Vil nye matetiketter fungere?

Vil nye matetiketter fungere? - øVELSER 2023
Vil nye matetiketter fungere? - øVELSER 2023
Anonim

Et nytt mat merkesystem blir introdusert til supermarkeder denne uken, resultatet av en regjering-sponset kampanje for å holde folk informert om hvor sunn maten deres er.

De nye etikettene er utformet for å erstatte det inkonsekvente og potensielt forvirrende tidligere systemet, som avvike mellom supermarkeder. De inkluderer informasjon om retningslinjene for daglige mengder (GDA), er fargekodet med et trafikklyssystem og informerer forbrukerne hvor mye fett, mettet fett, salt, sukker og kalorier er i maten ved hjelp av høy / medium / lav skala.

Ordningen er frivillig, men Storbritannias seks ledende supermarkeder har alle registrert seg, samt fremtredende matfirmaer, inkludert Premier Foods, Mars, Pepsi, Nestle og McCain. Imidlertid har andre - spesielt Cadbury og Coca-Cola - ikke blitt enige om å delta.

'Vi ønsker at forbrukerne skal ha klar, konsistent, oversiktlig informasjon for å hjelpe dem med å ta informerte valg om maten de kjøper og spiser,' sier Siân Burton fra British Dietetic Association. "Forbrukerne trenger en rask forståelse av den relative helseen til et produkt. Vi gleder oss over dagens utvikling av britiske regjeringer om front-of-pack-merking - dette er et viktig skritt fremover.

Ernæringsekspert Matt Lovell er imidlertid ikke overbevist om at dette er det mest effektive skrittet myndighetene kan ta for å oppmuntre folk til å spise mer sunt. Det er definitivt et skritt fremover for å gjøre denne informasjonen mer tilgjengelig, sier Lovell. Men i utgangspunktet hjelper det folk med å bestemme hvilken behandlet mat som kan være verre for dem enn en annen. Hvis du selv vet litt om ernæring, vil du sannsynligvis spise ubearbeidet mat uansett, så det er ikke til stor nytte for deg. '

Lovell foreslår noen måter dette nye systemet kunne forbedres. Jeg tror at etikettene skal nevne hvor mye MSG inneholder en mat, noe som påvirker hvordan vanedannende det er, spesielt for barn. Jeg tror også at vi kunne håndtere tillegg av ekstra kategorier, for eksempel hvor mye protein er der inne, eller om det gir betydelige polyfenolnivåer. De bør også gjøre fastfood restauranter i samsvar med disse forskriftene, så vel som supermarkeder. '

Han har også noen ideer om hva regjeringen kan gjøre hvis det er seriøst om sunt å spise og bekjempe fedme. "En skatt på brus ville være bedre. Jeg tror også at transfett bør forbydes. Å gjøre begge disse vil gjøre mer for fedmeproblemet enn kategoriene som er oppført på disse etikettene - fordi salt for eksempel ikke er iboende dårlig hvis du trener regelmessig, og du trenger litt natrium for god helse. Hva med en offentlig anti-bruskampanje som bare sier: "Ikke drikk kalorier"? "

For mer informasjon besøk BDA nettsiden. Matt Lovell er en ambassadør for Kinetica Sports Nutrition.

Populært emne