Du-Komplett-meg forhold - Hvorfor trenger du ditt rom?

Innholdsfortegnelse:

Du-Komplett-meg forhold - Hvorfor trenger du ditt rom? - LOVE-SOFAEN 2023
Du-Komplett-meg forhold - Hvorfor trenger du ditt rom? - LOVE-SOFAEN 2023
Anonim

Selv om du elsker hverandre til biter, må du og din partner også bruke tid fra hverandre for å få forholdet ditt til å vokse. Her er 5 måter å gjøre nettopp det! Av Sarah Rogers

De fleste av oss har sett det før, paret festet på hoften, helt avhengig av hverandre, og gjør alltid helt alt sammen. Jeg kaller dem "fullstendig-meg" -par fordi det egentlig er en eller begge parter som føler at de aldri kan gjøre eller være noe uten det andre.

Jeg har vært der før, og har sett min rettferdige andel av â € ~you-complete-meâ € ™ relasjoner. Mens min personlige erfaring fant sted da jeg var 16 år, og fortsatt oppdager mye om meg selv og hva jeg ønsket, fortsetter mange mennesker denne typen forhold langt inn i deres voksne liv.

Hva er det som å være i et "fullstendig-meg-forhold"?

Jeg kan tenke på to personer i nærheten av meg som har helt usunne â € ~you-complete-meâ € ™ relasjoner. Den første er søsteren min og kjæresten sin. De møttes i videregående skole, deltok på samme universitet, studerte i samme program, jobbet i samme internship, og til i dag fortsetter å ha alle de samme vennene, hobbyer, interesser og mål.

Min søster og kjæresten min gjør bokstavelig talt ingenting uten det andre i slep. Dette er definitivt et usunt forhold, da det ikke gir noen av dem muligheten til å vokse individuelt. Det er også ekstremt irriterende å se hver eneste beslutning søsteren min dreier seg om kjæresten sin. Og jeg snakker ikke bare om store livsbeslutninger, som hvor man skal bo og mulige karrieremuligheter. Jeg snakker om grunnleggende beslutninger hver dag, for eksempel å gå ut på middag, eller ta en ferie med familie eller venner. [Les: 13 forteller deg at du er den fryktede klamrende kjæresten]

Det andre â € œyou-complete-meâ € ™ forholdet som jeg har å håndtere daglig, er en av mine beste venner. Hun og hennes kjæreste lever sammen, jobber sammen, og gjør generelt alt sammen. Mens jeg også liker å tilbringe tid med kjæresten min og verne om den tiden vi har sammen under våre opptatt tidsplaner, finner jeg det ikke nødvendig å gjøre absolutt hver eneste ting med ham.

Jeg vet at de er forelsket, og det er en fantastisk ting å ha din partner på din side. Men denne besettelsen med kjæresten hennes blir stadig destruktive til vårt vennskap. Jeg har forsøkt flere forsøk på å løsne dem og få litt kvalitetstid!

Jeg har prøvd å foreslå en jentas dag ut for manikyr og noe å spise. Men ikke bare foreslo hun at kjæresten hennes kunne møte oss til lunsj, hun fortalte til og med at hendene hans kunne bruke litt hjelp. Jeg brydde meg ikke om han hadde motbydelige samtaler over hele kroppen, jeg ville bare ha en ettermiddag med vennen min for å snakke om hva vi ønsket, og ikke bli sensurert av kjæresten sin tilstedeværelse. Etter mange andre invitasjoner ble alt som fulgte med â € œsure, se hva Sam gjør førstâ €, eller â € œyeah, det vil bli bra. Weâ € ™ d elsker å komme? Jeg begynte å gi opp å få tid med henne alene. [Les: 9 måter å slutte å være trengende og usikre]

Hvorfor har de disse forholdene?

En av de sentrale årsakene til disse â € ~you-complete-meâ € ™ parene er usikkerhet og ulykkelighet i seg selv, i forholdet eller begge deler. For å begynne å øke følelsen av sikkerhet og din lykke, er det viktig at hver del føler seg trygg på deres individualiteter.

En måte å overvinne disse â € ~you-complete-meâ € ™ relasjonene er å finne en balanse mellom rom som et par. Plass som i tiden du bruker uten din partner festet på hoften din. Plass i et forhold er viktig for å tillate en person å lære og vokse som et individ, og motivere hver partner til å nære og etablere sin egen identitet.

Hvordan kan du ha plass i et forhold uten å bli ensom?

Selv om du kanskje tror å tilbringe litt tid uten din betydelige andre, vil gjøre deg til en ensom rot, blir du overrasket over hvor mye sunnere forholdet ditt kan være når du tilbringer litt tid fra hverandre. Her er måter du kan gjøre det på.

# 1 Først må du lære å elske deg selv og nyte ditt eget selskap. Å ha tid med og for deg selv er viktig for å komme seg og kunne tilby 100% av deg selv, enten du er i ditt intime forhold, på jobben eller med din familie og venner. Hvis du ikke har tid til å vite hvem du er, og hva du vil ha i livet, er det vanskelig å tilby ditt beste til andre mennesker i livet ditt.

Så ta deg med til spaet, ta en ettermiddag av å lese på en kaffebar eller se en film alene. Uansett hva du velger å gjøre, sørg for at det er noe du kan nyte, og gi deg selv tid til å reflektere over … vel, deg selv. [Les: 11 tips for å elske deg selv og bli en bedre deg]

# 2 Du må også oppdage og vedlikeholde din egen vennegruppe. Mens det er hyggelig å ha nære vennskap som du deler med partneren din, er det også spennende når du kan ringe en venn eller to og ordne å tilbringe tid med folk utenfor ditt forhold.

Du må også slutte å insistere på at en betydelig annen kan oppfylle hver og en av våre ønsker og ønsker, da dette er ekstremt urealistisk og urettferdig.

Ditt forhold til partneren din bør ikke være det eneste forholdet som kan fylle dine ønsker og behov i livet.Andre mennesker bør alltid være en del av livet ditt. Du trenger venner, familiemedlemmer og andre nettverk av mennesker til å tilby en følelse av fellesskap, og å identifisere med utenfor ditt forhold. [Les: Den ultimate guiden til å gjøre flere venner]

# 3 Det er også veldig viktig å ha dine egne hobbyer og interesser. Selvfølgelig vil du dele noen av disse med partneren din, da det er sannsynligvis det som førte deg sammen i utgangspunktet. Men å være i stand til å være en del av noe individuelt vil tillate deg å få tillit, være klar over dine personlige mål, og generelt være din egen person.

Så bli med i en bok eller filmklubb, trene på et annet treningsstudio, ta en nattklass eller delta på noen arrangementer uten din partner. Å ha noe som er din ting er helt givende! Du bør også oppmuntre og motivere partneren din til å ha sine egne interesser og hobbyer!

# 4 En stor del om å finne den rette balansen mellom plass i forholdet ditt, er å være helt ærlig med partneren din. Det er ikke nok å si, "jeg trenger plass" og la det være på det. Plass i et forhold er vanligvis oppfattet som en negativ ting eller som avvisning, så du må være ærlig og spesifikk om hva det er du trenger. Hvis du er vag med partneren din, vil de sannsynligvis bli skadet og forvirret.

Men hvis du er spesifikk hvorfor du trenger plassen, vil din partner være mindre sannsynlig å føle seg avvist og skadet. Hvis du gir uttrykk for dem som du føler at du mangler, eller at du vil prøve noe nytt, gjør det mulig for partneren din å være mer støttende på ditt behov for en stund uten at han eller hun merker sammen.

# 5 Respekter partnerens behov. Selv om du kanskje ber om støtte i et nytt klasse eller personlig mål du har satt for deg selv, bør du også respektere hva partneren ber om. Hvis de viser interesse for en ny hobby eller uttrykker at de liker å blande opp rutinen, må du også være støttende. Et forhold tar begge parters innsats, så for å finne en balanse mellom rom, må du sørge for at alle dine behov blir tatt i betraktning. [Les: 12 tegner deg for å være egoistisk i ditt forhold]

Plassen i forholdet ditt er en god ting.

Å vokse som et par er viktig, men det er viktig å vokse som et selvstendig individ. Hvis du elsker deg selv, har dine egne venner og hobbyer, og har tid til å slappe av fra ditt daglige ansvar, vil du bli en lykkeligere person med en etablert følelse av selvtillit.

Med en god balanse mellom plass i et forhold, vil du faktisk ende opp med å sette pris på din partner mer, siden du ikke tar dem eller deres tid for gitt. Du vil ta deg tid til å ordne spesielle netter ute, og gjøre mer av en innsats når du tilbringer tid sammen.

[Les: Er dine romproblemer forårsaket av oppgivelsesproblemer? Finn ut her!]

Par som respekterer hverandres rom og uavhengighet har sterkere relasjoner. Så begynn å ta de nye danselektene eller ta den soloturen du planlagt år siden, ditt forhold vil bli sunnere hvis du bare gir det et skikkelig skudd!

Populært emne