Hvorfor jeg elsker Kung Fu: DJ Laidback Luke

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor jeg elsker Kung Fu: DJ Laidback Luke - øVELSER 2023
Hvorfor jeg elsker Kung Fu: DJ Laidback Luke - øVELSER 2023
Anonim

Foto: Ruud Baan

Neste gang du er fristet til å klage på at du ikke har tid til å passe inn i en øvelse rundt arbeidsdagen din, bør du vurdere eksemplet på Laidback Luke. Mellom jetting rundt i verden til DJ, finner han ikke bare tid til å trene regelmessig i kung fu, men gjør det til en høy nok standard for å konkurrere og vinne ved VM.

Her er VM-resultatet! 3 gull, 2 sølv og 1 bronse. Spesiell takk til min Sifu @hongyingsifu for å få meg ut til dette igjen! #kungfu #taichi #ChoyLiFut #TraditionalYangStyle #HongYingAssociation #PlumBlossomFederation #LaidbackLukeFit

Et innlegg delt av Laidback Luke (@laidbackluke) på

Vi snakket med den nederlandske DJ om sin kjærlighet til kampsporten, og hvordan det hjelper ham å holde seg i topp fysisk og mental form.

Hvordan kom du inn i kung fu?

Jeg gjorde alltid kampsport da jeg var barn, for det meste karate. Men rundt 14 år trengte puberteten inn og jeg fokuserte mer på jenter. Jeg begynte å lage musikk også, så jeg forlot hele kampsporten bak i ti år.

Jeg ønsket å komme tilbake til form, men jeg ville ikke bare gå på treningsstudioet og jobbe på musklene mine - som et barn som gjorde karate, ville jeg i hemmelighet gjøre kung fu. Jeg jobbet med denne sangeren som sa at hun visste en stor kung fu skole i sør i Nederland. Jeg dro for å se og jeg dro aldri.

Når begynte du å bli mer seriøs med det?

For syv år siden begynte læreren min å reise med meg. Jeg gjorde ikke kung fu så mye, og jeg var ikke lidenskapelig om det. Han fortalte meg om jeg tok min kung fu til et annet nivå, jeg ville være i stand til å håndtere planene og stresset som kommer med å være en DJ mye bedre. Jeg løp alltid opp mot utbrenning, og jeg la merke til at fordelene med å gjøre kung fu var enorme.

Så det hjelper deg både mentalt og fysisk?

Absolutt. Håndtering av stress, håndtering av søvnmangel og til og med håndtering av timeplanen min. Vi bruker en gammel Shaolin-metode for det. Det kalles "Ser gjennom 13 vinduer". Hvis du har en dag som kommer opp med en veldig opptatt tidsplan, ser du dagen på forhånd. Du går gjennom alle situasjoner og situasjoner som kan oppstå. Så når dagen kommer - og det spiller ingen rolle om det er helt annerledes enn det du trodde - du har allerede gått gjennom det, så du er mye bedre i stand til å håndtere det enn å komme inn på et tomt.

Hvilke andre idretter har du gjort tidligere og hva handlet det om kung fu som gjorde det spesielt?

Jeg gjorde litt MMA, litt Thai boksing, og som barn hadde jeg karate-røttene mine. Jeg føler at kung fu er mor til alle kampsport. Alle kampsport fra landene rundt Kina tok en del av kung fu og gjorde den til sin egen kampsport. Alt kan spores tilbake til kung fu.

Hva er det vanskeligste med det?

Det er et så stort system, du kan enkelt sammenligne det med en universitetsgrad. Det er så gigantisk og å være i stand til å huske alt og holde det memorert, er veldig tøft.

Hvordan vil du anbefale nybegynnere komme inn i det? Du trenger definitivt en lærer, ikke sant?

Absolutt. Når du er interessert i kung fu, er det viktig å spore hvem som er lærer av læreren, og læreren til lærerens lærer, og selv hvem var læreren deres! Vi har en meget prestisjetunge avstand fra mestere og store mestere som kommer fra Kina som passerte dette systemet sammen.

Det er veldig viktig, fordi du bare kan bli så god som læreren din. Hvis læreren din egentlig er villig eller bare besluttet å lære fordi han trodde han var god nok, kan du ende opp med å bli veldig skuffet etter fem eller åtte år. Du sitter fast i et system som ikke gjør det for deg.

Jeg har trent med læreren i 17 år, og han vil fortsatt gi meg noe nytt hver dag. Og han har trent med vår store mester i ca 30 år nå. Det er uendelig.

Har du noen gang falt ut av kjærlighet med kung fu? Hva fikk deg til å komme tilbake?

Jeg gjorde. Jeg hadde en periode på omtrent fem år da jeg bare skulle trene en gang i måneden. Dette skyldtes mitt internasjonale gjennombrudd som en DJ. Jeg vet kampen om ikke å kunne kombinere å gjøre en sport til et høyt nivå med en karriere, fordi jeg også var der en gang. Heldigvis viste læreren min at det er helt mulig å gjøre det, og når det klikket med meg, la jeg aldri gå igjen.

Tror du at du noen gang vil gi opp DJing for kung fu, eller omvendt?

Det har ikke vært en DJ som egentlig har pensjonert seg ennå! Carl Cox annonserte det et par ganger, men han er fortsatt DJing. Og våre store grand masters i kung fu lærte til de var 90. Jeg vil også gjøre det. På et visst tidspunkt vil det bli morsomt å se meg bak dekkene som en 60 år gammel mann, mens i kung fu ser jeg kjøligere og kjøligere!

Populært emne