Hvorfor jeg elsker fotball: DJ Monki

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor jeg elsker fotball: DJ Monki - øVELSER 2023
Hvorfor jeg elsker fotball: DJ Monki - øVELSER 2023
Anonim

Når du har en stor fotballkamp å spille på en søndag, vil de fleste av oss foretrekke en tidlig kveld på lørdagen. En stille en foran TVen. Men for Radio 1 DJ Monki, aka Lucy Monkman, er det ikke et alternativ. Hun ligger bak dekkene i de fine timene før du tar et par timer søvn og drar av for å spille for hennes team AFC Phoenix i Sør-London. Vi snakket med Monki om hennes kjærlighet til fotball og hvordan hun klarer å passe inn i å spille rundt sitt arbeid som DJ.

Hvor lenge har du spilt fotball?

Jeg startet da jeg var omtrent fem, lekte med min fetter ned i parken. Jeg spilte med guttene på lekeplassen på skolen, og jeg fortsatte å leke med gutter til jeg ble fortalt å stoppe av FA! Når du kommer til en viss alder, har du ikke lov til noe mer, og skolene jeg dro til, hadde ikke et jenterslag, så jeg hadde egentlig ikke mulighet. Jeg spilte på noen få akademier, Chelsea og Fulham, så stoppet lenge før jeg kom tilbake til det.

Når stoppet du med å spille?

Jeg stoppet da jeg var omtrent 15 eller 16. Jeg oppdaget i utgangspunktet clubbing. Da begynte jeg igjen da jeg var 20. Jeg kom med en ganske lav liga bare for å komme tilbake til det og spilte fem-en-side. Jeg trialsed for London Bees, som er WSL2 [Women's Super League 2, for å bli omdøpt til FA Women's Championship fra 2018-19], men forpliktelsen de trengte var for høy sammen med jobben min. Jeg ble med i laget jeg er i nå [AFC Phoenix] i London og South East Division, så det er fortsatt et ganske høyt nivå. Hvis du sammenlignet det med menns pyramide ville vi være konferanse [National League].

Hvor ofte spiller du nå?

Vi trener i løpet av uken og spiller kamper på søndager, noe som kan være vanskelig for meg med jobb. Jeg har en turleder å ta meg til konserten min på en lørdag kveld og ta meg rett hjem. Jeg vil sove i bilen på vei der, så vil jeg sove på vei tilbake og da vil jeg sove hjemme for et par timer og våkne opp for spillet! Slik klarer jeg det. Hvis jeg er DJing i utlandet åpenbart, kan det være umulig, selv om det har vært noen ganger når jeg har fløyet tilbake fra Ibiza og gått direkte til et spill.

Hva er din favoritt ting om fotball?

Kamskjermbildet er trolig min favoritt ting. Det dreier seg alltid rundt kompisene. Det er noe du deler med 20 andre mennesker som har lekt med deg hver uke de siste månedene, i regnet og i kulde.

Og det er eskapisme også. Når jeg spiller footy, tenker jeg ikke på noe annet. Når du er på banen, er du i øyeblikket.

Se relatert Tamsin Greenway på hvorfor kvinner bør spille sport denne sommeren hvorfor jeg elsker kung fu: dj laidback luke hvorfor jeg elsker å løpe på banen: verdensmester ricky lightfoot

Hvilken stilling spiller du?

Jeg har spilt hver posisjon denne sesongen bortsett fra midt bak og i mål! Vanligvis spiller jeg høyre vinge, eller nummer ti opp topp noen ganger.

Hvilke råd vil du gi til noen som ønsker å komme inn i fotball nå?

Five-a-side er flott måte å komme inn på, fordi det kan være en skikkelig leveler. Elleve-a-side kan være litt vanskelig først, men det er nok av gressrotte lag. Det er et lag i Hackney som heter Romance FC, de begynte å spille bare tre år siden og visste ikke engang hvordan man sparket en ball. Nå spiller de sammen hver uke, og de aksepterer alltid nye spillere. Hvis noen i Øst-London ønsker å bli med et nytt lag, anbefaler jeg dem.

Monki skal spille Lovebox Festival på lørdag 14. juli. Hennes debut EP Voices er ute nå. Hør på Spotify eller Beatport

Populært emne