielt i de første tre månedene. Sex kan snart falle til bunnen av oppgavelisten din hvis du er kvalme eller uvel. Noen kvinner er overveldet av mors følelser, eller bare så slitne og utvokket at sex er mindre tiltalende. '

Din partner kan bli forvirret av dine følelser, så be ham om å huske hvordan han en gang var nådig av overaktive hormoner som ungdom, og del dine følelser. 'Graviditet endrer dynamikken helt i forhold til par,' tilfører Annie.

Bare husk at det er helt normalt at du har disse følelsene, og bare en av overraskelsene som graviditeten har i butikken.

Fire topptips for graviditetsseksjonen din

  • Del øyeblikket. Utforsk alternative måter å fremme intimitet med partneren din hvis du ikke føler for sex. Kyssing, berøring og massasje vil alle bidra til å frigjøre det følsomme hormonet oxytocin og utdype forholdet ditt i oppveksten til fødselen. Hvis du velger massasje, prøv Weleda's Stretch Mark Massage Oil, en blanding av naturlige ingredienser inkludert søt mandelolje og ekstrakt av organisk arnica for å opprettholde hudton og motstandskraft under og etter graviditet. £ 15.95 for 100ml, weleda.co.uk
  • Vær kreativ. Et naturlig høyt østrogenivå vil gi rikelig med vaginalsmøring, men fysiske problemer som sårbensdemament eller den store størrelsen på babybumpen din kan kreve litt kreativ posisjonering. Eksperimenter som bumpen din vokser for å finne ut hva som er mest behagelig for deg.
  • Være snill mot deg selv. Prenatale hormoner kan påvirke følelser, så du kan finne deg selv uvanlig tåre etter kjærlighet. Godta disse oppturene og nedturene som en naturlig del av graviditeten. Forklar til din partner at du trenger ekstra krammer og beroligelse.
  • Søk profesjonell hjelp hvis du trenger det. Hvis en vesentlig endring i kjønnsdriven din i svangerskapet spiller konstant på tankene dine, eller du begynner å presse deg inn i noe du ikke har lyst på, kan det være på tide å snakke med noen utenfor ditt forhold. Din jordmor eller lege vil høre uten dom. Et annet alternativ er å besøke Relate nettsted for praktiske tips, guider og videoer. Relate kan også tilby telefon-, e-post og live chat-rådgivning, eller ansikt-til-ansikt-økter på et nettverk av lokale sentre hvis du føler at litt ekstra støtte vil hjelpe din personlige situasjon. Finn ut mer på relate.org.uk
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar