Din neste Smartwatch kan si når du blir syk

Innhold

Fitness trackers blir mer avanserte i løpet av uken, og neste gang du velger å oppgradere Fitbit, Withings, TomTom, Garmin, Apple Watch eller hva som helst annet, kan du få en enhet som vil gi deg beskjed når du skal bli syk.

Et team fra Stanford University i California har vist at treningssporere kan brukes til å oppdage de tidlige tegn på sykdom.

Mer enn 40 frivillige brukte enheter som spore sin puls- og hudtemperatur i to år. Det ble oppdaget at i dagene som førte til sykdom, ville enhetene registrere unormalt høye hjertefrekvenser og noen ganger høyere hudtemperaturer.

Enhetene kunne oppdage endringene i opptil tre dager før noen andre symptomer på forkjølelse eller infeksjon presenterte seg.

"Når disse wearables samler nok data til å vite hva dine normale grunnlinjelesninger er, kan de bli veldig gode til å føle når noe er galt," sier Michael Snyder, et medlem av Stanford Research Team.

"Vi tror at hvis hjertefrekvensen og hudtemperaturen blir forhøyet i omtrent to timer, er det en stor sjanse for at du blir syk."

Snyder møtte potensialet av wearables å oppdage sykdom førstehånd i fjor. Han hadde hatt syv forskjellige sensorer for å teste deres pålitelighet da de begynte å vise uvanlige avlesninger. Hans hjertefrekvens var forhøyet, hans hudtemperatur steg, og oksygenivået i blodet hans falt.

Til tross for at han ikke viste noen åpenbare symptomer, trodde Snyder at han kanskje hadde fanget Lyme-sykdommen fra et kryss under en tur til landlige Massachusetts. Når en mild feber oppstod, spurte han om antibiotika doxycyklin, som kan behandle Lyme sykdom, og det fjernet symptomene på en dag. Senere test bekreftet sin selvdiagnose.

Å vite at du er i ferd med å bli syk, vil selvsagt ikke slutte å få deg til å bli syk, men hvis bærbare er i stand til å oppdage sykdom noen dager før symptomene oppstår, kan det tillate tidligere inngrep og stoppe flere alvorlige problemer med å utvikle seg.

Det kan også være nyttig i det daglige livet. Hvis du merker at hjertefrekvensen er uvanlig høy eller temperaturen din er hevet, kan du velge å gi kroppen din hvile og gå hjem for en tidlig kveld i stedet for å slå byen og kanskje forverre en kommende sykdom.

ANBEFALT: 10 ting du bør vite om influensa

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar