Vil Vaping drepe meg?

Medisinsk konsulent

Ram Moorthy er ENT-konsulent og nestleder i British Medical Association Board of Science

Det er bare ikke nok robust forskning og bevis til våpen ennå, så noen fordeler eller ulemper for folkehelsen er ikke fullt etablert. Selv deres effektivitet som hjelpemiddel for å slutte å røyke er ikke fastslått, og det er bekymringer over de varierende ingrediensene som brukes i forskjellige e-sigarettdampe.

BMA støtter behovet for et sterkt regelverk for e-sigaretter. Regulere dem som et lisensiert legemiddel bør utnytte deres evne som et verktøy for skadereduksjon, sikre deres effektivitet, kvalitet og sikkerhet, og gi de nødvendige kontrollene for deres markedsføring og salg. Inntil da er det tåpelig å si om de er veldig trygge eller ikke - vi vet det ikke.

Studien medforfatter

Professor Peter Hajek er fra Wolfson Institute of Preventive Medicine

Bestanddelene av sigarettrøyk som skader helse er enten fraværende i e-sigarettdamp, eller hvis de er til stede, er de for det meste på nivåer langt under 5% av røykdosene. Derav 95% tallet.

Eksklusive kjemikalier for e-sigaretter har ikke vært forbundet med noen alvorlig risiko, men det er fortsatt mulig at noen smaker og bestanddeler i e-sigarettdamp kan utgjøre risiko på lang sikt. Den resterende risikoen på 5% er et forsiktig estimat som muliggjør denne usikkerheten.

E-sigaretter er en utviklingsteknologi, og de må overvåkes kontinuerlig for å sikre at hvis det oppstår nye bekymringer, blir anbefalinger til røykere og regulatoriske krav revidert tilsvarende. Er våpen relativt sikker i forhold til røyking? Absolutt.

Talsmannen for industrien

Tom Pruen er sjef vitenskapelig offiser for Electronic Sigarette Industry Trade Association

Public Health England Report benytter estimatet på 95% for å ta hensyn til både de kjente risikoene og potensialet for ukjente farer på lang sikt. Når det gjelder hva vi vet, er det noen spor av skadelige kjemikalier som sannsynligvis vil ha noen dårlige effekter forbundet med dem, men på betydelig mindre enn 5%. Dette inkluderer også nikotin, som når den er skilt fra røyk er relativt ufarlig.

Deretter er det den ukjente risikoen forbundet med ting som smak. De betraktes som trygge som brukt, men de kan fortsatt vise noen langsiktige effekter.

Som vitenskapen forbedrer og potensielle problemer blir fjernet fra produktene, vil dette 95% estimatet sannsynligvis øke. Kan det nå 100%? Det er umulig å forutsi akkurat nå.

Forbrukervalgets advokat

Rob Lyons er kampanjekamp for Action On Consumer Choice

Vi vil ikke vite sikkert om de langsiktige helsemessige effektene av e-sigaretter i en stund - de er bare for nye. Det er imidlertid gode grunner til å tro at Public Health England er konservativ og at e-cigs er enda sikrere enn det.

Først ble de spesielt utviklet for ikke å produsere skadelige kjemikalier - og det inkluderer nikotin, som i seg selv ikke er mer farlig enn koffein. For det andre, fordi tusenvis av mennesker som har slått, rapporterer bedre helse veldig raskt.

E-sigaretter passer ikke alle sammen - mange vil fortsette å røyke vanlige sigaretter. Men det beste alternativet er å gi forbrukerne så mye valg som mulig, så de kan bestemme seg selv og enda mer innovasjon kan skje.

Vår dom

Omtrent ethvert livsstil valg er tryggere enn røyking, inkludert vaping. Avhengig av hvilket merke du går for, vil det se ut som om du enten spiller en liten obo eller suger på doktors sonisk skrutrekker, men det er et lite offer å gjøre hvis det er et valg mellom sigaretter og den elektroniske versjonen. Men absolutt 100% garantert sunneste alternativet? Ikke gjør det.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar