Hvorfor syklisten Richie Porte svinger ved svømming

Hvorfor syklisten Richie Porte svinger ved svømming - øVELSER 2023
Hvorfor syklisten Richie Porte svinger ved svømming - øVELSER 2023
Anonim

Uansett hva din hovedsporter er, enten det er sykkel, løp eller bordtennis, er det alltid verdt å legge til trening i timeplanen din. Og av alle aktivitetene å velge mellom, er svømming langt og vekk det beste alternativet, særlig fordi det bidrar til å utvikle og opprettholde helkroppsklæring uten å sette press på noen av leddene som tar en pounding i din sportslige valg.

Ta Richie Porte, pro-syklist med BMC Racing Team, som står overfor en straffende treningsplan gjennom året som han bygger opp til store arrangementer som Tour de France. Han bruker svømming både som en pause fra sin rutine og som en liten effekt for å opprettholde fitness.

Porte er en ambassadør for Speedo's # Make1KWet utfordring, som tar sikte på å få løpere og syklister i vannet og svømming for å forbedre deres generelle kondisjon og ytelse i sin valgte sport.

ANBEFALT: Bli en bedre løper ved å ta på # Make1KWet Challenge

Coach snakket med Porte noen uker etter sin forferdelige krasj på scenen ni av Touren, som brøt kragebenet og bekkenet og avsluttet sin utfordring for den gule trøyen.

Først hvordan går rehaben din?

Jeg blir bedre. Det er bare min kraveben nå - jeg skal gå for røntgen i dag og finne ut om jeg kan komme tilbake på sykkelen.

Hvor mye trening gjør du av sykkelen?

Det er mer i lavsesongen og i begynnelsen av sesongen, fra oktober til januar. Det er da jeg gjør mer svømming. Åpenbart nå skal det også være et redskap for rehab.

Kan svømming bidra til å bygge kondisjonen din etter en skade?

Det hjelper definitivt. Det var egentlig ikke noe jeg kunne gjøre med skaden jeg har hatt siden Tour - jeg var egentlig ikke tillatt ute av huset. Nå vil jeg forhåpentligvis få det helt klart, men legen sier 30 minutter på hjemme trener vil være om alt sykkelen jeg kan gjøre.

Jeg kan ikke gjøre for mye med armene mine med kragebenet, men fortsatt ikke helt helbredet, men hvis jeg kan komme meg til et svømmebasseng, kan jeg jobbe med min generelle kondisjon med kickbordet.

Hvorfor svømmer du for trening?

For å være ærlig er det sannsynligvis fordi det er det jeg gjorde som barn. Jeg svømte, så det har alltid vært lett å komme tilbake til bassenget. For folk som ikke har svømmet som barn, er det litt skremmende, men svømming er en av disse idrettene at hvis du vedvarer, innen noen gode måneder, kommer du til å se store gevinster. Du kan lære å svømme ganske raskt.

ANBEFALT: To Insanely Helpful Svømmeteknikk Tips som vil gjøre at du nyter Front Crawl Again

Image
Image

Var du en konkurransedyktig svømmer som barn?

Jeg var. Jeg var ikke fantastisk, men jeg konkurrerte.

Hvordan går det? Du kan være en gjennomsnittlig triatlete.

Fryktelig!

Svømmer du som en pause fra sykkelen eller som en aktiv måte å forbedre treningen på?

Det er litt av begge. Åpenbart når sykkel er jobben din, er det fint å gjøre noe annet enn å sykle for å opprettholde eller få litt trening. Det er bra for det. Det er bare hyggelig å gjøre noe annet og bryte det opp også.

En av ideene til # Make1KWet er å svømme 1km så fort som du sykler 10K. Jeg antar at du sykler 10K veldig, veldig fort, så tror du at du kan matche den med 1km i bassenget?

Jeg har aldri prøvd det, men det er ikke en dårlig ide! Jeg regner med at jeg kommer nærmere.

Hva er planene dine for resten av året?

Jeg ville ikke tankene under Tour of Britain, men jeg er ikke sikker på at laget er så opptatt av det. Det er en måned unna nå [den starter 3. september] og det har vært litt vanskelig å ha vært på sykkelen i over tre uker. Vi har nettopp å se, ta det dag for dag - den gamle sykkelpikissen. Men jeg vil gjerne gjøre litt racing før slutten av sesongen. Jeg vil ikke løpe for noen gevinster, men bare for å komme tilbake i sporet av ting.

For Richie Portes svømmetips, besøk speedo.com

Populært emne