Hvorfor du bør unngå alkohol etter trening

Etter en lang, hard trening slokkes ingenting tørt ut som en iskall pint av lager. Vann, en elektrolyttdrink eller en protein shake ville være bedre for deg selvsagt, men noen ganger kan bare den gule nektar treffe stedet. Faktisk er det en direkte sammenheng mellom folk som trener mer og alkoholkonsum, sier forskning publisert i American Journal of Health Promotion. Men hvor skadelig for treningen og treningsmålene dine er en treningspint etter trening?

Tregere utvinning

Alle som noen gang har hatt noen for mange, vil vite at selv enkle oppgaver morgenen etter, som å komme seg ut av sengen, krever Herculean innsats. Så å drikke etter en hard trening vil spore neste dags trening - men effektene kan vare godt inn i dagen etter det også. Den negative effekten er enda mer uttalt hvis du trener i en utholdenhetsdisiplin, ifølge forskningen som er publisert i tidsskriftet Sports medisin, fordi sprit senker hastigheten som kroppen din gjenoppretter. Dette påvirker muskelgjenoppretting, men kompromitterer også immunforsvaret ditt, som allerede er svekket av utholdenhetsarbeidet, noe som gjør det vanskeligere for deg å bekjempe sykdom.

Mat cravings

Etter trening er blodsukkernivået lavt fordi mange av dine lett tilgjengelige energibutikker tømmes. En natt med å drikke senker dem ytterligere, så du vekker neste morgen i en tilstand av hypoglykemi (svært lave blodsukkernivåer), ifølge journalen Diabetes Care. Dette er en grunn til at vi krever sukkerholdige og fede matvarer når det gjelder hungover. Forkjølelse av denne trangen vil spike og deretter krasje blodsukkernivå, slik at du sliter med motivasjon til å trene, og selv om du gjør lavere energinivåer, vil det oppstå dårlig ytelse. Har en høyprotein frokost med eggerøre og lene bacon med fullkornsrør i stedet.

ANBEFALT: Sunn frokost verdt å komme opp for

Dårlig søvn

Vedvarende kvalitetssøvn er avgjørende for bedre trening, ytelse og utvinning, og mens du spiser før sengetøyet kan sende deg til å sove raskere, påvirker det søvnkvaliteten sterkt. I en studie hadde personer som drakk like før senga, mer langsomme bølge søvnmønstre (kalt deltaaktivitet), som er perioden med dyp søvn forbundet med restaurering. Men de hadde også økt alfa bølge mønstre, som hjernen din viser når du er våken, ifølge Alkoholisme: Klinisk og eksperimentell forskning tidsskrift. Denne konkurransen mellom alfa- og deltabølger forstyrrer søvn, og derfor vil du ofte våkne opp og føle deg sliten etter å ha drukket. Og effekten av søvnmangel er mer uttalt i utøvere, ifølge tidsskriftet Sports medisin.

Fettlagring

Enten du trener for raskere tider eller for en slankere kropp, vil å drikke for mye for ofte avslutte dine ambisjoner ved å gjøre deg feitere. Et gram alkohol inneholder syv kalorier, bare to mindre enn et gram fett, men i motsetning til fett - som inneholder vitaminer og andre forbindelser som er avgjørende for god helse - er alkoholkalorier ernæringsmessige tomme, og inneholder lite mer enn energi du ikke trenger. Med rundt 200 kalorier i en halvliter øl, eller 180 pr. 250 ml glass vin, gir disse overskytende kalorier vektøkning og fedme, ifølge tidsskriftet Clinical Laboratory Sciences.

ANBEFALT: Hvordan bli kvitt ølmagen din (uten å gi opp pint)

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar