7 ting du kanskje ikke vet om barn med autisme

Å øke et autistisk barn kan være et skremmende perspektiv, men mens hans oppførsel kan være utfordrende, er det også utrolig givende

I dag blir World Autism Awareness Day merket globalt med fundraising og bevisstgjørende hendelser. Utviklingshemmingen påvirker mer enn en av 100 voksne og barn i Storbritannia, og er en betingelse for at du kan bekymre deg for at den lille er tegn på. Mens det ikke er nektet det er tøft, og det er ingen kur, vil det påvirke hver person på forskjellige måter og kommer hånd i hånd med mange positive ting.

1. Utrolig potensial

Hvorvidt et barn vil vokse opp til å være en astronaut eller en pianist - det er alt mulig for autistiske barn som de pleier å være utrolig motiverte og drevne. "Autistiske mennesker kan fokusere for utrolig lange perioder," forklarer Carol Povey, direktør for National Autistic Society senter for autisme. 'Dette kan føre til utrolig vellykkede karrierer og utvikling av svært spesielle talenter.'

2. Hilarious one-liners

Personer med autisme er veldig ærlige og er ikke selvbevisste, noe som kan føre til veldig komiske kommentarer og observasjoner - og noen ganger krysse verdige øyeblikk for foreldre!

3. Hardere å diagnostisere i jenter

Flere hanner har blitt diagnostisert med funksjonshemming enn kvinner, men dette er ikke å si at mange flere menn er autistiske. "Autisme kan diagnostiseres fra rundt to og en halv til tre år," forklarer Carol. - Men jenter blir ofte aldri henvist til diagnose og blir savnet fra statistikken, sier Carol. Dette kan være av en rekke grunner, blant annet at jenter er mer tilbøyelige til å samhandle sosialt og har en tendens til å ha interesser som jenter uten autisim - for eksempel dyr, kjendiser og klassisk litteratur.

4. En unik livsstil

Mens de fleste barn har en veldig kort oppmerksomhet, er autistiske tots utrolig konsentrert. - Personer med autisme er veldig fokuserte for øyeblikket, sier Carol. "Så de tar mye mer fra det ene øyeblikket enn de fleste ville." Tenk på hva vi ville merke hvis vi alle tok deg tid til å stoppe og virkelig absorbere hvert øyeblikk. 'De reagerer på sensoriske stimuli annerledes og kan være over- eller underfølsomme for lyder, berører, smaker, lukter, lys eller farge,' fortsetter Carol.

5. Sterke personligheter

Akkurat som hvert barn er annerledes, er hvert autistisk barn annerledes og har en personlighet av hans eller hennes egen. 'Autisme er en spektertilstand, noe som betyr at hvert barns grad av alvorlighetsgrad er annerledes, forklarer Carol. "Men hvert barns personlighet skinner virkelig gjennom og er klart og definert.

6. Kjærligheten til ensomhet

Autistiske smårollinger har en tendens til å foretrekke å spille alene i stedet for med andre barn. Et autistisk barn kan ikke bruke late som å spille, sier Carol. "For eksempel kan han tilbringe tid på å leke opp leketøysbiler, heller enn å få dem til å zoome rundt - som et annet spedbarn ville.

7. En annen måte å kommunisere på

Å unngå øyekontakt er et annet tegn på autisme som er en forsinkelse i språkutvikling, noe som kan gjøre kommunikasjon vanskelig. 'En autistisk pjokk kan ha en uvanlig måte eller si ord eller lyd stilket når han snakker,' sier Carol. Og de pleier å ha en bokstavelig forståelse av språk - så sarkasme er vanskelig for dem å bruke eller forstå. «Det hjelper å snakke på en klar og konsekvent måte og gi folk autisme tid til å behandle det som er blitt sagt til dem,» forklarer Carol. Er barnet ditt autistisk? Hvis ja, hva vil du at verden skal vite om ham eller henne? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar