Amming problemer? Finn din løsning

Hvis barnet ditt har problemer med å pleie, er det skritt du kan ta for å hjelpe ham

Hvis amming har blitt litt av en kamp, ​​er det vanligvis en grunn bak den, og det er ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å gjøre det vellykket. «Jeg får mange mødre som kommer til meg og sier at de ikke kan amme, og de føler at de skal klandre,» sier Geraldine Miskin, en ammende spesialist og grunnlegger av The Miskin Method. «I virkeligheten er det ikke slik at de ikke kan amme, det er at deres baby trenger å bli guidet og vist hvordan å amme effektivt.» Derfor har vi fremhevet de viktigste problemene som kan føre til at babyen din sliter.

Feil lås

Å få riktig lås er nøkkelen for å hjelpe barnet til å amme godt og sikre at det er behagelig for deg. "Når du plasserer barnet ditt på brystet, må du ha på underkanten på ytre kanten av din isola - det fargede området av brystvorten din," sier Geraldine. «Munnen hans skal være bred åpen, så han passer så mye av areolaen som mulig, og så er brystvorten på baksiden av babyens munn.» Hvis han ikke gjør dette, kan den skape en grunnlås som kan være smertefull på brystvortene dine.

"Munnen hans skal være bred åpen, så han passer så mye av isolaen som mulig"

Stivhet etter fødsel

Noen ganger kan babyen din ha tetthet og stivhet i nakken og kjeften, noe som hindrer ham i å låse på brystet riktig. "Dette kan skyldes leveransen, spesielt hvis det var en assistert levering med tau eller ventus," sier Geraldine. 'Spenningen i kjeften betyr at han ikke kan åpne munnen sin nok til å få en anstendig sperre. Anecdotally har jeg lagt merke til at kranial osteopati kan bidra til å frigjøre tettheten i kjeften. Og jo mer suger han og bruker musklene i kjeven, jo løsere blir de. '

Inkompatibel anatomi

Noen ganger hvis du har en veldig liten baby og veldig store brystvorter, kan han slite for å få all isola i munnen, noe som kan gjøre fôring vanskelig. «Hvis babyens munn er for liten, bruk fingrene til å klemme brystet sammen slik at han kan passe det inn i munnen før han låses på,» sier Geraldine. Det kan være litt fiddly først, men når babyen din vokser, blir det lettere for ham.

Hårde bryster

Når melken kommer om et par dager etter fødselen, kan det bety at brystene er engorged og harde. "Hvis brystet ikke er mykt nok, kan det gjøre det vanskeligere for babyen å skape nok av det i munnen, sier Geraldine. 'Du kan forsiktig massere og presse melken tilbake i brystet og bort fra brystvorten området for å lette presset og gjøre det lettere for babyen å låse på.'

"Hvis brystet ikke er mykt nok, kan det gjøre det vanskeligere for babyen å skape nok av det i munnen"

Feil stilling

Hvis barnet ditt er for lavt eller for høyt når han nærmer seg brystet for å mate, kan det bety at han gjør en feil låse. «Støtt babyens hode med hånden og veiled ham til brystet ditt, og sørg for at kroppen hviler tett mot deg, sier Geraldine.

Hvis du bruker en pute, sørg for at den komplimenterer amming. "Hvis du har små bryster, kan du finne en pute som kan bidra til å heve babyen din opp høyt nok slik at han kan nå brystvorten, men hvis du har ganske store bryster, henger de naturligvis litt lavere, så du kan bare trenge en rullet opp håndkle for støtte, sier Geraldine.

"Støtt babyens hode med hånden og veiled ham til brystet ditt"

Det er også viktig at når babyen låses på, berører begge kinnene seg på brystet. 'Dette er slik at babyen din kan drenge både øvre og nedre halvdel av brystet,' sier Geraldine. 'Hvis du ikke er sikker på om dette skjer, skyver du fingeren under brystet for å sjekke og flytte sin stilling slik at begge kinnene rører brystet. Dette vil sikre brystavløp jevnt og kan bidra til å forhindre mastitt. '

"Skyv forsiktig fingeren under brystet for å sjekke og flytte sin stilling slik at begge kinnene rører brystet"

Tongue-tie

Dette er når et lite, tett stykke hud forbinder undersiden av babyens tungen med gulvet i munnen. «Det kan føre til fôringsproblemer, og du kan enten føle det ved å stikke fingeren på undersiden av tungen eller av følelsen du får når du ammer - det kan føles at babyen din klemmer seg ned på brystvorten din,» sier Geraldine.

Hvis du er bekymret, har babyen din tunge bånd, se legen din eller en utdannet ammende rådgiver, som vil kunne sette deg i kontakt med en øre, nese og hals spesialist. Han vil utføre en veldig rask operasjon, som innebærer å knuse membranen mens babyen din er under lokalbedøvelse.

"Tongue-tie kan føles som babyen din klemmer seg ned på brystvorten din"

Hva er ammingstipsene dine? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar