Hvorfor har du ikke slått på telefonens blå lysfilter ennå?

Innhold

Når du våkner om morgenen, hva vil du gi i ekstra 25 minutter i seng? Vel, den ekstra snoozing tiden venter bare på at du skal ta det - med en ekstremt enkel livshack.

En ny studie tjener som en rettidig påminnelse om at det blå lyset som kommer fra telefoner og elektroniske skjermer hindrer lukkede øyne, og at å slå på (eller laste ned) filtre kan føre til reelle forbedringer i hvilen ved å begrense eksponeringen for dette lyset.

Alt lys kan forstyrre kroppens klokke, men blått lys undertrykker spesielt produksjonen av melatonin, som driver sirkadianrytmer og forteller kroppen din at det er på tide å sove. Melatoninnivåene dine stiger normalt gjennom kvelden og holder seg høyt gjennom hele natten.

Ny forskning som ble gjennomført ved University of Houston College of Optometry, spurte 22 deltakere i alderen 17 til 42 år for å ha kort bølgelengdsblokkende briller i tre timer før sengetid i tre uker. I løpet av den tiden opprettholdte de sin normale digitale rutine.

Blålysblokkene har en dramatisk effekt på fagets melatoninnivå i natt, som økte med 58%. Deltakerne hadde også aktivitets- og søvnsporere, og rapporterte at de sovnet raskere og sov bedre - og deres gjennomsnittlige søvntid gikk opp med 24 minutter i natt.

Ifølge optometristen Dr Lisa Ostrin, som ledet studien, trenger du ikke å slutte å tilbringe tid på alle dine digitale enheter om kvelden (selv om du plukker opp en bok i stedet for å se Netflix, løser problemet umiddelbart), men snu Filtre på skjermen eller på å bruke antireflekterende briller kan bidra til å redusere deres negative innvirkning på søvnen.

"Ved å bruke blå blokkeringsbriller reduserer vi inngangen til fotoreceptorene, slik at vi kan forbedre søvnen og fortsatt fortsette å bruke enhetene våre. Det er fint, for vi kan fortsatt være produktive om natten, sier Ostrin.

Mange smarttelefoner og nettbrett har nå en nattinnstilling tilgjengelig som reduserer mengden blått lys som sendes ut. Det gratis programmet f.lux gjør det samme for bærbare datamaskiner, slik at du kan fortsette å jobbe inn i natten (hvis du må).

Se relatert Hvordan sove bedre Få en bedre natts søvn med Fitbits nye søvnfunksjoner En kvart av briter er opptatt av å hjelpe dem søvn. Dette er en forferdelig ide
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar