Graviditetstapet ditt forklart: Stillbirth

Å miste en baby til stillbirth kan føre til at du føler deg overveldet og distraught, spesielt når leger ikke kan fortelle deg hvorfor du mistet barnet ditt. Men det finnes metoder som vil hjelpe deg med å takle.

Uansett hvor langt du var i graviditeten din, vil du føle deg hjerteløs om å miste babyen din. Men når du mister et barn sent i svangerskapet, kan følelsen av avværelse bli overveldende.

Å miste en baby etter 24 uker er medisinsk beskrevet som stillbirth. Selv om det er relativt sjeldent, avslutter en av 200 svangerskap denne veien, og 11 babyer er dødfødte hver dag i Storbritannia.

Bekymret at du mister babyen din?

Hvis du tror du mister babyen din, gå til legen din for å bli sjekket over. På hvilken som helst scene du misbruker, kan du bli anbefalt å gjennomgå en prosedyre for å sikre at hele graviditeten din har kommet unna.

Dette kan innebære bruk av medisiner eller en prosess som kalles dilatasjon og curettage (D & C). Hvis du mister babyen din etter 24 uker, må din baby bli begravet eller kremert. Du kan ordne dette selv eller sykehuset kan gjøre det for deg. Tilbring litt tid med babyen din først hvis du kan. Å si farvel vil hjelpe deg å begynne å behandle tapet ditt.

Forstå hva som skjedde etter en dødfødsel

Det er vanskelig å etablere dødsårsaken i nesten halvparten av stillbirths, noe som kan føre til at du føler deg forvirret, sint eller skyldig.

Stillbirth og abort er definert separat, ikke fordi man er lettere å håndtere enn den andre, men fordi det er mange forskjeller mellom dem. De har forskjellige årsaker, og trenger ulike evalueringer, som ofte betyr at foreldre og familier trenger hjelp kan være forskjellige. Legen din vil kunne veilede deg gjennom denne prosessen.

Håndterer tapet ditt

Det er helt normalt å føle seg fortapt i sorg, sinne og tristhet etter en dødfødsel. Det er måter å hjelpe deg selv med å begynne å helbrede følelsesmessig.

«Samle sammen sykehusskannelser, brev, avtaler og graviditetstester og legg dem i en boks,» sier fertilitetsspesialist og terapeut Susie Gower. «Du kan begrave denne boksen og si noen ord, eller hold det et sikkert sted at du kan gå tilbake når du føler at du trenger det. Dette er en måte å si farvel på, og kan være med stor trøst. ' Å dele dine følelser med andre er en positiv måte å frigjøre dine følelser på og sikre at du føler deg støttet av de rundt deg. Hvis du ikke føler deg klar til å stole på andre, skriv en daglig journal eller et brev til din ufødte baby.

Skriv noe som ikke deles eller leses av noen andre, eller et brev som uttrykker effekten av tapet ditt, vil hjelpe deg til å forstå hvordan du føler deg og beveger deg langs utvinningen.

Registrere en dødfødsel

Ved lov skal alle babyer som er dødfødte, registreres. Dette gir deg også muligheten til å anerkjenne fødselen, og kan fungere som en måte å si farvel til.

Stillbirths må vanligvis registreres innen 42 dager og kan ikke registreres mer enn tre måneder etter fødselen. Når du er registrert, kan du ikke endre barnets navn hvis du har bestemt deg for å navngi henne. Besøk DirectGovs nettsted for å få hjelp til å registrere en dødfødsel.

Støttede støttenettverk

Sands (Stillbirth & neonatal death charity)Konfidensiell hjelpelinje: 020 7436 5881

The Abortion AssociationHjelpe: 01924 200 799

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar