Hvorfor du bør spise sjø: Massive ernæringsmessige fordeler, smaker ganske bra

Tang: det er overalt. Supermarkeder lager det, kjendiser strender stadig og den britiske kysten er elendig med den. Det er til og med blitt spioneringen som den nye bølgen - det er ingen større ære i superfood verdenen. Du kan spise den, bruke den som krydder eller bade i den. Seaweed's fordeler er tilsynelatende uendelige, så hvorfor har du ikke bordet på sjøvei bandwagon ennå?

ANBEFALT: Er Superfoods alt det?

Den Nutrional Fordeler Med Tang

På næringsverdi alene, fortjener tang en plass ved hvert bord. Det er ingen mangel på varianter - vannene rundt Storbritannia alene inneholder over 600 typer - og hver av dem er full av vitaminer og mineraler.

Kalsium og jern er begge til stede - 8g tørket kombu, en brun kelp, inneholder mer kalsium enn et glass melk - og tang er også en av de beste kildene til jod, noe som er viktig for skjoldbruskfunksjonen. Faktisk har det så mye jod i det at det kan være farlig, spesielt i brunt tang, så hvis det er brunt tang du ender opp med å elske, spis det med moderasjon.

Tang er en sjelden vegetabilsk kilde til vitamin B12, en mangel der det kan føre til en type anemi. Vitaminer A, C og E er også til stede i nyttige mengder, som er løselig fiber.

Det er også lite kalorier. Den eneste bekymringen er at tørket tunge kan være ganske høyt i natrium, men dette kan slås på på hodet. Bruk tang til å erstatte salt i en tallerken.

Da er det miljøfordelene. Tang er lett å vokse, gjør det i rask takt, og krever ikke ekstra vann eller gjødsel. I utgangspunktet er det den ideelle maten ... hvis det faktisk smaker fint. Så vi fant ut.

The Taste Taste Test

Det er lett å bli båret bort med nærings-og miljømessige fordeler av tang, men det kommer ikke til å tjene et sted på noen plate hvis det smaker forferdelig. Bevæpnet med en pakke Seamore I Sea Pasta, vi ga det en virvel.

Prøvde litt @seamorefood tang til middag i går kveld. Ganske fint, men sannsynligvis burde ha lagt noe pesto på det eller noe. #tang

Et bilde lagt ut av Nick Harris-Fry (@nickharrisfry) på

Det er enkelt å lage tauet tagliatelle, bare koker det i 15 minutter. I teorien er det ikke nødvendig med salt på grunn av dets naturlige salthet, men lite salt ville ikke ha skadet seg. Dette er fordi sluttresultatet er overraskende mildt. Du forventer salthet, fishiness, den generelle tang av havet, men tang er faktisk ganske tørt.

Som gjør det ideelt for å smothering det med alle sauser du normalt vil gi på pasta. Faktisk fungerer tang veldig bra som en pasta erstatning, spesielt ettersom tekstur holder opp etter 15 minutters koking. I motsetning til courgetti, som blir slått i øyeblikket det berører varmt vann, forblir tang litt knasket, som al dente pasta.

For mer informasjon om Seamore matvarer - inkludert deres tang erstatning for bacon - head til seamorefood.com. Du kan kjøpe deres I Sea Pasta fra planetorganic.com (£ 5,99 for 100g).

Kjenn din sjø

Havsalat:Denne løvrike sorten er en slags grønt tang og lever opp til sitt navn, fordi det er en fin måte å leve opp salater.

Nori eller lilla laver:En av de mer gjenkjennelige tangene, ristede arkene er pakket rundt sushi, eller spist alene som en matbit.

dulse:Når tørket er, har dulse en røykfylt smak som har ført til at den blir merket som "vegansk bacon". Det er en velsmakende topper for salater og supper. Som nori er dulse klassifisert som en rød sjø.

Kombu: Den tørkede form av denne brune sjøa er et ypperlig tillegg til supper eller stews, utlåner en umami (smakfull) smak.

Sea Spaghetti: En annen type brunt tang, dette er en mild, knasende sjøgrønnsak som kan forbedre en stekegryte eller pasta.

Hvor å kjøpe Tang

Cornish Seaweed Company: Velg mellom en rekke tørke tang, pluss hudpleieprodukter og til og med badeposer, som lover å reinvigorere hud og hår. cornishseaweed.co.uk

Bare Tang: Dette selskapet tilbyr et stort utvalg av fersk og naturlig tørket tang fra Isle of Bute, på vestkysten av Skottland, behandlet helt for hånd. justseaweed.com.

Selwyns Tang: Tørket tang med snacks med eksotiske smaker som kokos og chili eller honning og sesam. Åh, og godt gammelt salt og eddik.selwynsseaweed.com.

ANBEFALT: Sunn Crisps: Kale, Tang og Flere Alternativer

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar