Hvorfor er babyen min pooping så mye? ALLE dine poop-relaterte spørsmål besvart

Mange mødre finner seg lurer på om antall ganger om dagen deres babypotter er vanlige. Hvis du går gjennom bleier raskere enn du kan legge dem til i din Amazon-vogn, eller bekymre deg for at nyfødtens avføring er litt også sjeldne, du er definitivt ikke alene. Faktisk har du bare hatt å sitte fast i et supermarked toalett en gang med en gråtende baby på veksleren, spør hver kvinne som går inn med en vogn hvis de har en barnevogn, for å vite at det kan være et problem blant massevis av mødre.

Men å unngå søte antrekkvalg fordi du forandrer barneklær så ofte, kan bli kjedelig ganske fort (selv om du ikke kunne jobbe med vaskemaskinen, kan overtid faktisk hjelpe den lille som sovner).

Hvor mye er for mye for å skifte bleier? Når er det en god tid å snakke med legen din? Vi har bunnen av dette poopy conumdrum, så du kan komme tilbake til å bestille flere bleier, pronto.

Hvorfor er babyen min pooping så mye?

Hvis det føles som om du stadig skifter bleier - er det helt normalt at babyen din skal kjeve mye. Du vil finne ut at du vil forandre mest med ditt nyfødte - 12 endringer i 24 timer er helt vanlige - men vær ikke bekymret, dette burde snart trekke seg ned.

Hvor lenge vil det vare?

Tre til seks uker etter fødselen, bør babyens pooping-skjema sakte seg og de bør begynne å passere færre tarmbevegelser. Igjen skjønt, er hver baby annerledes, og noen kan ta mer tid. I stedet for frekvens, bør du sjekke fangets konsistens for eventuelle problemskilt.

Påvirker amming babyens pooping mønster?

Det er helt normalt at ammende babyer går forbi en avføring umiddelbart etter hver amming økt (eller til og med under). Når magen fylles opp med melk, stimuleres tarmkanalen, noe som ber om tarmbevegelse.

Dette betyr at ammende babyer vanligvis har en til åtte tarmbevegelser om dagen, med et gjennomsnitt på fire. Men noen like sunne babyer bare poop hver syv til ti dager (alt avhenger av deres fordøyelsessystemer).

Innen en måned, vil de fleste ammende nyfødte ha bosatt seg til en eller to avføring om dagen.

Brukes formel påvirker barnets avføring?

Formelmatede babyer gjennomsnittlig to avføring om dagen, men kan ha mange flere. Hvis du er bekymret, spør din lege, men det er sannsynlig at det ikke er noe å bekymre deg for.

Hvordan kan jeg stoppe rødheten som kommer fra å endre bleier for mye?

Visker kan ha mange kjemikalier i og derfor være ganske sterke på ny baby hud. Du kan prøve å bruke en vaskeklut og varmt vann til å tørke med, eller sjekke ut våre vurderinger av rekke babyservietter som tilbys.

Hvorfor har babyen min problemer med å pooping?

Det er helt normalt for babyer å strekke og gråte når de går forbi et poop. Dette alene betyr ikke at de er forstoppet. Så lenge kutten er myk, er alt bra.

Brystmelk inneholder et naturlig avføringsmiddel, noe som gjør en babyens poff myk. Hvis du bruker formel, vil teksturens struktur bli forandret til å bli mer solid, da formelen er vanskeligere for babyer å fordøye. Dette betyr at det er mer sannsynlig for dem å bli forstoppet.

En sunn tarmbevegelse bør være ganske myk. En babystol som er vanskelig og tørr, kan bety at babyen din ikke får nok væsker, eller at de mister for mye væske på grunn av sykdom eller feber.

Er babyens tarmbevegelse normal?

Det er viktig å huske at normalt er forskjellig for hver baby (og hver babyens bleie). Det er ikke uvanlig at en nyfødt tarmbevegelse varierer i farge fra dag til dag. Dette fargediagrammet indikerer hva som er "normalt", og om det er sunt eller ikke. Siden hvert nyfødt er annerledes, er det alltid best å sjekke med legen din dersom du har bekymringer om hva barnet ditt er - eller ikke produserer.

Hva er en frisk tarmbevegelse for nyfødte?

Du har kanskje sett ordet meconium i babybøker om å være forberedt på babyens første uker. Dette er navnet på babyens første avføring, som vanligvis blir bestått først innen 36 timer etter fødselen. Den består av materiale som er inntatt i livmoren, og er mørkegrønn eller grønn-svart (og ganske vanskelig å tørke av babyens bunn, FYI). Kort tid etter blir babyens kjepp mykere og lettere i farge.

Hvordan vil babyens avføring bevege seg i løpet av de kommende månedene?

Som babyen din leder til sine småbarnsår, vil innholdet i bløtfanget se helt annerledes ut. Spenning vil forandre hvor ofte barnet ditt passerer faste stoffer og vil også forandre hvordan deres pooper ser ut. Henvis til vårt fargediagram, merk noe uvanlig og ta kontakt med legen din hvis du er bekymret.

Les nå:

Hvorfor er babyens poo grønn? Vi svarer på alle dine poop spørsmål

Den beste bleiebøylen

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar