Bare sex? 10 grunner til at sex aldri kan være bare sex

For de av dere som bruker unnskyldningen om at det er bare sex, kan du ikke lenger rettferdiggjøre deg selv på den måten. Det er derfor sex kan aldri fullt ut bare være en fysisk handling.

Jeg kan ikke engang forklare deg hvor sint jeg får når noen sover med noen og rettferdiggjør det ved å si, "Men det var bare sex." Fordi det egentlig ikke er bare sex. De bruker dette som en unnskyldning for å gjøre det greit når det var under ikke okay omstendigheter.

Mange mennesker * spesielt jenter * prøver å spille sex som om det ikke er viktig for dem ved å merke det som "bare sex", når det i virkeligheten er det helt motsatte av det. Det er så mye mer å sex enn folk liker å innrømme.

Hvorfor rettferdiggjør vi at vi har sex?

Kjønn er en naturlig menneskelig opplevelse. Men noen ganger tar samfunnsmessig stigmatisering seg i gang, og vi føler at vi må begrunne våre grunner for å ha sex med noen. Og når vi ikke ønsker å innrømme de virkelige grunnene til at vi slår den varme personen, sier vi: "Det var bare sex."

Men hvorfor trenger vi å rettferdiggjøre det? Jeg tror det er fordi det å snakke om sex, betraktes fortsatt som tabu, og at å ha sex med noen når du ikke er i et forhold, betraktes fortsatt som tabu. Så vi reduserer betydningen av sex for å rettferdiggjøre oss selv til samfunnet. [Les: 16 tegn for å vite om det vil være en nattstandsdato i begynnelsen]

Det er derfor sex er aldri bare sex

Så mye som vi ønsker å koble seg til hver attraktiv person vi ser og aldri bekymre deg for det fordi vi tror at sex er bare sex, kan vi ikke. Fordi sex er et helvete mye mer enn det, og prøv som mulig, vil vår menneskelige natur ikke la oss glemme det.

Uansett hvor mange folk du kobler deg til eller hvor mange ganger du sier deg selv at det ikke er så mye fordi det er bare sex, er det endelige grunner til at sex er mye mer enn sine fysiske komponenter.

# 1 Sex betyr følelser. Det er ikke bare en slags eventyr som folk kan bli virkelig festet etter å ha sex med noen. Det er faktisk vitenskap. Når vi har sex, er det en overlapping mellom seksuell lystdel av hjernen og den følelsesmessige kjærlighetsdelen.

Så selv om de er teknisk adskilte følelser, kan hjernen behandle dem som en på grunn av denne overlappingen. Og for de av dere som tror at det er for det meste bare kvinner som opplever dette, har du feil. Det er akkurat det samme for menn. Uansett hvilken måte du skar det, er sex emosjonelt, ikke rent fysisk. [Les: 9 forholdsfaser som alle par går gjennom]

# 2 Det kan føre til en varig innvirkning. Du kan aldri angre å ha sex med noen. Selv om du prøver å * og kanskje du selv gjør * glem det, skjedde det fremdeles, og det kan ha en varig innvirkning. Det er en person til hvem du har åpnet og vært utsatt for. Det er en person som har sett mer av deg enn de fleste. Dette kan ha en innvirkning på oss i mange år, selv om vi ikke danner et følelsesmessig vedlegg til den personen. [Les: 17 sordid tegn på at du bare er en hook-up og ingenting mer]

# 3 Du danner en forbindelse med noen. Følelser til side, du danner fortsatt en dyp forbindelse med personen du sover med. Du kan ikke si at det er bare sex når du får den virkelige og sårbare med noen andre, uansett hva forholdet ditt er som ellers.

Selv om det bare er en venn, og de to av dere har «bare sex» for moro, danner dere fortsatt en annen sammenheng med dem enn hva dere kanskje har hatt før. Du nå dem på et annet nivå, og på ingen måte kan du utgjøre det som noe som ubetydelig som bare sex. [Les: 16 ikke-seksuelle berører for å føle seg tilkoblet og elsket]

# 4 Vårt DNA tvinger oss til å kreve sex for fremvekst. Hvis du ærlig kan fortelle meg at sex er bare sex når vårt DNA står for noe helt annet, er du gal. Som mennesker er vi drevet for å finne tre ting: mat, ly, og noen å kompisere med.

Vårt DNA har hardwired hvor viktig sex er i hjernen vår, og derfor kan det ganske enkelt ikke være så ubetydelig som begrepet "bare sex" antyder.

# 5 Det er en stor avtale. Sex er ikke noe å bli tatt lett på. Derfor bruker foreldrene våre så mange vanskelige øyeblikk med oss ​​å prøve å bore den så mange ideer inn i våre sinn.

Det er ikke bare en stor avtale fordi samfunnet sier det er heller. Det er en stor avtale på grunn av alt som er involvert i å ha sex med noen. Følelsen, forbindelsene, risikoen og det faktum at du vil at det skal være med noen respektfull alle faktorer i hvert seksuelt møte, enten du skjønner det eller ikke. [Les: Å miste jomfruelighet og ha sex for første gang]

# 6 Sex kommer med risiko for graviditet. Jeg tror ikke jeg noensinne har hørt noen kaller det "bare sex" når de har endte opp med en baby ni måneder etter det faktum. Disse menneskene er vanligvis ikke i stand til å si at det er bare sex på grunn av størrelsen på virkningen det hadde på deres liv.

Graviditet er viktig. Og hvordan blir noen gravid? De har sex. Derfor kan vi ikke konkludere med at sex ikke er viktig ved sammenligning.

# 7 Det kommer også med risiko for STDs. Noen STDs kan helbredes lett, mens andre utgjør ganske mye mer skade.Hvis du ender med å bli opptatt med noen, selv som en nattstand, og få en STD som et resultat av det morsomme, kan du ikke fortelle vennene dine at det var "bare sex". [Les: Condom typer og hvordan de kan forbedre sexlivet ditt]

# 8 Sex påvirker deg følelsesmessig, lenge etter at du ikke lenger er med dem. Igjen med darn følelser. Det spiller ingen rolle hvem det var med, sex gir et preg på våre liv. Vi er aldri helt samme person, og vi føler oss heller ikke som samme person etter å ha hatt sex med en annen person. Derfor kan det ikke være bare sex.

# 9 Usikkerhet kommer ut når du har sex. Og dette kan påvirke deg en stund selv etter at du er ferdig med å ha sex. Hvis noen så på deg litt morsomt når du tok klærne av, eller selv om du bare følte oss usikre når de var på toppen av dem, kan det gjøre en stor forskjell i våre liv.

Usikkerhet har evnen til å kreve noen følelsesmessig helt og få dem til å bryte ned. Sex fremhever noen ganger dine usikkerheter fordi du blir helt ekte og naken foran noen andre, og det er ingenting å gjemme seg bak. [Les: Hvordan se bedre ut naket med 15 virkelige tips]

# 10 Årsakssammenheng kommer med selv-shaming. Så mye som jeg ønsket at samfunnet var mer akseptert av andres livsstil, det er bare ikke virkeligheten. Når du går ut og har sex, selv om du setter på et sterkt ansikt ved å kalle det "bare sex", vil du fortsatt føle den samfunnsmessige skam om deg selv. Men ved å gjøre det, gjør du bare deg selv. Du kan ikke avvise noe som ubetydelig hvis det kan ha en slik effekt på deg.

[Les: 1 uformelle forholdstips for å holde det bare tilfeldig]

Så mye som noen av oss ønsker at vi kunne ha "bare sex" med noen, vil det alltid være mer til det enn det. Dette er bare noen av grunnene til at vi aldri kan si at sex er rent bare sex.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar