Seks fermenterte matvarer for å legge til kostholdet ditt

Å miste vekt eller få muskler, vil maten du spiser bestemme din suksess. Men hva du spiser har også stor innflytelse på hvordan du føler, og ny forskning viser at å spise mer gjærede matvarer - som kimchi og surkål - kan bidra til å lindre følelser av angst og lindre andre psykiske problemer.

Det har lenge vært kjent at fermentert mat er fantastisk for å forbedre tarmhelsen ved at kolonier av "gode" bakterier kan sprede seg, og bedre tarmhelse gjør det lettere å miste kroppsfett og bygge muskler. Men vitenskapens økende forståelse av hjernekontaktforbindelsen antyder også at en sunnere tarm fører til en lykkeligere hjerne. En studie av 700 fag, publisert i tidsskriftet Psykiatriforskning, fant at de som konsumerte mer gjæret mat hadde redusert sosial angst, som de som utøvde mer.

Men bare å drikke en og annen liten yoghurt er det lite sannsynlig å gi disse fordelene, det er bedre å legge til en blanding av matvarer som koster høye bakterier. "Dette gjør at næringsstoffene fra mat kan passere gjennom fordøyelsen og inn i blodet raskere," forteller personlig trener og næringsekspert Matt Roberts. "Dette forhindrer i sin tur at matavfall sitter i tarmen og reduserer oppbygging av gasser. De har begge en positiv effekt på å redusere risikoen for tarmkreft, så vel som sår og lekkasmerter." Her er hva spise.

1. Kimchi

Koreansk stift er tradisjonelt laget av kål og reddiker, men det fungerer også med courgetter, agurker eller squash. "Prøv å lage din egen," sier Roberts. "Du kan eksperimentere med ingredienser, og det holder seg godt i kjøleskapet en gang gjort. Det er høyt i antioksidanter som bekjemper oppbyggingen av skadelige frie radikaler og senker aldringsprosessen. "

Spise det med morgenen eggerøre. Slå den i forkant med tid med et dråpe olje, legg deretter eggene og krymper mye med en gaffel.

2. Kombucha

Dette er gjæret te - vanligvis svart, men grønn virker også. "Å lage din egen er ikke for vanskelig, men det er gode merker der ute som Health-Ade og GT," sier Roberts. Se etter alternativene med lavt sukker.

Drikk det i stedet for en øl på fredag ​​kveld. Den har en nesten alkoholisk aroma til den som gjør det til et fint halvveishus mellom rett opp sprit og mykt vann.

3. Sauerkraut

Den germanske klassikeren - kål, bakterier og deilighet. "Naturligvis høy i flavonoider, det er utmerket for hjerte og kardiovaskulær helse," sier Roberts. Kjøp den i en stor krukke fra butikken.

Spise det i en sandwich. Pølser er den klassiske, men det fungerer også med tynt skiver mager biff for en protein-tung matbit.

4. Kefir

Denne fermenterte melkdrinken er velsmakende, høy i kalsium, og pakker rundt 11 g protein per porsjon. "Jeg vil alltid anbefale å lage din egen," sier Roberts. "Det er veldig enkelt og sitter i kjøleskapet klar til å spise." Få et startpakke - du trenger kefirkorn - og litt melk, og du vil bli god i årevis.

Drikk det som en pre-bed-snack. Den er full av kasein, noe som gjør den ideell for en sakte frigjøring av protein over natten.

5. Lassi

Den tradisjonelle versjonen av denne indiske drikken er salte, og vanligvis smaksatt med spidskommen - men fruktsøtede versjoner er tilgjengelige. "Se etter sukkerversjoner," sier Roberts. "Med litt gurkemeie blandet inn, er det enda mer gunstig."

Drikk det som en post-gym erstatning for den vanlige protein shake, eller i stedet for en halvliter hvis du har en karri.

Se relatert En Killer Kimchi Oppskrift fra YO! Sushi's Head ChefHow å forbedre din gut HealthGut Check: Er du spiser nok mikrober?

6. Tempeh

Tempeh er avledet fra soyabønner, en tradisjonell mat i Indonesia, hvor den ofte blir spist rå. Det fungerer også bra som en kjøtt erstatning, skjønt - og med mindre fett og behandling enn tofu, er det et litt sunnere alternativ.

Spise det hakket opp og kastet i en stekepanne - dens jordige tekstur betyr at den ikke er så allsidig som tofu, men det vil fortsatt fungere med grønnsaker og et dash soyasaus.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar