Hvorfor hvile er nøkkelen til å smashing Tough Mudder

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor hvile er nøkkelen til å smashing Tough Mudder - øVELSER 2023
Hvorfor hvile er nøkkelen til å smashing Tough Mudder - øVELSER 2023
Anonim

Selv om noen vil ha deg til å tro mer er alltid bedre, er hemmeligheten til en fornuftig treningsplan factoring i nok hvileperioder slik at kroppen din helt kan komme seg tilbake mellom hver økt.

Hvorfor hvile?

'Gjenoppretting er viktig for at kroppen din skal ha nytte av trening,' sier Henry Howe, treningsekspert og osteopat i Reebok Sports Club, Canary Wharf. 'Det er også viktig for din mentale velvære. Trening for tøft mudder er vanskelig, så du trenger litt tid til å slå av og sørge for at du ikke blir lei av det. '

Dr Michael Lee er en personlig trener basert på Sheffield Sports Medicine and Physiotherapy Clinic. 'Kardioopplæring utbryter glukose fra muskler, lever og blod, og etterfylling er viktig for muskelkontraksjon under neste treningsøvelse,' sier Lee. 'På den annen side gir motstandstrening mikrotrauma i muskel fiber, noe som tar tid å reparere.'

Hvor mye hvile?

Sony's Lifelog-app er det perfekte verktøyet for å overvåke hvor mye du har trent, og hvor mange hviledager du bør ta. Logg inn alle treningsøktene dine med SmartWatch 3 av Sony, som synkroniseres sømløst med appen på Xperia ™ Z3 +. Snart begynner du å oppdage ytelsesmønstre som vil hjelpe deg med å identifisere nøyaktig hvor mye hvile kroppen din trenger etter en hard økt for å komme tilbake til å skyte på alle sylindere.

Selv om du alltid skal lytte til kroppen din, ikke bli forvirret av smerter etter trening. «De første treningene dine vil gi forsinket utbrudd av muskelsårhet (DOMS)," sier Howe. Dette skjer mellom 24 og 72 timer etter trening, og i løpet av denne tiden er det helt normalt for muskelstivhet og ømhet å sparke inn. '

Å hvile i tre dager i denne innledende fasen er viktig for kroppen å tilpasse seg nevrologiske og muskuloskeletale krav til øvelsen. Etter den første ukens treningsdag vil DOMS bli mindre alvorlige ettersom kroppen din tilpasser seg til trening. Når du er tilpasset, bør du øke intensiteten og belastningen på øvelsene for å fortsette å gjøre fremgang.

Hvilken slags hvile?

Dessverre hviler hviledager ikke bare på å sitte på rumpa. 'Den mest effektive måten å hvile på er å gjøre lyssessioner uten vekt, for eksempel sykling og svømming, sier Howe. Det kan være vanskelig å regjere deg selv og vet nøyaktig hvor mye innsats du legger inn i hver økt. Sett en målhastighet eller øktlengde på SmartWatch 3, eller sett bare et mål for dagen, som du kan overvåke ved hjelp av Lifelog-appen på Xperia Z3 +. "Opprettholde lav intensitet muskulær sammentrekning vil også støtte transport av ernæring til de områdene som trenger utvinning," sier Lee.

Så der har du det. Resten er viktig hvis du vil fullføre din tøffe mudderopplæring uten hitches, aktiv hvile enda mer. Det vil også sikre at du er i den beste formen du muligens kan være. Gjør det med SmartWear fra Sony og ta gjetningen ut av ligningen.

Finn ut mer om Xperia Z3 + fra Sony og dens fordeler for Tough Mudder forberedelsene

Populært emne