Hvorfor ville en diett plan oppkalt etter en italiensk landsby forbud pasta?

Hvis du allerede har mentalt innlevert dette intervjuet med dr. Aseem Malhotra, kardiolog og medforfatter av Pioppi dietten, under "for lenge; ikke lest ", la oss svare på overskriften for deg. Det er fordi du ikke bor i en noe dårlig italiensk landsby, må gå overalt, ikke ha tilgang til junk food og noen ganger ikke nok å spise. Hvis du lever under disse forholdene, er det ingenting galt med å spise pasta på tradisjonell italiensk måte, som en startpakke, fortalte Malhotra oss.

Det er bare en av måtene Pioppi dietten kan være litt forvirrende, bare spør Amazon-anmelderen som var skuffet over å ikke få en italiensk oppskriftsbok. Så mens vi allerede har oppsummert Pioppi-dietten for deg, og spurte en dieter om å kommentere, snakket vi til Malhotra for å la ham få sin tone.

I vår samtale understreket Malhotra at han er veldig interessert i offentlig politikk som omhandler fedmeepidemien og dens innvirkning på hjertesykdommer og type 2-diabetes, og slått i junk foodindustrien flere ganger. Han sa til og med: "Jeg vil helst at denne boken selger 10.000 eksemplarer og har stor innvirkning på å endre politikken enn å selge en million eksemplarer, og det skjer ikke."

Men vi antar at du ikke er i stand til å inngå et sukkerforbud, så vi har redigert og kondensert vårt intervju for å fokusere på hva planen ber deg om å gjøre, og hvorfor.

Hva er boken som prøver å oppnå?

Boken prøver å bytte myter og knytter den sammen med moderne medisinsk, uavhengig vitenskap som forteller oss hvor fokus skal være når man slår hjertesykdom, type 2 diabetes, fedme og andre kroniske sykdommer.

En av hovedårsakene til å drive denne epidemien har vært misvisende kostholdsråd. Det har vært en besettelse med kolesterol og bivirkningen har vært at vi har økt forbruket av sukker og raffinerte karbohydrater.

Det har også vært mye feilinformasjon rundt øvelsen. I lang tid trodde folk selv, at en mangel på mosjon var en stor faktor å klandre for fedme, da faktisk virkeligheten er trening, gjør det lite når det gjelder vekt. Selvfølgelig er det veldig bra for helsen, men når det gjelder vekt, blir nesten alt drevet av dårlig kosthold og forbruker feil type kalorier.

Er Pioppi-dietten relevant for alle, eller er det bare relevant for personer som er overvektige eller i høyere risiko for hjertesykdom?

Det er relevant for alle. Opptil 40% av de som har en såkalt normal kroppsmasseindeks, vil lide av livsstilsrelaterte sykdommer.

Personer som er overvektige og overvektige vil forbedre sine helsemarkører og vil sannsynligvis gå ned i vekt som en bivirkning, men fokuset på Pioppi-dietten handler mer om helse.

Hva er hovedelementene i Pioppi dietten?

Vi identifiserer de typer matvarer som folk bruker, som i hvert fall overgår, vil forårsake skade på lang sikt. Den åpenbare er søppelmat, men spesielt raffinerte karbohydrater og sukker, som har størst innvirkning på glukose og insulinrespons i kroppen. Over tid, hvis du spiser mat som skal spike din glukose til høye nivåer, vil du øke risikoen for å utvikle insulinresistens, som driver mange av disse kroniske sykdommene - det er den første risikofaktoren for hjerteinfarkt, Det er ansvarlig for om lag 50% av personer med høyt blodtrykk, og det er absolutt en forløper for type 2 diabetes. Det er også uavhengig forbundet med mange kreftformer også, og sannsynligvis også knyttet til demens.

Så det handler om å spise mindre av disse matvarene. Planen legger vekt på hvor det beste beviset er fra kliniske studier når det gjelder typer mat som skal være gunstig for helsen din. Så det betyr mange grønnsaker - helst ikke-stivelsesholdige, fibrøse grønnsaker - ekstra jomfruoliven, håndfull nøtter og fet fisk.

Jeg tror vi må også unngå snacking, fordi det er noe vi har produsert i moderne tid. Egentlig er det bare et knep av næringsmiddelindustrien, forståelig nok, å selge mer mat.

De andre elementene går raskt i minst 30 minutter om dagen og ikke setter seg ned i lange perioder. Det er sannsynligvis mye bedre å sørge for at du går hele dagen, beveger deg rundt og ikke setter deg ned, enn kjører til treningsstudioet, gjør en 5K kjøring i 30 minutter og setter deg ned på et kontor for resten av dagen.

ANBEFALT: Fordelene med å gå

Stress er også viktig. Det er veldig vanskelig å objektivt måle stress, men vi som individer vet alle når vi er stresset og det knytter seg til å få nok søvn - sikte på minst syv timers søvn en natt - og hvordan vi samhandler med hverandre. Tilbringe tid med venner og familie i stedet for å bruke mye tid på sosiale medier, for eksempel. Vi vet at hvis du har god følelse av fellesskap og gode relasjoner, reduserer det mange av de eksterne livsstressorene vi opplever.

Hvis folk gjør disse tingene, er virkningen på helse veldig rask. Grunnen til at vi har en 21-dagers plan er at de helsemarkørene forbedrer [i den tidsrammen], men du er også på vei til bedre helse på mellomlang og lang sikt.

Jeg kunne ikke hjelpe med å finne det litt ironisk at en diettplan oppkalt etter en italiensk landsby foreslår å begrense pasta fordi det er en raffinert karb. Hvorfor det?

Tradisjonelle italienske dietter har aldri hatt pasta som hovedrett, de spiser pasta i små mengder som en startpakke, og de hadde to til tre måltider om dagen.

Mengden raffinerte karbohydrater sammenlignet med det moderne vestlige kostholdet var mye mindre og det var svært lite tilsatt sukker - dessert ble spist en gang i uken på en søndag. Når du ikke har insulinresistens, tror jeg ikke det er et stort problem av folk som spiser små mengder av de raffinerte karbohydrater så lenge de får alle de andre gode tingene i.

I boken snakker vi om hemmelighetene til denne landsbyen, men vi knytter dette inn med moderne vitenskapelig bevis når det gjelder type 2 diabetes og alle disse andre kroniske sykdommene.

Så for 21-dagers planen vil vi at folk skal fullstendig begrense raffinerte karbohydrater og tilsatt sukker, bare for å se hvordan de svarer. Du kan fortelle folk å spise mindre, men du kan ikke fortelle folk å slutte å føle seg sulten. Men raffinerte karbohydrater og sukker er typer matvarer som ikke tilfredsstiller deg fordi de har dårlig næringsverdi, og måten de har på insulin påvirker også hormoner som styrer appetitten også.

ANBEFALT: The Low Carb Diet På Trial

Mange finner at når de har brutt den såkalte sukker- og raffinerte karboavhengighetssyklusen, kan de komme videre på to eller tre måltider om dagen, og ikke ha denne krasjen om ettermiddagen etter å ha en raffinert carb-tung lunsj.

Etter 21 dager spør deg selv hvordan du føler. Kanskje du begynner å se slike matvarer mer som en og annen behandling enn noe du må ha og konsumere på daglig basis.

Innenfor planen anbefaler du faste dager. Hvorfor?

Det er noe vi anbefaler folk gjør i 21-dagers plan en gang i uken. Det er noen gode bevis som tyder på at fasting er et veldig kraftig verktøy for å redusere insulinresistens. Vi gjør det på en måte hvor du aldri går i seng sulten. Du spiser en vanlig kveldsmåltid en dag, så spis ikke noe som har kalorier til neste kveld, så det er en 24-timers pause.

Anbefaler du at folk fortsetter å gjøre det etter 21-dagers planen?

Vel, jeg tror det er litt nyanse her. Hvis folk kan opprettholde og gjøre det en gang i uken, så flott. Hvis ikke, så lenge de gjør de andre sakene, vil de fortsatt ha stor innvirkning på helsen deres.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar