Vinterløp: Gear og tips til løpere som ikke går på med tredemølle

Innholdsfortegnelse:

Vinterløp: Gear og tips til løpere som ikke går på med tredemølle - øVELSER 2023
Vinterløp: Gear og tips til løpere som ikke går på med tredemølle - øVELSER 2023
Anonim

Men mye vi liker å stønne om været, Storbritannia er et ganske flott sted å være en løper. Somrene er sjelden så varme som å løpe i en dehydreringskrisende elendighet, og vinterkulden har en tendens til å falle i kategorien "sørg for at du bærer leppebalsam", i stedet for å ha på seg hansker eller miste en finger.

Når det er sagt, er den britiske vinteren vanligvis våt, kjølig og mørk, noe som gjør det til noen løperes ti ti beskrivelser av deres favoritt trening. Heldigvis kan du bekjempe alle tre av disse forholdene lett med riktig vinterplan og utstyr. Vi har alt utstyret du trenger å vurdere nedenfor, men før det har vi fem raske tips fra Tom Craggs (Runningwithus.com), offisiell løpebuss til Cancer Research UK London Winter Run. Craggs tips er rettet mot folk som trener gjennom vinterdynene til London Winter Run 10K i februar neste år, men de jobber for noen løperer som ser etter inspirasjon for å komme seg gjennom de kalde månedene og de som skal starte opplæringen til en vårmaraton .

Vinterløpstips

1. Ring-Fence Din treningstid

Den festlige perioden kan være utrolig opptatt, og det første som mange mennesker slår av sin tidsplan, er trening. Unngå denne fallgruva ved å planlegge din ukentlige trening for å hjelpe deg med å holde fast ved det. Gitt hvordan hektisk jul kan være, vil du nok være glad for tiden til deg selv uansett.

"Formålet med å få øktene dine i banken så tidlig om morgenen som mulig, fordi livet vil kaste flere og flere run-busting utfordringer på deg hele dagen," sier Craggs.

2. Endre landskapet ditt

Å kjøre samme bit av asfalt om og om igjen, er bare en annen grunn til å hoppe over en løp når det er kaldt, så bland det opp.

"Skift opp dine vanlige løpesteder, kom deg unna og ta med noen åser for å utfordre kroppen din annerledes," sier Craggs. "Kroppen din elsker rutine og platåer enkelt. Rist opp ting og hold musklene dine, og hjernen din gjetter. "

3. Brennstoff Din Fitness

Det forventes at folk vil overindulge i julen, men det er også viktig å få fylt med frukt og grønnsaker, og ikke å følge den overindulgenet med en kjeppediet i januar som kutter ut maten du trenger for å støtte kjøringen din.

"Konsistens er nøkkelen til å løpe suksess," sier Craggs. "Nå er det ikke på tide for en sprø ny diett eller å begynne å ekskludere hele matgruppen. Du må drivstoff trening med høy kvalitet karbohydrater samt tilstrekkelig fett og protein. Vitaminer og mineraler er enda mer kritiske for å støtte immunforsvaret om vinteren, så ta med mye blandet farget frukt og grønnsaker. "

4. Få kryss

Kryss trening bør allerede være en del av treningsrutinen din og vurderer at du kan gjøre det innendørs, det er et enda mer attraktivt alternativ om vinteren.

"Ditt hjerte og lunger vet ikke forskjellen mellom å være på sykkel, en trener, svømming og løping," sier Craggs. "Dine muskler vil takke deg hvis du legger til variasjon gjennom cross-trening som kan matche fordelene med ekstra løping med større styrke gevinster og mindre innvirkning."

5. Sett deg selv ut

Å ha det riktige settet er avgjørende for motivasjon når du ser ut av vinduet og tenker på den økten i kulde, sier Craggs.

"Sett deg ut med lag av svette-wicking, sports-spesifikke stoff. Se til armwarmers og hatter å holde seg varm uten å kaste deg som en kalkun. "

Vinterkjøring

Softshell Jacket / Top

Den første av to jakker du trenger i vinter garderoben, den softshell løpende toppen er arbeidshesten du skal bære for nesten hver gang. Det trenger å være pustende (en fulllengde zip vil hjelpe her), men kan stå opp til en liten drizzle, og du bør kunne bruke den heller ved siden av huden når den bare er litt nippy og over et grunnlag når det er kaldere. Ideelt sett vil den bli laget av luktresistent stoff, fordi du skal ha på seg det mye, og vil ha reflekterende detaljer for mørke løp.

Vår favoritt softshell jakke: SOAR Softshell

Image
Image

Den har alt du kan ønske deg fra en softshell jakke, inkludert et dash av stil. Bruk denne slanke kutten i seg selv på høsten og våren, og slip et midterlag under vinteren. £ 199, kjøp på soarrunning.com

Vanntett jakke

Når forholdene blir ekte, trenger du noe sterkere enn en softshell. En helt vanntett løpebukse er sannsynligvis ikke alt som puster, så hold deg til enkle løp mens du bærer den, men sikte på å finne et lettvektsalternativ som ikke vil gjøre deg så svett som blokkerer regnet blir selvnedslagende. Pakningsbare jakker som kan komme med på turen er en bonus, så du er forberedt dersom været plutselig blir.

Vår favoritt vanntette jakke: Iffley Road Marlow

Image
Image

Denne pakkbare vanntette er så lett at den er behagelig å ha på seg selv når det ikke er noen nedlukning som plager kjøringen din. Når det er, kan du imidlertid stole på at du holder deg tørr. £ 195, kjøp på mrporter.com

Grunnlag

Et koselig grunnlag er det nærmeste til et løpers hjerte om vinteren - ganske bokstavelig talt, hvis du ikke bruker en brystbelte. Toppen skal holde deg varm og kaste bort svette fra huden, slik at du forblir tørr og behagelig. Hovedavgjørelsen å gjøre er mellom merinoull og syntetiske stoffer.Den førstnevnte er varmere og motstår luktene bedre, mens sistnevnte viker bort svette og tørker raskere.

Vår favoritt base lag: Odlo Evolution Warm Base Layer

Image
Image

Hurtigtørking, tettsittende og laget med Odlo sølvbasert antibakterielt stoff, slik at det ikke stinker etter en løp, vil dette grunnlaget oppfylle alle dine vinterbehov. £ 50, kjøp på odlo.com

tights

Noen løpere vil bli sjenert fra å løpe strømpebukser uansett hvor kald det blir, men de mangler et triks, fordi et godt par benkramper er bare billetten for å holde seg tett på lette løp og varme opp for hurtige økter. Som med base lag, vil du ha et svette-wicking materiale som tørker raskt, og det er alltid nyttig hvis strømpebuksene har reflekterende detaljer for nattløp.

ANBEFALT: Reflekterende løpearbeid

Vår favoritt tights: Asics Windstopper Tights

Image
Image

Vind kan rivaliserende regn i sin evne til å ødelegge en løp, så blokkere de blustende forholdene med disse strømpebuksene, som har et brisblokkende panel innbygget i stoffet på forsiden. £ 70, kjøp på asics.com

Snood

Det er på tide at vi alle omfavnet kanskje den mest urettferdig maligned av alt atletisk tilbehør, snood. Bruk den til å holde nakken varm, eller slå den opp som en panne som beskytter ørene mot chillen. Et lett, svette-wicking materiale er best.

Vår favoritt snood: BUFF R-Solid Blue Skydiver

Image
Image

Enhver BUFF vil tjene deg godt, men det er verdt å starte med reflekterende rekkevidde med tanke på de lange vinterkveldene fremover. £ 21.50, kjøp på buffwear.co.uk

hansker

Kravene er enkle her - du vil ha hansker som holder hendene varme, men ikke svette. For de som liker å flappe med elektronikk mens de kjører, sporer du et par som lar deg bruke berøringsskjerm enheter.

Favoritthanskene våre: Adidas Climawarm Running Hansker

Image
Image

Disse fleecy hanskene gifter seg med varme og pusteevne, og har ledende fingertupper slik at du kan bruke telefonen uten å ta dem av. £ 22.95, kjøp på adidas.co.uk

Hatt

Selv om kroppen din er godt beskyttet mot været, forsømmer du noggin, og du vil føle deg avslappet. Sweat-wicking egenskaper er et must, fordi det vil bli dampende under hatten din når du kjører.

Vår favoritt lue: Nike Dry

Image
Image

Myk og fleecy, dette er en glede å trekke på, og Nike Dri-FIT-teknologien i stoffet sikrer at svette raskt svekkes bort fra huden. £ 21,95, kjøp på nike.com

Populært emne