Hvorfor er det på tide å få et vannfilter

Innhold

Første ting først: Britisk kranvann er trygt. Egentlig sikker. Hvis du bor i Storbritannia, er du mottaker av millioner av tester som gjennomføres årlig for å sikre best mulig vannkvalitet for forbrukerne.

De nåværende standardene er tatt fra europeisk lovgivning, som hovedsakelig er basert på vitenskap fra Verdens helseorganisasjon, og i 2014 viste testresultatene at 99,96% av testprøver i England og Wales, 99,89% i Skottland og 99,86% i Nord-Irland møtte standardene, og bringer britiske forsyninger blant de aller beste i verden.

For å holde seg enda mer oppdatert, kan du holde faner på leverandøren din via Water UKs tracker, men som hovedregel kan du være trygg på at hvis du får din H2O fra kaldpressen hjemme, på jobb eller i en kafé , det er sikkert trygt å drikke.

Så hvorfor få et filter? Vel, sikkert vann betyr ikke alltid velsmakende vann. For det første bruker vannbehandlingsanlegg ofte klor til å desinfisere deres forsyning og avhengig av tiden det tilbringer å reise til huset ditt og hvor det kommer fra, som kan forlate en tang. Vannet kan også reagere med metaller og gummier i rørleggerarbeidet for å skaffe seg en bitter eller metallisk smak.

Men det er mer. Siden vann er et universelt løsningsmiddel og oppløser et stort utvalg av forbindelser, inneholder det meste spor av mineraler som kalsium eller magnesium. Det er også noen bevis for en nordlig / sunn smaksdeling: "mykt" vann, som vanligvis kommer fra innsjøer, bekker og elver, er vanligere i nord i Storbritannia, og har en tendens til å inneholde færre mineraler enn "hardt" grunnvann, som er Det som kommer ut av de fleste kraner i sør - med en merkbar forskjell i smak.

Det kan være hvorfor londonere pleier å kjøpe mer flaskevann enn alle andre: i 2012 anslått en undersøkelse at 37% av alt vannet i hovedstaden var avtappet. Problemet? Flaskevann koster 500 ganger så mye som vann fra springen, det er ikke så strengt regulert, og en 1 liter plastflaske kan ta opptil sju liter vann for å produsere.

Filtrering er den tredje veien. De vanligste husholdningsvannfiltrene bruker aktivert karbon for å fjerne urenheter, noe som gir noe annet enn ferskvann bak. Hvordan virker det? Aktivert Carbon har et stort indre overflateområde, fylt med kroker og kroker som tiltrekker og fanger kjemiske urenheter gjennom en prosess som kalles adsorpsjon. Til slutt blir filteret gummert av urenheter (derfor er det viktig å bytte dem regelmessig), men det er enkelt nok å bytte - og mye mer økonomisk enn å kjøpe en flaske eller to vann hver dag.

Også verdt å vurdere er skaden som hardt vann gjør til vannkoker eller kaffemaskin. Noen vannfiltre inneholder Ion Exchange Resin, noe som reduserer kalkskalaen som gjør kjelen din pels opp. Spar deg litt penger på erstatningsapparater - og du vil også merke forskjellen i smak i teen din (eller kaffe).

Drikke filtrert vann er enklere enn noensinne, med løsninger fra den tradisjonelle vannfilterkanne, for å filtrere kraner og til og med vannfilterflasker for når du er på farten: så det er egentlig ingen unnskyldning. Og til slutt er det mulig å resirkulere noen merker med vannfiltre ved å returnere dem til deltakende butikker, noe som gjør dem enda mer bærekraftige. Resultatet? Du drikker mer, nyter det mer og (forhåpentligvis) gjør litt for å hjelpe planeten. Ikke flask den.

Les nå hvorfor du fortsatt ikke drikker nok vann

Og finn flere måter å #swapforgood med BRITA fill & go Active

Kjøp en BRITA fill & go Active nå for bare £ 7.99 (normalt £ 12.99)

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar