Vil cardio ødelegge mine muskelgevinster?

Innhold

Unngå du kardio til enhver pris? Mange menn som prøver å pakke på muskler gjør, takket være den overbeviste troen på at den legger muskelvev i en katabolsk tilstand, noe som betyr at den vil spise bort på dine hardt opptjente gevinster. Men faktisk burde du ikke frykte hjerte, ifølge forskning utført ved Midt-Sverige Universitetet i Östersund.

Forskerne ønsket ikke bare å teste om kardio ville redusere muskelstørrelsen, men også om de, som de teoretiserte, faktisk kunne "fremkalle større muskelhypertrofi enn motstandsøvelse alene". Sett ganske enkelt, de trodde å legge til cardio til vekt trening kan øke muskelstørrelsen, ikke redusere det. For å finne ut at de fikk en gruppe fag for å utføre unilaterale knærforlengelsesøvelser i fem uker. De utførte en 45-minutters syklus med ett ben, og koblet dette med maksimale konsentriske eksentriske knelengdeforlengelser, gjort i fire sett med syv representanter på 75-80% av deres en-rep max. Det andre benet ble bare utsatt for knelengden.

Etter fem uker brukte forskerne da magnetisk resonans imaging (MRI) for å vurdere området og volumet av quadriceps femoris (muskelen på forsiden av beinet) og biopsier av fastus lateralis (på siden av beinet) for å bestemme selve tverrsnittsarealet av muskelfibrene. I beinet som utførte både kardio- og styrketrening økte quadriceps femoris volum med 14% mens i benet som gjorde styrketrening alene økte det med bare 8%. Muskelfiberstørrelsen i vastus lateralis økte med 17% i beinet som gjorde kardio- og styrketrening, sammenlignet med 9% i den styrte regnen. Forskerne konkluderte med at kardi kombinert med styrketrening viste en "sterkere økning i muskelstørrelse sammenlignet med styrketrening alene".

Hvorfor var dette? Det er noen mulige forklaringer. For det første er kardio en rask og effektiv måte å øke antall kapillærer (små blodkar) som nettverk gjennom musklene. Øk antallet og øke kroppens evne til å transportere oksygen, næringsstoffer og hormoner til å jobbe eller gjenopprette muskler. Kardio har også blitt funnet å forbedre insulinfølsomheten, noe som betyr at kroppen din blir mer effektiv til å behandle karbohydrater, slik at høyere nivåer av karbohydrater og aminosyrer blir tatt inn i musklene, noe som fører til økt vekst. Endelig betyr forbedring av effektiviteten i kardiovaskulærsystemet også at du blir raskere mellom settene og har derfor økt total treningskapasitet, som kan belaste musklene over sitt vanlige nivå og stimulere mer muskelvekst.

Så legg litt kardialløsning til styrketrening og ikke bekymre deg for at det har en negativ effekt på muskelen din - faktisk kan gevinsten dine faktisk bli akselerert.

Ross Edgley er en sportsforsker på The Protein Works. Klikk her for mer informasjon.

For å abonnere på Menns Fitness, gå hit, eller last ned et digitalt problem her.

 

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar