Hvorfor jeg elsker Trail Running: Verdensmester Ricky Lightfoot

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor jeg elsker Trail Running: Verdensmester Ricky Lightfoot - øVELSER 2023
Hvorfor jeg elsker Trail Running: Verdensmester Ricky Lightfoot - øVELSER 2023
Anonim

Fotografi: Tom Joy / Northern Monk

Uansett overflate du velger, enten det er vei, sti eller tredemølle, er kjøring en utmerket måte å ta vare på din fysiske og mentale helse. Imidlertid gjør mange løpere seg selv en dårlig service ved aldri å gå utenfor banket banen, fordi det er unike fordeler å oppnå fra sti som du bare ikke kan komme fra byens fortau.

For innsiden spor på hva som gjør stien går bra, snakket vi til verdensmester i 2013 og skinnende eksempel på nominativ determinisme Ricky Lightfoot. Den 32 år gamle brannmannen fra Workington i Cumbria har blitt falt i drift siden hans tenåringer, og har vunnet en rekke prestisjetunge løypaer rundt om i verden, inkludert Otter Trail Run, Zegama-Aizkorri-rase og Lakeland Classic Trophy-serien (to ganger).

Hvordan kom du inn i stien?

Jeg begynte ikke å løpe før jeg var om lag 15, i videregående skole. Brian Taylor, vaktmesteren på skolen, var en falt løper, og han ville ta barna ut til løpene som en etterskolesport. Jeg trodde jeg ville gi det gå. Jeg kom opp i fotballskoene mine.

Løpet var bare ment å være omtrent to eller tre miles, men det var en fryktelig, våt, typisk januardag. Jeg endte opp med å gå seg vill og jeg var ute i omtrent en time med et par av barna til vi fant veien vår tilbake til starten.

Det var noe om å være ute i gjørme og regnet - noe i min hjerne klikket. Helt siden har jeg vært hekta på sporten.

ANBEFALT: Fem grunner til å prøve å løpe

Når begynte du å bli seriøs med sporten?

Brian ville invitere oss til treningsøkter etter skolen og under middagen. I løpet av de følgende årene gikk det fra 30 av oss ned til omtrent seks gutter som kjørte veldig bra. Jeg var aldri best da jeg var junior - jeg hadde bare mye mer besluttsomhet, så jeg kunne presse meg vanskeligere enn de kunne. Det utviklet seg fra da til jeg begynte å løpe.

Hvilke andre idretter har du gjort i fortiden, og hva gjør stien kjører spesiell?

Min hovedsporter før det var fotball - jeg var en rygg tilbake. Det ga ikke de samme tingene. Det jeg liker å løpe, er å finne ut hvor langt du kan presse deg selv og hvor langt kan kroppen din gå uten å bryte.

Prøv noe annerledes denne uken, kom deg høyt oppe for soloppgang (04:53 i dag) prøv det, du vil ikke angre på det... % u26F0% uD83C% uDF24% uD83C% uDF04% uD83C% uDFC3 #lovethelakes #lakedistrict #fellrunning #running #sunrise #timetoplay @goprouk

Et innlegg delt av Ricky Lightfoot (@rickylightfoot) på

Er sporet kjører bra for mental helse så vel som fysisk?

Ja, på en måte har jeg kommet for å stole på det. Det er noe jeg trenger hver dag. Det er vanskelig i minuttet, fordi jeg har plukket en skade og hatt en operasjon, så jeg har ikke kjørt i over to uker nå.

Jeg finner det avslappende å komme seg ut. Det er som medisin. Å komme ut på feller i Lake District er noe jeg ikke kan gå uten. Den andre dagen, en gang jeg kunne kjøre igjen, gikk jeg bare ut og satt en time på en stein, og jeg følte meg mye bedre for å ha gjort det.

Har du noen gang falt ut av kjærlighet med det?

Jeg har alltid kjørt. Hver dag siden jeg kan huske. Du har høyder og nedturer, men det er bare en del av det. Hvis jeg har et lavt punkt, prøver jeg å endre hva jeg gjør eller gå et annet sted. Ganske ofte som løser det.

Hvor er dine favorittsteder å kjøre i Storbritannia?

Stedene jeg liker å kjøre og utforske er 20 minutter fra dørstokken min. Det er noe spesielt med det vestlige Lake District. Selv nå, etter 16 år, oppdager jeg nye ting, synspunkter jeg aldri har sett før. Det er det som fascinerer meg om å løpe i innsjøene - det er alltid noe å finne.

REKOMMENDERT: Den beste sti-løpende spot for londonere

Hva vil du si til vei løpere å overbevise dem om å komme på stiene?

Veien går bra. Du kan kjøre mye raskere, overflatene er rene og du har ingen bekymringer for å glide eller snuble på steiner og trerøtter. Men jeg tror at sti kjører, er noe alle bør i det minste gi en tur.

Bare komme opp på en topp eller en ås, i det åpne rommet og friske luften - ingen bygninger, ingen veier - du kan ikke oppleve det andre steder. Gå utenfor banket spor og prøv noe ut av din komfortsone! Jeg tror å komme seg ut av din komfortsone er noe alle bør gjøre minst en gang i uken.

Ricky Lightfoot er sponset av Salomon

Populært emne