Hvorfor Jeff Stelling går 10 maraton på 10 dager

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Jeff Stelling går 10 maraton på 10 dager - øVELSER 2023
Hvorfor Jeff Stelling går 10 maraton på 10 dager - øVELSER 2023
Anonim

Hva inspirerte deg til å forplikte Stelling-merkevaren til å øke bevisstheten om prostatakreft?

Jeg var ikke opprinnelig klar over hvor mange menn som blir drept eller påvirket av prostatakreft [en av åtte menn vil få det på et tidspunkt], og folk her [ved prostatakreft UK] foreslo at jeg kunne gjøre noe. Forskjellige ideer ble foreslått - å gå på Kinesiske mur eller Inka-stien, appellerte begge, men for noen år siden gikk jeg opp Kilimanjaro for en annen veldedighet, og jeg ville ikke at folk skulle tenke: "Å, han går på en annen tur som vi ville alle elske å fortsette ". Jeg følte at det måtte være noe mer utfordrende og mer relatert til fotball, og følgelig kom opp med ideen om at Hartlepool, teamet mitt, aldri hadde vært i Wembley, så hvis de ikke skulle komme dit, kanskje jeg kunne. Av ren tilfeldighet er avstanden 260 kilometer og jeg hadde et ti-dagers vindu, og ti til 260 er 26, avstanden til en maraton … så det er ti maraton på ti dager.

Du er en erfaren maratonløper, men hvem har hatt oppgave å gjøre deg til en vandringsmaskin?

Det er veldig greit å svare på - hundene mine, Stan og Meg. Opplæring beløper seg til mange lange hundpromenader og sporadisk løp. Kanskje jeg er overbevist om alt dette, men jeg lærte under disse maratonene å holde fast i det som passer deg. Jeg vil høre på råd, men da skal jeg gjøre det på min måte. Folk sier, "Vi gir deg energidrikker!" Og jeg er som "Nei, takk!" Jeg holder meg til vann, kaffe på vei og så videre og så videre. Jeg er selvutdannet med litt hundehjelp.

Kan du forberede deg på å vandre maratonene tilbake til rygg?

Nei, jeg skal bare se hva som kommer. Det er en mental ting. For å heve tilbake til min erfaring med Kilimanjaro, var det mye i tankene. Du ville være oppe ved daggry og du ville ikke fullføre å gå til kort før skumringen, og det var på mye vanskeligere terreng, forhåpentligvis, enn det vil være mellom Doncaster og Scunthorpe, for eksempel. Den store tingen var å få ting mentalt riktig, og jeg var med en stor gruppe mennesker, og det tok meg vekk fra smerte jeg måtte lide, og jeg tror det også skal være tilfellet her.

Når du begynte som journalist, var det noen som gikk ut av deres måte å hjelpe deg?

Des Lynam, hvem var min absolutte helt. Første gang jeg møtte ham jobbet jeg som en cub reporter for BBC Radio som dekker Grand National, og Des var der fronting deres TV-dekning. På morgenen av de nasjonale går folk opp til galoppene klokken seks om morgenen, men jeg var ikke nødvendig for det, så jeg vandret ned til frokost på dette veldig smarte hotellet, og det var absolutt ingen jeg visste, bortsett fra Des som satt sammen med en venn ved et annet bord. Han så meg vandre rundt som en tapt sjel og sa: "Det er Jeff, ikke sant? Kom igjen og bli med oss. "De sier at du aldri skal møte dine heltter, men han var så fin og nyttig som jeg hadde håpet han ville være, og hver gang jeg ramte inn i ham etter det, hadde han alltid noen ord av oppmuntring.

Var det noen spillere eller ledere som også var hyggelige og sjenerøse med sin tid?

Som en ung reporter som jobber i lokalradio, bestemte meg radiostasjonen å ha en veldedighetsdagsfestivaldag, og jeg ble belastet med å få noen sportsminner fra hvert toppflygeblad til auksjonen. Jeg hadde skrevet til hver eneste Divisjon One-leder og bortsett fra Middlesbrough reagerte ingen. Så en dag på kontoret fikk jeg en samtale, og sekretæren sa: "Det er en Mr Clough for deg", og det var klassikeren "Ung mann, hva kan jeg gjøre for deg?" Et par dager senere en massiv mengde signerte memorabilia ankom, takket være den største levende lederen i engelsk fotball, som han var da.

Hvem blant de nåværende partiene med Soccer Saturday-pundits ville ta prisen for de mest entusiastiske?

Chris Kamara - han har en slik lidenskap for livet, og flyter seg inn i alt han gjør med utrolig kraft. Enten det er Fotball lørdag, Mål på søndag, Ninja Warrior UK på en lørdag kveld på jordbasert TV, eller kjæledyrserien han gjorde for noen uker siden … han gjør en hel rekke ting. Det er ikke nok timer på dagen for Kamara. Han vil gjøre alt, og han vil gjøre det nå.

Image
Image

Du er også en legende for forberedelsen du legger inn i arbeidet ditt. Hvem i Fotball lørdag Studio er en demon for forberedelse?

Matt Le Tissier liker alltid å prøve og utstat meg. Så han kommer inn med noen statistikk som han har lært i løpet av uken, og bare slippe dem inn i samtalen og se om jeg kan forbedre dem.

Har han noen gang stilt deg ut?

Selvfølgelig ikke!

Hvilke ledere og spillere i dag håndterer presset med den mest nåde?

Claudio Ranieri har alltid vært høyden av graciousness. Jeg så ham to dager etter at han mistet jobben sin på Chelsea, og han kjente meg ikke helt, men vi hadde en lang samtale den dagen, og han var bare en glede å være sammen med. Jeg trodde Brendan Rodgers håndterte seg med god nåde da han mistet jobben sin i Liverpool, kanskje litt hardt. Og Roberto Martinez er også en absolutt glede å snakke med hele tiden. Jeg har aldri sett ham tape sitt temperament med media, uansett hvor provosert han måtte være.En klasse handling.

Hvilke spillere og ledere ville vi være mest overrasket over å høre gå ut av deres måte å hjelpe andre?

Saido Berahino i West Brom har blitt kritisert mye de siste tider, og jeg kjenner ham ikke i det hele tatt, men jeg gjorde en liten del å grave inn i ham og han har Saido Berahino Foundation, støtter alle slags arbeid i Afrika for veldedighetsorganisasjoner, gir opp sin egen tid og lager ikke en sang og danser om det. James Milner er en annen. Harry Redknapp støtter mange veldedige organisasjoner. For flere år siden var Steve Cotterill leder i Portsmouth, og jeg var involvert i en veldedighetsarrangement i Southampton. Jeg snakket til ham og sa: "Steve, jeg vet at dette er Southampton, så det er som å gå inn i en kampsone for en Portsmouth-leder, men er det noen sjanse for at du kommer?" Og han var der den kvelden for å støtte veldedighet.

Som presentatør av Sky's Champions League dekning til siste sesong, hvilken klubb var alltid den største glede å besøke?

Den klare favoritten var Borussia Dortmund. Du ville ha 70.000 mennesker kledd i gul og svart - det syntes å være obligatorisk. Det var bare en festival-atmosfære før hvert spill, og jeg kunne aldri lei meg av å gå dit. Jeg så dem slå Real Madrid 4-1 en natt, og det var en av de største fotballspillene jeg noensinne har sett.

Hvem er med deg på turen?

Mange mennesker. Svaret fra fotballsamfunnet har vært fantastisk. Vi skal til 30 forskjellige klubber. Jeg spurte Russ Green, høvdingskonsulent fra Hartlepool, "Ville du gå med det første benet med meg?" "Første ben", sa han. "Jeg skal gjøre alt!" Mange av Fotball lørdag folk kommer sammen - Matt Le Tissier, Paul Merson, Charlie Nicholas, Matt Murray, Bianca Westwood …

Hvem forventer du å være den mest konkurransedyktige? Og den største moaner?

Jeg blir den største moaner, det er helt sikkert! Jeg vil nok også være den mest konkurransedyktige i den forstand at jeg har gjort et stort poeng at jeg vil fortsette å gå. Vi stopper hvor vi må på fotballklubber for å gjøre våre plikter, men ellers er det lunsj på hoven. Det er ikke ment å være morsomt, det handler om å komme fra A til B så effektivt som mulig.

Coach er stolt av å være en veldedighetspartner for Prostate Cancer UK og skal bli med Jeff for første etappe av sin tur den 21. mars, og går fra Victoria Park, Hartlepool FCs hjem, til Marske United FCs GER-stadion i North Yorkshire.

For å støtte Prostate Cancer UK og dens ambassadør Jeff på sin episke utfordring, besøk menunitedmarch.org eller tekst "Jeff" til 70004 for å donere £ 3.

Populært emne