Hvorfor behandler vi gravide kvinners kropper som offentlig eiendom?

Bilde scenen. Du er på jobb i ditt åpne kontor, og en av dine kolleger kommer til dagen. Du har jobbet i den neste avdelingen i omtrent seks måneder, og du kjenner hverandre ikke godt nok til å passere tid på dagen, men du har ikke hatt en kaffe eller lunsj sammen noensinne. Din kollega er overvektig.

Når hun passerer pulten din, står du og høylydt forkynner (høyt nok for nærliggende lag bestående av ca 60 personer til å høre): "Å, min gud! Se på deg - se hvor stor du er! "Bare tenk det.

En annen scene; samme kontor, annen overvektig kollega. Som kollegaen passerer, sier du: "Jo, du er enorm. Du er en veldig stor jente for 34, ikke deg! "

Hvis du våget å rope slik overgrep mot kollegaer på kontoret på grunn av deres vekt, ville du sikkert bli trukket inn i HR. Men hvis du ser på disse scenene og i stedet for en overvektig kollega, si disse tingene til din gravide kollega, blir slike kommentarer plutselig vanlig, akseptabel, forventet, og kanskje bare "skikkelig".

Hvorfor behandler vi gravide kvinners kropper som offentlig eiendom?

Når en kvinne blir gravid, er det en av de mest spesielle tider i livet hennes. Men det er også en periode som ser mye - mye - av fysiske endringer - de som forundrer og gleder oss, men også som skremmer oss litt, overrasker oss, og gjør oss til å se på kroppene våre på helt forskjellige måter.

En dag vil du se på deg selv naken i et speil i full lengde (forhåpentligvis hjemme, ikke på jobb), og du må ta et nytt blikk da du ikke tror at det er deg.

Frem til dette punktet i livet har vi nok brukt mye tid på å tenke på vår form og kroppsbygning - vi er betinget av å prøve å se vårt beste til enhver tid, få håret og neglene gjort, ha på deg de riktige klærne, opprettholde en sunn vekt - og for noen kvinner er dette ikke lett, og etterlater oss riddled med kroppsproblemer.

Så når graviditet oppstår, kan de millioner kroppslige endringene være vanskelig å godta. Din selvtillit kan falle gjennom gulvet; du blir veldig bevisst på hver liten måte som kroppen din ser annerledes ut.

Og mens det er utrolig å tenke på at lårene dine vokser, fordi hoftene dine har avslappet for å imøtekomme babyen din, og magen din ligner en vannmelon fordi, oh ja jeg husker at du vokser et menneske der inne, gjør du egentlig ikke trenger folk å rope kritisk analyse av form på tvers av kontoret.

Dine kommentarer kan få henne til å forsvinne i loo i en halv time for å få et rop.

Men under graviditet ser det ut til at vi blir offentlig eiendom - alle og alle kan kommentere og ha en mening om din størrelse og form. Folk du knapt snakker til med jevne mellomrom, plutselig anser det som A-OK for å fortelle deg at du ser mahoossive.

Da jeg ble gravid, trodde jeg at jeg måtte kjempe mot folk som prøvde å røre bumpen min ubudne, men faktisk har den fysiske kontakten vært minimal - det har vært den konstante kommentaren som har vært vanskeligst å ta.

Vær støttende for den store babybumpen

Jeg lurer på hva folk tror de oppnår når de sier til en gravid kvinne, "Er du ikke massiv, er du sikker på at du ikke har tvillinger der?".

Jeg forstår ikke hvordan kommentaren mener dette er en positiv, støttende kommentar. Hva med, "Åh, du ser deg knust i dag, er det en ny leppestift?" Eller, "Hvordan har du det?"

Det er en million mer konstruktive og nyttige kommentarer du kan si til en gravid kvinne i stedet for en daglig kritikk av hvor stor hun får.

Du kan tilby å få henne en kald drink. Du kan gi henne et eple, eller en sjokoladebar (som jeg tuller - gå for sistnevnte). Du kan spørre om du kan skrive notatene fra det møtet for henne. Eller gi henne en perineal massasje. OK, den siste kan være litt upassende, men det kan få henne til å le (og seriøst, det vil hjelpe, vi kan ikke nå nede lenger).

Menn vs kvinner

Alle kritiske kommentarer jeg har mottatt har vært fra kvinner, og alle av dem mødre seg selv. Jeg har ikke hatt en kommentar under min graviditet fra en mann som ikke var munter og støttende - hovedsakelig bestått på gratulerer og bare sa "du ser nydelig ut!"

Og selv om du ikke føler deg nydelig, er du faktisk svettende, utpustet, og iført den eneste kjole du kan passe inn i noe mer, er det fortsatt godt å høre.

Så hvorfor mangel på støtte fra andre mødre?

Unsupportive kommentarer mellom kvinner er selvsagt ikke bare relatert til graviditet. Vi går gjennom livstro og stønner om andre kvinner, setter hverandre ned, og mangler generelt noen følelse av positivitet når vi snakker til hverandre. Dette er en generasjons egenskap som må endres, gjennom alle aspekter av våre liv.

Vær snill mot hverandre! Si noe som vil heie en kollega opp. Tilbyr støtte og hjelp, slik at vi alle kan lykkes, i stedet for å trekke hverandre ned.

Og når du ser din gravide kollega, ikke fortell henne at hun ser massiv ut. Ikke spør om hun bærer triplets når hun er på 26 uker med bare den ene.Ikke fortell henne at hun er waddling. Bare fortell henne at hun er fantastisk, fordi hun vokser et menneske. Hva har du oppnådd i dag, tross alt?

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar