Hvorfor bør du spise mer Wholegrains

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor bør du spise mer Wholegrains - øVELSER 2023
Hvorfor bør du spise mer Wholegrains - øVELSER 2023
Anonim

Kostholdspersoner og matbloggere elsker dem, og regjeringen kan ikke slutte å anbefale dem, men wholegrains er fortsatt fortsatt å omfavne av den britiske befolkningen, med 95% av voksne i Storbritannia ikke spiser nok.

Raffinerte korn som hvitt brød, pasta og ris regjerer fortsatt øverst i de fleste menneskers sinn, for å bidra til å inspirere en bryter til de brune greiene, Trener oppnådde Zoe Stirling, medgrunnlegger og hode ernæringsekspert på Squirrel restaurant, for å vurdere fordelene med wholegrains og gi en oppskrift som gir den ideelle kornete lunsjen.

Hvorfor skal vi spise flere wholegrains?

Wholegrains som brun ris, vilt ris, bokhvete, amaranth, quinoa, havre og rug er gode alternativer, ikke bare på grunn av deres fiberinnhold, men også fordi de inneholder forskjellige næringsstoffer som er viktige for generell helse.

Fiber er en viktig del av kostholdet for å optimalisere fordøyelsessykdommen, samt bidra til å holde oss følte full og satiated. Wholegrains er også en kilde til magnesium, mangan og noen av B-vitaminene, viktige for energiproduksjon, som støtter nervesystemet og dannelsen av sunt brusk og bein.

ANBEFALT: High-Fiber Foods

Selv om korn er gunstige, trenger vi ikke dem i store mengder, slik at de gjør en god sidekomponent til ethvert måltid sammen med mange friske eller kokte grønnsaker og litt protein.

Høstkornskål Oppskrift

Image
Image

ingredienser

 • 80 g tilberedt vekt brun ris
 • Håndfull spinat
 • Halvparten av avokado
 • 50g kokt edamame
 • 50g gulrot
 • 50 g stekt sopp
 • 15g vårløk
 • 2-3 stengler koriander
 • 1 ts sesamfrø

For dressing

 • 1 ss ingefær
 • 2 ss limesaft
 • 2 ss tamari eller soyasaus
 • 1 ts sesamolje
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ts hakket rød chili
 • 1 ts lønnesirup

Metode:

Forbered alle ingrediensene og bland i en bolle. Forbered dressingen, bland inn med salaten og server.

Wholegrains 101

For å få mer informasjon om disse stilige frøene, Trener snakket med Chloe Miles fra British Dietetic Association.

Hva er wholegrains?

Fullkorn betyr at alle tre delene av kornet er til stede. Det er ikke fjernet av ting som det fiberrike ytre laget, den indre delen og stivelsesdelen. Raffinerte korn som hvitt brød inneholder ikke alle disse tre delene.

Hvorfor er de så gode for oss?

Wholegrains kan inneholde opptil 75% mer næringsstoffer enn raffinerte frokostblandinger. De inneholder fiber og B-vitaminer, så vel som andre næringsstoffer. De kan redusere risikoen for noen former for kreft som tarmkreft, og holde vårt fordøyelsessystem sunt generelt.

Hva er den beste maten?

Gode er fullkorns frokostblandinger, fullkornsmel - bruk de som baker - og ting som brun ris eller quinoa til salater. For snacks, havregryn eller fullkorns frokostblandinger. Du kan ha chili, men med brun ris, og bruk wholewheat pasta i stedet for hvit pasta. Du kan lage toppings for fruktkrummer med fullkornsmel og havre - det er en dobbel hvetekjøtt whammy der.

Spiser vi nok av dem i Storbritannia?

Omtrent 95% av voksne spiser ikke nok av dem, og en av tre av oss spiser ikke noe i det hele tatt. Det er egentlig ingen streng veiledning om hvor mye vi skal spise i dette landet, men andre land anbefaler tre porsjoner hver dag.

Skal du kutte ut raffinerte korn helt?

De er ikke helt dårlige for deg. De har åpenbart noen næringsstoffer i dem, og de er viktige i kostholdet ditt hvis du ikke liker fullkornssortimentet. Men jeg vil alltid si velg fullkorn hvis du kan.

Det er mye sprøytenarkoman rundt "gamle" korn som amarant og teff. Er de spesielt gode for oss?

Vanligvis vil jeg bare si inkludere hva wholegrains er enkleste for deg. Acient korn har ingen "super" kvalitet som sådan. Hvis de er dyre og ikke så praktiske, vil jeg si at du holder deg til din standard fullkornsris, fullkornspasta og ting som er enkle å få hendene på.

Populært emne