Hvorfor vi blir forelsket - litt vitenskap, en liten skjebne!

Det er noen ting som kan forbli et mysterium. Noen faktorer kan gjøre kjærlighet sannsynlig, men de forklarer ikke alt. Så her er hvorfor vi blir forelsket.

Kjærlighet er en mange strålende ting, eller i det minste er det slik sangen går. Vi kan ikke alltid vite hvorfor vi blir forelsket, men sannheten er at det er noe veldig trøstende om å være forelsket. Når du først har blitt forelsket for første gang, hater du alltid det rushet det gir deg.

Problemet med kjærlighet er at du ikke får velge hvem du blir forelsket i, eller når du finner dem. En kompleks kombinasjon av likheter og kjemikalier, hvorfor folk elsker hverandre er fortsatt et mysterium - til og med de mest ettertraktede forskerne.

Mange teorier eksisterer om hvorfor vi blir forelsket, men til dags dato er det ingen grunn til at to mennesker gjensidig føler kjærlighet til hverandre. Vi vet alle at noen ganger kan folk elske oss, eller vi kan elske andre, og det blir ikke returnert. Men når det er et møte med to folks begjær, er det en av de mest mirakuløse tingene i hele verden. [Les: 8 åpenbare tegn er du en seriell monogamist]

Det er kjemikalier utgitt i hjernen som tillater oss å oppleve følelsen av kjærlighet, men det handler ikke bare om kjemikalier. Det er andre faktorer i spill. Miljømessige ting som nærhet, sosioøkonomisk status og oppdrag er også viktige.

9 grunner til at vi blir forelsket

Ifølge vitenskapen handler det ikke om stjernene. Men ikke gi opp på sjelemannsteorien ennå. Skjebnen har en hånd for sikker. Her er 9 grunner til at vi blir forelsket.

# 1 Emosjonell modenhet. Folk som er på samme nivå følelsesmessig, er mer sannsynlig å elske hverandre. Helt empatiske mennesker blir forelsket i andre svært empatiske mennesker og er ikke sannsynlig å falle for noen som er egoistisk eller selvbetjente.

Når du er begge på samme følelsesmessige modenhetsnivå, er du ikke bare mer sannsynlig å bli forelsket, du vil nok nyte et mer tilfredsstillende liv sammen.

Når de kjemiske reaksjonene som feromoner som trekker oss sammen, faller, har en følelsesmessig plattform hvorfra dere begge står, en bedre forståelse gjennom livets topper og daler. Det tar også mer ofre. Når du ofrer deg selv, føler du deg bedre om deg, og den personen du ofrede for ser deg i et positivt lys. [Les: Hvordan lage et forhold sist - 19 kjærlighetsbud

# 2 En kvinnes evolusjonære detaljer. Menn er mer sannsynlig å bli forelsket i kvinner som har de riktige "målingene." Det er ikke alltid hva kvinner vil høre, men det er det som vitenskapen viser. Vi er bare dyr i klær når det gjelder vårt ønske om å overleve og vokse.

En kvinne som har "barnehage" i forhold til hennes generelle statur, betraktes som mer attraktivt enn de som er mer skjøre for parring. Midje-til-hip-forholdet er en av de største tingene som trekker sammen to personer og er av grunnene til at vi blir forelsket. [Les: Hvorfor menn elsker kvinner og deres oh-så-varme kropper - Vitenskapens tilnærming]

# 3 ideologi. Vi har en tendens til å bli forelsket i mennesker som har samme eller lignende ideologi som vår egen. Uansett siden av det politiske gjerdet du er på, kommer du til å bli mer tiltrukket av folk som har samme perspektiv som deg.

Overraskende har forskere funnet at politisk tilhørighet er viktigere å forelske seg enn å ha lignende personlighetstilstander eller til og med religiøs tro.

Politikk handler ikke bare om hvordan du ser økonomien, men hvordan du styrer din beslutning og bestemmer hva som er riktig eller feil. Det er derfor de som tenker på samme måte, ser hverandre mer positivt ut og er mer sannsynlig å bli forelsket. [Les: 12 helt drømmende tegn på kjærlighet ved første øyekast]

# 4 "Beauty." Det er ikke noe mysterium at den første tingen som får et par til å bli forelsket, er en attraksjon for hverandre. Forskere har lenge forsket på hva som gjør noen vakrere enn noen andre. Saken som ser ut til å bestemme din hotness på en skala fra 1 til 10 er noe som heter symmetri.

Symmetri er måten som de to sidene i ansiktet ditt samsvarer med. Av evolusjonære grunner signalerer symmetrien i ansiktet til en potensiell kompis at du har gode gener til å fortsette arten.

Det er det som driver deg til å sove med dem, lukter dem og bare være rundt dem. Skjønnhet er ikke i øyets øye, men mer på den måten at ansiktet ditt viser hvor god din genetiske sminke er for menneskets overlevelse. Og det er en fascinerende grunn til at vi blir forelsket. [Les: 13 lusty tegn på seksuell tiltrekning for å holde øye med]

# 5 Hvor du bor. Ulike kulturer verdsetter forskjellige attraktive egenskaper. De som bor i områder hvor mat er knappe er mer tiltrukket av folk som er tunge. Det er et tegn på at de er velstående og en del av samfunnets øvre skorpe. Omvendt, hvis du er fra et sted hvor maten er i overflod, kan det være mer ønskelig å være tynn.

Selv noe som bryststørrelse kan være omtrent mer enn bare stort og vakkert; Det kan utløse en mann som du har midler til å være godt næret, og det er et statussymbol i enkelte nasjoner. Det er derfor når du går til forskjellige kulturer, kan du finne skjønnhet på steder som de som bor i regionen ikke gjør.

# 6 Lignende funksjoner. Har du noen gang lagt merke til at par begynner å ligne hverandre ettersom de blir eldre? Det kan være mer av et kylling versus egg argument. Faktisk har forskning vist at vi vanligvis blir forelsket i folk som ikke ser ut som oss i det hele tatt. Derfor tiltrekker den langvarige setningen motsetninger. Problemet er at par som ser helt annerledes ut har en tendens til ikke å vare.

Når forskere har funnet langsiktige relasjoner, er det at når folk ser ut som hverandre, har de større sannsynlighet for å bli forelsket og bli forelsket. Av evolusjonære årsaker pleier vi å gå for folk som ikke ser ut som oss, men vi avgjør oss med de som ligner på våre egne funksjoner.

Årsaken er at vi har en kjøretur for å unngå å gifte seg med mennesker som vi er knyttet til. Derfor finner vi forskjellige mennesker mer attraktive. Å bli forelsket på lang sikt kan innebære å finne noen du ser nærmere sammen med, i stedet for å gå for lustens eneste fase i et forhold. [Les: Finnes evig kjærlighet virkelig? Finn ut om det virkelig er for alltid]

# 7 Alder. En annen grunn til at vi blir forelsket er alder. Selv om det ikke er noe som en kvinne i 40-årene liker å høre, er menn vanligvis mer tiltrukket av funksjonene som er knyttet til yngre jenter.

Fulle lepper, store øyne og en mindre nese er vanligvis mer attraktive for menn i alle aldre. Årsaken er ikke at de er yngre i seg selv, det er en biologisk utløser som menn må finne kvinner for å bære sitt frø.

Kvinner i barnefarlige år kan ha mer attraktive egenskaper enn eldre kvinner, men generelt er det de andre faktorene som vanligvis vinne ut. Menn på 60-tallet kan bli tiltrukket av jenter i 20-årene, men det varer sjelden lenge. Når de oppdager at de ikke har noe til felles, tiltrekker attraksjonen seg raskt, og det gjør interessen. [Les: 25 ting folk finner sexy og attraktivt om en jente]

# 8 Din personlighet. Studier gjort i Italia konkluderte med at din personlighetstilstand kanskje har noe å gjøre med hvem du elsker. Det er biologiske markører i hjernen som gjør at vi oppfører seg på bestemte måter.

Disse biologiske markørene kan gjøre deg mer tiltrukket av noen som ligner på din egen personlighetstilstand. Problemet er at det er vanskelig å tyde på om du elsker hverandre fordi du tenker like og har lignende interesser, eller om det er noe kjemisk i naturen. [Les: 10 grunner til at lidenskapelig kjærlighet kan være den sterkeste kjærligheten til alle]

# 9 Kjemi. Kroppen din er laget av ulike kjemikalier som kan sende ut signaler til motsatt kjønn. Ting som heter feromoner frigjøres som gir alarmer til det motsatte kjønns nese om hvor attraktivt du er.

Hver person har en annen duft, og det kan bidra til å øke hvor attraktivt du finner noen. Gjør det deg forelsket? Vel, egentlig ikke, men det kan bidra til å forklare hvordan du finner personen til å elske i utgangspunktet.

Hvorfor vi blir forelsket forblir et mysterium. Ja, vi kan sende noen til månen, lage en selvkjørende bil og snart sannsynligvis kurere de fleste sykdommer. Men den ene tingen vi aldri kan dechifrere, er hvorfor to mennesker elsker hverandre. [Les: Hvordan menn blir forelsket - De 7 stadier av kjærlighet til menn]

Enten du tror på en sjelefrende eller bare skjebne, må du tro at noen ganger er ting bare ment å være. Ingen mengde eksperimenter kan fortelle deg for sikkert hvem du elsker, hvor lenge du vil elske dem, eller om fremtiden din med dem blir lys.

[Les: Virkelige sjelevenner - 20 tegn på at du har møtt livets kjærlighet]

Selv om disse er noen av grunnene til at vi blir forelsket, kan noen ganger ikke bare forklares av vitenskapen. Kjærlighet handler om to personer som finner noen som får dem til å føle seg fullstendig, vanligvis når de ikke engang visste at noe manglet til å begynne med.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar