Vil du fest med babyen din?

Opplev nattetiden på ditt barns liv om dagen med fester med barna dine - ja, barneklubb har bare blitt kjøligere

DJ kaster ut en Happy Mondays-melodi og den pakkede dansegulvet - full av neonklær og gal ansiktsmaling - går vilt og rister sine glødelys. Det kan være en innerby lagerfest eller et felt rundt 1990. Bortsett fra det er 2 pm på en søndag ettermiddag, og hvis du ser nøye ut, ser du hjord av småbarn. Det er til og med babyer i slynger som jigger til takten. Og når glitterkanonen går av, griner alle med glede. Skanner stedet for Phoebe, min egen to år gamle, finner jeg henne å samle skinnende glitter, mens min seksårige sønn William kaster litt Gangnam-Style-former. Når mannen min kommer tilbake fra baren med en halvliter, innser jeg at vi har klart det sjeldne helgprestasjonen - alle er glade.

Slå sammen din verden med barna dine

Fakturert som musikk- og dansfest for post-rave-generasjonen av foreldre og barn, er vår harmoni nede på en Big Fish Little Fish (BFLF) -hendelse. En av et voksende band av "familie raves", har det kjørt utsolgt partier i Sør-London de siste årene, og dette er den nordlige London-lanseringen. Pitching seg bortsett fra andre baby diskoteker på grunn av sin voksen musikk politikk, som spenner fra old school skal funk og pop, er dens tagline "For 2-4 timers fest folk". Det er morsomt for barna, ja, men det gir også foreldre en sjanse til å gjenoppdage noe vi elsket å gjøre før babyer.

"Jeg ønsket å engasjere seg med barna mine i voksen kultur - på en måte alle kunne nyte"

Og det er ikke bare en ting i London - familieklubbhendelser springer opp over Storbritannia, inkludert Baby Rave, som nå foregår i Leeds, Belfast og Cardiff. Nina Lyndon, direktør for veldedighet New Future Collective, og mor til Lolo, syv, og Micki, en, pionerer scenen ved å sette opp Disco Loco i Hackney for syv år siden. «Etter å ha Lolo skjønte jeg at jeg ikke kunne gå ut og feste,» sier hun. "Det virket alt jeg kunne gjøre med babyen min, var synge sammen med barnehagerymer med andre kvinner - jeg hatet det! Jeg ville virkelig engasjere barna mine i voksenkultur, og på den måten kunne alle nyte det. Ifølge psykologen Mia Scotland er familieklubber en flott måte å slå sammen ideen om moro med barnets. 'Som samfunn skaper vi kontinuerlig adskillelse mellom barn og voksne verdener, noe som ofte betyr at mødre føler seg fremmedgjort fra sitt gamle liv. Dette øker sjansen for å føle seg villig mot barna våre, sier hun. For foreldre som er lei av endeløse weekendturer til lekeplasser, er det en aktivitet å faktisk se frem til.

Setter et positivt eksempel

Før foreldrenes krav tilfredsstillte mange av oss de positive delene av klubbkulturen (ja, mange av oss gjør det fortsatt, men nå er det alt avhengig av barnevakt). «For en begynnelse får det deg bort fra TV-en, og øvelsen, musikk og sosial atmosfære er perfekt for barnets fysiske og følelsesmessige utvikling, sier Mia.

'Du vil ikke bare at babyen din etterligner du laster opp vaskemaskinen eller chatter på telefonen'

«Barnet ditt elsker å se deg glad, like mye som du elsker å se henne lykkelig. Og alle barn lærer å se på voksne - du vil ikke bare at de etterligner du laster opp vaskemaskinen eller chatter på telefonen, men nyter også musikk og dans. Det lærer dem at voksne også har det gøy. 'Hosted på samme musikksted - The Dome - hvor jeg tilbrakte hver lørdag kveld i to år i mine sena tenåringer, det tar meg en stund å komme seg fra flommen av minnene om mine ungdommelige misadventures. Å være her med mine to og fem åringer er bizarre trøstende, som om mitt gamle liv og min nye som mamma endelig har møtt. Omformet fra sitt tidligere liv som en chill-out-sone, har ett rom i klubben blitt en barns drømmeverden av lektelter, oppblåsbare og ballkasser. Det er vanskelig å få mine to til å forlate, men vi bestikker dem med trakk svinekjøtt og coleslawboller fra gatekjøkkenet, hvor 50-tallet rock'n'roll-melodier spiller.

Holde opp dine dansebegrep

Her finner vi nye mødre Saskia, 28, og Lydia, 32, fra Kent, som har kommet for deres første familie disco med døtre Georgie og Eva, begge 10 måneder. "Vi pleide å være store klubbere og elsker ideen om å gjenvinne den atmosfæren," sier Saskia. "Når du er forelder, er det overraskende vanskelig å finne muligheter til å danse. Og det er ikke bare oss som elsker å danse - barna er så naturlige og glade når de kaster noen trekk. " OK, så jeg feirer ikke med den totale forlatelsen av mine pre-kids netter ute - og på et tidspunkt har jeg et mildt panikkanfall når datteren min tømmer bort til en annen del av rommet, og jeg kan ikke finne henne. Til slutt blir hun hentet av en annen forelder, noe som forsikrer meg om at alle er i samme båt. Folk ser etter andre barns barn, så vel som sine egne, pluss det er mange ansatte som holder øye med ting. Og mens de fleste foreldre er på shandy heller enn Tequila-skudd (sannsynligvis en god ting), føles det som en helt ny, for ikke å nevne bakrusfri, måte å feste.Jeg har innsett at jeg ikke vil hengte opp mine raving sko ganske enda. Faktisk planlegger jeg å sende dem videre. Hvordan finner du måter å blande favorittaktivitetene med familielivet på? Fortell oss under i kommentarfeltet.

Som dette? Ønsker mer? Abonner på Mother & Baby magazine for gode artikler om graviditet, fødsel og ny morskap.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar