Vil Halsing En Båtbelastning av B-vitaminpiller beskytte deg mot forurensning?

Vil Halsing En Båtbelastning av B-vitaminpiller beskytte deg mot forurensning? - øVELSER 2023
Vil Halsing En Båtbelastning av B-vitaminpiller beskytte deg mot forurensning? - øVELSER 2023
Anonim

Det er svært lite at enkeltpersoner kan gjøre for å unngå eller motvirke helseproblemer forårsaket av luftforurensning som plager store byer rundt om i verden. Hvis du bærer en maske og tar tilbake veier som unngår trafikkork, er det bare de eneste tingene du kan prøve mens du venter på kreftene, det er å rydde opp luften rundt deg.

Så når nyheter bryter seg om at vitamin B-kosttilskudd kan beskytte mot luftforurensningsskader, er det forståelig at urbanites blir overexcited.

En liten studie om ti personer publisert i tidsskriftet Foredrag av National Academy of Sciences fant ut at et 4-ukers forløb av vitamin B-tilskudd begrenset effekten av forurensninger referert til som PM2.5 på gener med 28-76%.

PM2.5 er partikler hvor partiklene har en diameter på mindre enn 2,5 mikrometer. Det er lite nok til å trenge inn i lungene og forårsake helseproblemer.

Skaden som er gjort for vår helse ved PM2.5, kan være mindre enn den har på menneskelige gener, så hvis, som den nye studien antyder, tilsier vitamin B-tilskudd denne effekten, kan de utligne noen av risikoen for å puste forurenset luft.

Men, og du måtte vite at det var en komme, dette er en veldig liten studie, og det bestemte ikke engang størrelsen på vitamin B-dosen som kreves for å kompensere for effekten av PM2.5.

Forskerne bak det anerkjente sine begrensninger og krevde mer forskning i området.

"En mer sofistikert studie er presset i Beijing eller India eller Mexico for å se om den beskyttende effekten fortsatt kan være effektiv hos de som er kronisk utsatt, sier Jia Zhong fra Harvard School of Public Health, som ledet forskningen.

Det er lovende, men vitamin B-kosttilskudd kan ennå ikke hilses som frelseren til menneskehetens luftforurensningskriger - og fokuset bør utvilsomt fortsette å rydde opp luften i utgangspunktet uansett.

Hvis du er bekymret for forurensning i London, og om du bør ta treningen din inne på en gitt dag, er det flere måter å holde faner på luftens tilstand i hovedstaden. Transport for London og Mayor of London-nettsteder har oppdateringer om luftkvalitet, og det er mye nyttig informasjon på nettstedet til London Air Quality Network.

ANBEFALT: Fem tips for å minimere risikoen for Londons luftforurensning

Populært emne