Din Masterplan For Den Ultimate California Road Trip i 2018

Et tusen to hundre og to og femti. Det er hvor mange miles av stor amerikansk motorvei vi cruised på vår en-i-en-livet, to ukes biltur opp i Californias berømte Stillehavskysten.

Et tusen to hundre og femtiotre miles av havkramme, bynavigering, fjellklatring, nasjonalpark-kryssende amerikansk motorvei som alle burde oppleve. Spesielt fordi å trykke på asfalten på motorvei 1 og rute 101 kan du krysse av et rulleanrop av severdighetene - skyscraperte redwoods og dramatiske seascapes av Big Sur, det rullende surfe i Venice Beach, de åndelige utsikten i Yosemite - uten å brenne gjennom alle dine årlig ferie.

Fra byturer i San Francisco til paddleboarding med sjøen oter i Santa Cruz, samt alle retreater for å hvile dine slitne bein i og restauranter mate dine energinivåer på, her er hvor du trenger å parkere for en uforglemmelig kjøretur langs Californias fantastiske Stillehavskysten .

Los Angeles

Hvorfor? Være det første eller siste reisemål på eventyret ditt, er det ingen vei på vestkysten som er ferdig uten opphold i den utstrakte urbane utflaten av LA. Det er rart, det er fantastisk, det er absolutt enormt, og det er mye å gjøre for deg. Ikke minst dette mye ...

Oppholde seg: Hvor du er og hvem du vet, er like viktig som deg i Los Angeles. Er det litt av en stygg tude? Sikker. Men når i LA .... The Ace Hotel, et uberkult design-ledet hangout i sentrum, er stedet å se - spesielt sin suntrap taket komplett med basseng, cocktailbar og bølger av vakre mennesker gjør ikke veldig mye i det hele tatt. Nøyaktig hvor du må være å style ut jetlag.

Spise: Bo i Downtown for frokost i matstallfylte Grand Central Market. Sett alarmen tidlig om dagen - du er på vei for en utpost av Eggslut, hvis ølgulv har oppnådd det en kult etter som ser horder av sultne eggjegere som liner opp for plater som Fairfax-smørbrødet (mykt eggerøre med grønt, karamellisert løk, cheddar og sriracha mayo i en brioche bun) og signaturen Slutt - en potetpuré og coddled egg som du vil blande deg selv, dykk inn i nesen - først og be om oppskriften.

Gjøre: Gjør som en lokal, og gjør ditt robuste LA-turutstyr (det er et par uberørte designer Nike-trenere, sparkly-rene sports shorts, dyre athleisure-tee og banebrytende hodetelefoner) for en strømpromenade i Griffith Park og opp til Hollywood-tegnet der du ' Jeg krysser av et viktig turistfoto opp. Det er tre hovedstier her, men den moderate Canyon Drive Trail tok vår fancy - 6,5 miler med 1000ft + høyde tar deg forbi Adam West's Batcave fra 60-tallet Batman TV-serien (og har langt bedre parkeringsplass enn resten) .

ANBEFALT: De 10 beste tingene å gjøre i Seattle, rangert

Santa Monica og Venice Beach

Hvorfor? LAs sandy kystlinje føles en million miles unna smoggy byen, men det tar bare 30 minutter å kjøre. Dette vondt kule, men utkjølte tilfluktsstedet fra bystrenden er hvor du krysser av Muscle Beach, Venice Skate Park og spotting vilthårte surfere på strandpromenaden fra hitlisten.

Oppholde seg: Slipp posene dine på den eksklusive vicevineren (fra £ 237 per natt). Det er nær nok til praktisk talt å flop på stranden, men like langt nok fra strandpromenaden til ikke å være rett på toppen av turistskrummen. Det er to bassenger på dette trendy gjemmestedet, i tillegg til swanky innredning, enorme frokostplater og anstendig (og veldig velkommen) gratis kaffe for å få morgenen startet.

Spise: Abbot Kinney, en hovedrolle for mange en kommentarboks under en "Anbefalinger for LA, takk!" Facebook-status, er din spisested. Det er en high-end shopping spot som også huser en smeltedigel av LA food fads - tenk fersk juice skudd, vann med klorofyll, sprø iskrem - men det er også veldig seriøst om topp-skuff servering. Og Abbot Kinney-instituttet Gjelina er toppen av det leaderboardet. Bestil sin utrolig gode reker og griller, og du vil forstå hvorfor.

Gjøre: Hvis du ikke treffer 3,5-mile banen mellom Santa Monica og Venice Beach, gjør du denne californiske tingen all feil. Hold øynene dine åpne for å suge i den galne suppen av folk der nede: de stramme benkpressene fra Muscle Beach, de crusty punkrockersne i Venezia, de blodige kneet kickflipping barna i skateparken, vel-til-dos av Santa Monica forsegling avtaler over Bluetooth-hodetelefoner i løpet av sine morgen jogs, og strandpromenade handelsmenn peddling sine varer. Gå det, eller få sykler fra en av de mange leiebutikkene underveis.

Santa barbara

Hvorfor? Det er her vingårdstrenkte Santa Ynez-fjellene plummet inn i Stillehavet, og det er så dramatisk som vi håpet det ville være. Spaser langs den historiske kai og gylne stranden før lunsj, og fordyp deg i den lille, men livlige byens sunne besettelse med lokal mat, vin og håndverk øl når solen går ned bak horisonten.

Oppholde seg: Gi Instagram en heads-up før du lommer nøklene til ditt motell-stilrom på Goodland (fra £ 126) i Goleta, fordi det kommer til å bli slått under oppholdet. Dette 50-tallet surfe shack-inspirerte stedet ligger en 15-minutters kjøretur fra Santa Barbara, og ser ut som om hver krok er designet med dine Insta-filter i tankene.Heldigvis klarer den å forsiktig skape "stil over substans" -fellen, delvis på grunn av en super restaurant, et nydelig basseng, utmerket service og en fantastisk bar. Det tjente den mye ettertraktede tittelen på vårt favoritthotell av turen.

Spise: Gå inn i Funk Zone, et hippe-enn-det-lyd-distrikt som brister med vinsmaking, butikker og restauranter. Prøve håndbøkene på Figueroa Mountain Brewing Co og / eller vino fra havbunnen Deep Sea, rock'n'roll DV8 Cellars og vår toppvalg, Municipal før du drar alt sammen med en feed på Lark. Der finner du familie delingsplater (det er amerikansk for "gigantiske porsjoner") som brister med solid og sunn lokalpris (bortsett fra desserter - men vær sikker på at de ikke vil være noe rom igjen i magen din da).

Gjøre: Det er lang en pittoresk sykkelsti som klemmer Santa Barbaras strand og Wharf, og navnet ditt er på det. Tror du at du kjører en sykkel, skjønt? Nuh huh, bud. Partner opp og hoppe inn i en av Wheel Fun Rentals 'surrey-sykler - en dobbeltsete firehjuls pedal-drevet sykkelbil hybrid-ting. Ja, det er det som Chuckle Brothers kjørte. Men du vil se mye bedre på deg. Stol på oss. (Nei, virkelig, ærlig).

ANBEFALT: Alternativ Ibiza sommerferie: Seiling i Balearene

Paso Robles

Hvorfor? "Ah, vinland!" En setning vil du høre mye som du forteller nysgjerrige lokalbefolkningen at du er på vei for en natt med R & R i Paso Robles, og med god grunn. Etter gigantene i Sonoma og Napa er det en av Amerikas store vinproducerende områder.

Oppholde seg: Mediterranean-tinged Allegretto (fra £ 180) er det første vingårdspartiet i sitt slag i Paso Robles, og henter deg viner laget av druer som er * poeng * bare der ute og gir et ekstremt komfortabelt rom for å hvile hodet etter en lang økt i smakerommet.

Spise: Du trenger ikke å gå langt for fine dining her. Cello er feriestedets uformelle on-site farm-to-fork restaurant. Bestil deg et feit glass av hvitt og fest deg i Frutte di Mare pasta - det er stablet høyt med ypperlig tilberedt sjømat. Hvis hyttens feber setter seg inn om morgenen, gå for kaffe og egg på Kreuzberg - det er i nærliggende San Luis Obispo, men vil ikke føle seg ute av sted i øst London (NB: En liten del av Highway 1 i San Luis Obispo County er stengt til senere i 2018. Planlegg en alternativ rute på visitcalifornia.com/central-coast-resources).

Gjøre: Drikke. Fordi du vil sparke deg selv hvis du ikke tillater feriestedets karismatiske smaksprøver, sakkyndig John, å bløffe deg med sin kunnskap, har du i masker og helt forandrer måten du ser på din vin for godt.

Santa Cruz

Hvorfor? Santa Cruz er fødestedet for surfing på fastlandet, USA og oser med avslappet kjølig. Det er verdensklasse bølger og utkjølte vibes aplenty her, så vel som en bergstøper-laden boardwalk (som du vil gjenkjenne fra 1987 vampyr flick The Lost Boys), fotturer i nærheten, en summende mat og drikke scene, og en bukt florerer med sjøliv. Dykk inn, fyr.

Oppholde seg: For en enkel ti minutters spasertur til Pacific Avenue, hvor handlingen er, bo på Hyatt Place Santa Cruz (fra £ 122) og skyv inn i sitt innbydende basseng etter altfor lenge i førersetet. Hotellet huser massive senger for å spire inn etter enda flere muskelprøveaktiviteter og magefylling.

Spise: Montering i sentrum av Santa Cruz er hode og skuldre over resten takket være superkjølende stab, lokale råvarer, trendy interiørdesign og innsjøer av californisk håndverksøl. Den resterende delen er den knesmakende god sjokolademousse desserten.

Gjøre: Finn Trudie i hennes lille havnefront SUP Shack for en tidlig om morgenen guidet padle forbi Walton Lighthouse og over bukten til Santa Cruz Wharf. Sett din interne monolog til David Attenborough som her vil du se mange havterter, pelikaner, sjøløver, og hvis du er heldigere enn vi var, pukkelhvaler som du prøver å holde deg tørr.

Om ettermiddagen, kjør deg fra buzz av den ikoniske fairground-promenaden til det verdensberømte (og lille) surfemuseet rett ved siden av Steamer Lane, hvor Santa Cruz beste bølgekjørere kommer til "shred". Slå opp talsmannen Sykler for din pålitelige tohjuler.

Yosemite

Hvorfor? Det gir deg en liste over turgåere, klatrere, turgåere, fotografer og elskere av det store utendørs overalt. Du kan komme til Yosemite og tro at det vil forandre livet ditt, og det vil fortsatt overgå alle dine forventninger.

Oppholde seg: Når det gjelder innkvartering, har du to alternativer: befri deg til et liv med lønningslåns elendighet ved å bo i tarmdregerende dyre hoteller i nasjonalparken, eller se litt lengre unna og hold advokatene fra døren. Den enkle, men likevel komfortable 5th Street Inn (fra £ 67) i Mariposa, bare en time unna Arch Rock inngangen til parken, vil holde banken av ryggen.

Spise: Uten tvil er det en sit-down på Majestic Yosemite Hotel. Selv om vinduene i selve Game of Thrones-spisesalen rammer dalen utsikten utsøkt, vil du konsentrere deg om den tykke og deilige Reuben-smørbrød. Det er all den energien du trenger - og noen - for å angripe en anstrengende ettermiddagsvandring venter på deg her, samt en bar for å slappe av, se på Half Dome fra og å skåle din innsats (og dine brennende lår) på slutten av en lang dag.

Gjøre: Kom igjen, vi trenger egentlig ikke å fortelle deg, gjør vi? De vilde ridgelines ... du er på vei til dem. Vi splittet vår eneste dag i parken til en enkel, flat morgentur til Mirror Lake og tilbake til Majestic langs Valley Floor Loop, som hamret hjem, hvor ubetydelig vi ble sammenlignet med de store rockmonolittene rundt oss.

Etter lunsj oppet vi ante og testet vår mettle på de utmattende, tilsynelatende, uendelige og superbratte granittstrinnene i den "anstrengende" Mist Trail for å finne Vernal Falls før vi kom tilbake til basen via John Muir Trail akkurat som natt falt. Du bør planlegge å bruke minst en dag på å angripe den pittoreske Four Mile Trail skjønt, for å nyte utsikten over dalen, El Capitan, Yosemite Falls og Half Dome. Neste gang…

ANBEFALT: Rock klatring i Yosemite

San Fransisco

Hvorfor? Omgitt av vann på tre av sine fire sider, som pleier å ha sin egen urbane eukalyptuskog, med en indre nasjonalpark og en berømt surfingstrand som løper opp i ryggraden, har det nordligste punktet på denne bilturen et jernklædt krav om å være den peneste byen i hele Amerika. Par det med uendelige mat og drikkealternativer og en vennlig befolkning, og du må sitte på hendene for å stoppe deg selv Googling "hvordan du starter et nytt liv i San Francisco" når du kommer hjem.

Oppholde seg: Den overdådige arkitekturen og utsikten over byen er grunn nok til å bli i Pacific Heights-distriktet. Dusky vista fra rommet vårt inne den innbydende Edwardian boutique Hotel Drisco (fra £ 230) var verdt hvert øre. For noe helt annet tilbringer en natt i det sofistikerte, historiske vertshuset på Presidio (fra 222 £), en renovert kasernbygning som ligger i nasjonalparken, i tillegg til Golden Gate Bridge.

Spise: Leter du etter en grab-and-go lunsj? Bagels på tradisjonelle jødiske delikate sønner blir gjort på stedet og fylt med lokalt hentede ingredienser, og sette Londons Brick Lane skjønnhet til skamme (sin varme saus gjør det til en god suvenir også). Hvis det er en sitte ned du har lyst, vær så snill å tåle køene til Iza Ramen og bestil Iza Tsukemen slik at vi har noen med hvem vi kan gush over hva som må være - må være - de mest sanserende nudlene i by.

Gjøre: En tur på tre timer med Urban Hiker SF er den første tingen du bør gjøre etter å ha ankommet i San Francisco. Utforsker de historiske trappene og åsene i den bølgende byen med den strålende Alexandra (og hennes kjempebra hund Jodie, hvis du er heldig), vil ikke bare hjelpe deg med dine lagre, men vil sette deg på akkurat det rette stedet for å få din essensielle ferie snaps - som toppen av Twin Peaks og Sutro Tower - ute av veien hyggelig og tidlig. Spør pent og hun vil gi noen lokalbefolkningen bare mat og drikke intel også.

ANBEFALT: Oppdage en ny side av California

Big Sur

Hvorfor? "Det var her i Big Sur at jeg først lærte å si" Amen "," skrev Henry Miller i California-kystens kronjuvel. Og du lærer hvorfor når du slår rundt kystveiene ved siden av rene dråper, krysse den umiddelbart gjenkjennelige Bixby Creek Bridge, pust inn en lungfull fuktig piney air, se på rullende bølger og få et helt nytt perspektiv på sidene Kerouac og Miller's poetiske mesterverk.

Oppholde seg: Våkn opp ved føttene av tårnhager og innenfor earshot av den soul-beroligende Big Sur River etter å ha sjekket inn i Glen Oaks Big Sur (fra £ 131). De stilig renoverte motell hyttene i et skogsområde vil glemme at du bare er et steinkast fra Highway 1, slik at du kan konsentrere deg om å få din marshmallow ristet juuust rett over en av de felles eller private brannputene .

Spise: Her er hva du gjør. Du sjekker tidspunktet for solnedgang. Du sitter ved bordet i Nepenthe på den tiden din nummer én prioritet. Du nyter en av de mest utrolige utsikten på planeten mens solen synker, og rive øynene dine bort fra kystutsikten 250m opp, bare for å synke tennene i Nepents Ambrosia-burgere. Tillat omtrent fem dager for deg å fullstendig forstå hva du nettopp har opplevd, og til slutt ønske du kunne tilbringe hver kveld satt der oppe.

Gjøre: Gå. Gå. Gå. Du er inne i et annet vandringsmekka, så ta tak i løvestøvlene og hodet til Pfeiffer Big Sur State Parks 1000 hektar stier. The Valley View Trail krysset vår raske, men utfordrende boks og belønnet oss med vidstrakt utsikt ned til kysten.

For noe litt mer testing, takle fem miles Buzzards Roost-sti (som kom anbefalt av parkrangeren vi snakket med da vi overlevert vår $ 10 inngangsbillett ved porten). Du vil kaste opp på den berømte Egg Benedict på den historiske Deetjen's Big Sur Inn før du har en sprekk på den ene, skjønt.

For mer inspirasjon og å planlegge reisen til California, gå til visitcalifornia.co.uk

Lei en bil fra hertz.co.uk som samler på Los Angeles International Airport fra £ 222 i 11 dager. For inspirasjon til din bilferie, besøk Hertz USA Road Trip Planner.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar