Hvorfor du kan få blødende tannkjøtt under graviditet og hvordan å behandle

Innhold

Hvis tannkjøttet har begynt å bløde nå er du gravid, du er ikke alene. Rundt halvparten av mødre-å-være opplever det.

Blødende tannkjøtt er en vanlig klage i svangerskapet og - delvis - det er ned til de irriterende hormonene. Det er ingenting å bekymre deg for, men prøv å ta ekstra forsiktighet med tennene og tannkjøttet selv etter at du har babyen din.

Blødende tannkjøtt - ikke en bivirkning av graviditet du forventet, eh?

Men hormonelle endringer i svangerskapet gjør deg mer følsom overfor bakteriene i plakk, så du er mer utsatt for tannkjøttsykdom. De myker også leddbånd og vev i forberedelse til fødselen, noe som kan gjøre tannkjøttet ømt. Plus, blodvolumet ditt er høyere under graviditet, så når du bløder, vet du om det. På grunn av alt dette, kan børsting og tannfarging ødelegge tannkjøttet ditt lettere enn før, slik at de kan bløde eller bli røde, ømme og hovne.

Tannpleie er gratis på NHS gjennom hele svangerskapet og i ett år etter fødselen

Hvordan kan du behandle blødende tannkjøtt i svangerskapet

Besøk tannlegen din regelmessig under graviditeten for å finne ut eventuelle problemer. En tannlege vil henvise deg til hygienisten som vil vise deg, trinnvis, hvordan du tømmer tennene effektivt. Det er egentlig ikke en metode som passer perfekt til alle, og du må finne ut hvordan du holder tennene rene. En graviditetsbonus? Tannpleie er gratis på NHS gjennom hele svangerskapet og i ett år etter fødselen.

Slik forhindrer blødende tannkjøtt i svangerskapet

Den beste måten å unngå tannproblemer i løpet av svangerskapet, er å være årvåken når du holder tennene og tannkjøttene sunne. 'De fleste mennesker renser ikke tennene veldig effektivt, og gravide kvinner er mye mer utsatt for problemene som oppstår fra det,' sier dr. Toby Talbot, direktør for Talbot Clinic i Bath og tannkjøttsykdoms spesialist. 'Det er ikke et spørsmål om å pusse tennene dine, men rengjør dem ordentlig.' Pensle og floss minst to ganger om dagen. "En rask en-gang med tannbørsten er ikke nok for en skikkelig ren," sier Toby. Tilbring minst to minutter børsting, vask deretter forsiktig mellom hver av tennene med tann eller små tannbørster.

Hvordan spise for sunnere tannkjøtt i svangerskapet

Unngå sukkerholdig mat og drikke, spesielt mellom måltider. Også urtete og sure matvarer som tomater, sitroner og til og med hvitt brød kan ødelegge tennene dine. Børsting etter måltider er en god innsats, bare for å være på den sikre siden. Til slutt, hold dietten frisk med mye frukt og grønnsaker - helst frisk og rå. Vitamin C - som du kan få i et supplement eller mat, inkludert appelsiner, brokkoli og paprika - kan også bidra til å redusere blødningen.

Topp tips mums-å-være kan gjøre hjemme

  1. Gjør interdental børsting en del av hverdagen din. Standard børsting alene renser bare 60% av tannens overflate, inkludert tennets forside, bakside og biteområde. Å forlate de resterende 40% uberørte kan forårsake oppbygging av bakterier, plakk og matrester mellom tenner som kan føre til tannkjøttsykdom, dårlig ånde og tannråte. Interdental børster er rene mellom tennene og under tannkjøttet for å bekjempe dårlig oral helse.
  2. Pass på at du velger riktig interdental børste for tennene dine for å børste tennene effektivt. Alle tennene er forskjellige; Interdental børster er tilgjengelige i forskjellige størrelser, for å passe til en rekke hull mellom tennene med hver penselstørrelse fargekodd for enkel identifisering, så velg en størrelse som passer deg.
  3. Bruk tynn. Flossing er en viktig del av å fjerne rusk fra mellom tennene.

Har du noen fantastiske tips om behandling av blødende tannkjøtt under graviditeten? Del dem i kommentarfeltet nedenfor.

TePe produserer en rekke interdentalpensler, i forskjellige størrelser, til daglig pleie (børster starter fra RRP £ 3- £ 3,50); klassiske trekantede tannstikker av tre, perfekt for etter måltider, som er tilpasset det naturlige triangulære interdentalområdet; og TePe Mini Flosser, en forhåndsbelastet tannflossholder, flott hvis du finner vanlig floss vanskelig å bruke.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar