Babyens mini milepæler å passe på

Innholdsfortegnelse:

Babyens mini milepæler å passe på
Babyens mini milepæler å passe på

Video: Babyens mini milepæler å passe på

Video: Babyens mini milepæler å passe på
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, September
Anonim

Det er en flott dag når din tot er en stor milepæl og sitter uten hjelp eller tar hennes første skritt. Diagram disse mindre åpenbare ferdighetene også for et spennende innblikk i babyens utvikling

Vår ekspert, Luiza DeSouza, er foreldreekspert og barnehygienist med mer enn 30 års erfaring.

Første smil? Sett kryss! Første tann? Sett kryss! Vi venter alle disse store milepælene i vårt lille liv. Men det er mange mindre landemerke øyeblikk å passe på også. Disse utviklingen vil gi deg en fascinerende titt på noen store forandringer som skjer i babyens voksende sinn og kropp.

Ikke bekymre deg om din lille har ikke nått disse mini-milepælene ennå. De foreslåtte årene er bare å gi deg en ide om når du skal begynne å se etter disse magiske øyeblikkene som skal skje. Og når de gjør det, har vi noen ideer for å støtte de ferdighetene som pågår.

Dreier hodet mot en lyd

«Hvis babyen din svinger hodet i retning av en plutselig lyd, har hun nådd en milepæl ved å innse at noe har skjedd for at lyden, i stedet for å bare godta det er lyd,» forklarer foreldresjef Luiza DeSouza. «Det betyr at hjernen hennes utvikler seg riktig fordi hun kan vende hodet mot lyd, selv om hun kanskje ikke forstår, akkurat hvor det kommer fra. '

For å støtte denne ferdigheten, som vanligvis utvikler seg mellom to og fire måneder, holder du en musikalsk leke foran babyen din og beveger den fra side til side. Din baby vil følge leketøyet med øynene og senere på hodet. Prøv også å ringe hennes navn mens du er ute av syne. Etter noen få øyeblikk, gå inn i babyens synspunkt så hun kan se deg laget støyen.

Kjenner sitt eget navn

Fra en relativt tidlig alder vil barnet ditt sannsynligvis vende seg mot deg når du sier navnet hennes. Men da hun nærmer seg seks måneder, kan hun begynne å se på andre mennesker når de sier navnet sitt, noe som indikerer at hun forstår at lyden er knyttet til henne.

«Opp til seks måneder eller så ser en baby seg ikke som en egen enhet fra moren sin,» sier Luiza. «Da hun begynner å få uavhengighet, oppdager hun langsomt at hun er et eget medlem av familien. Å nå denne milepælen betyr at barnet ditt har tatt et lite skritt mot denne realiseringen. Hun vet at hun har sin egen identitet. '

Du kan hjelpe babyen din å lære at alle og alle har sin egen identitet. Helt klart navnet på objektet eller personen når barnet ditt er fokusert på dem.

Aksjer med andre

Kort tid etter hennes første bursdag, kan du merke at barnet ditt begynner å frivillig tilby henne mat og leker til deg. «Denne oppførselen indikerer at barnet ditt har gjort det store spranget for å tenke på andre mennesker,» forklarer Luiza. 'Et barn tror i utgangspunktet at alt eksisterer bare for å tilfredsstille henne. Det er et grunnleggende overlevelsesinstinkt å ta vare på oss selv først. Men da hun begynner å lære empati, tenker hun på andres velferd og ønsker å glede dem. '

Støtt denne ferdigheten ved å spille et spill med barnets favoritt leketøy. Spør henne om du kan holde det et øyeblikk. Når hun gir det til deg, si "takk!" Med et stort smil. Gi det tilbake før hun ber om det.

Latter på noe du sa

Din lille vil ha giggling ved fysisk kontakt og morsomme spill fra en tidlig alder, men hun vil ikke le av noe du sa før hun når 12-15 måneder.

Du vil legge merke til at hennes grin sakte blir til en chuckle under et spill. «Din baby forstår nå at ting kan være morsomt, bortsett fra at giggles blir tvunget gjennom å kile,» sier Luiza. "Det er en kort hop herfra for henne å prøve å få deg til å le."

Ikke alle babyer ler på de samme tingene, så gjør morsomme ansikter og lyder og lek med å se på hva som gjør barnet ditt fnise. Å utvikle en sans for humor er en læringsprosess, og noen babyer er mer munter enn andre. Det vil ta noen babyer lenger å lære å le, så vær tålmodig.

Synger og danser

Det er et spesielt magisk øyeblikk når den lille du klapper, vrikker og kroker når hun hører musikk, og dette skjer vanligvis rundt 14-18 måneder. 'Denne oppførelsen demonstrerer at barnet ditt har evnen til å føle glede,' forteller Luiza. 'Dancing vil hjelpe henne å lære at det er godt å slappe av og vil bygge hennes selvtillit da hun i økende grad er i stand til å flytte kroppen sin i tide til musikken. Det indikerer også at hun er fysisk trygg og har gode motoriske ferdigheter. '

Barn lærer mange ferdigheter ved å kopiere voksne og deres eldre søsken. Dans med henne, og oppfordrer henne ved å kopiere dansen sin, beveg deg selv - uansett hvordan de ser ut!

Gjenkjenner seg i speilet

De fleste elsker å se på seg selv i speilet, trekke morsomme ansikter og fôre sin nysgjerrighet om denne "andre" babyen. Men rundt 18 år gammel begynner hun å forstå at refleksjonen er seg selv.

For å teste dette, må du prøve å sette en leppe av leppestift på pannen. Hvis hun berører stedet på speilet, er sjansene at hun ikke forstår at refleksjonen er henne. Men hvis hun berører sin egen panne, gjør hun det.

Du kan ha mye moro mens du hjelper barnet ditt til å nå denne forståelsen.Stå med henne foran et speil og berøre nesen din, og be henne om å gjøre det samme. "Dette gir henne en sans for å skille mellom nesen og mommens nese, og utvikler den følelsen av selvtillit," sier Luiza.

Spiller uavhengig

Hvis barnet ditt kan underholde seg selv i 10 minutter eller mer, spiller hun uavhengig. Dette skjer vanligvis på 18-24 måneder. «Det betyr at hun har utviklet en følelse av uavhengighet - og har et ønske om mer,» sier Luiza. 'Det er også et tegn på at hennes fantasi vokser.'

Støtt denne ferdigheten ved å gi barnet ditt leker som oppfordrer henne til å bruke fantasien, for eksempel treblokker. Og ikke tenk at du må forlate barnet ditt alene for at hun skal leke uavhengig. En liten vil gjerne spille for seg selv før du er i samme rom. Vær interessert i spillet hennes og snakk om hva hun gjør, selv om du er fokusert på en annen oppgave. Dette lar deg også sjekke at hun spiller sikkert.

Anbefalt: