Hvorfor er amatør syklister som tar ytelsesfremmende stoffer?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er amatør syklister som tar ytelsesfremmende stoffer? - øVELSER 2023
Hvorfor er amatør syklister som tar ytelsesfremmende stoffer? - øVELSER 2023
Anonim

Tenk deg at du er på sykkeltur. Tenk deg at du har logget på på det lokale rådhuset og overlevert ditt £ 5 innskudd for et nummer som holder deg på ryggen. Tenk deg at det er en prøveperiode, som betyr at den er på åpne veier mot klokken, slik at alle får et resultat, og alle aldre og evner kan delta. Tenk deg at premiepengene til arrangementet er bare £ 40, og det er en spesiell premie for veteranere (noen av dem er på 70-tallet) som slo sine forventede ulemper. Det er en tidlig start, og noen av arrangørene har kommet tidlig for å legge ut te og kjeks, som du kan få for en valgfri donasjon - £ 1 anses som vanlig.

Forestill deg nå at noen av de raskeste rytterne i denne vennlige lokale konkurransen har brukt narkotika for å øke ytelsen. Tenk deg at de er den samme typen narkotika som skammet syklisten Lance Armstrong ble utestengt for å bruke for å vinne syv Tour de France-titler. Tenk deg din overraskelse.

Et støt på systemet

I begynnelsen av 2016 offentliggjorde UK Anti-Doping (UKAD) tre tilfeller av amatørdoping i sykling ut av bare 44 tester utført det foregående året. Det er ingenting i forhold til antall sanksjoner i andre amatørsport (sjekk UKADs nåværende sanksjonsliste hvis du vil se de verste lovbryterne), men nyheten rystet landets sykkelforening. Hvorfor? Selv om vi kanskje regner med profesjonelle idrettsutøvere å dope i jakten på økonomisk gevinst og herlighet, ble alle tre tilfellene funnet i et nisjefelt av syklingsturnering. Mer sjokkerende var at man var en 46 år gammel mester i en høyt nisje, 12-timers super-endurance time trial event, og en annen var bare 17 da han ble oppdaget med EPO, bruker de syntetiske hormonproffene å øke sin røde blodlegemer for økt utholdenhet.

"Jeg var utrolig sjokkert. Jeg kunne ikke få hodet mitt rundt det, sier Matt Bottrill, sykkeltrener og tidligere nasjonalmester i tidsprøven. Hans sjokk var ikke bare fordi han hadde konkurrert i hendelser med dopere, men fordi vinnertidsforsøk ikke er mulig å bli rik. "Belønningene er bare ikke verdt det," sier han. "Jeg skulle aldri gjøre en heltidskarriere ut av det. Jeg har alltid hatt å jobbe. Jeg har ikke gjort tusenvis av pund fra det. "Så hvorfor går amatørcyklister til prestasjonsfremmende stoffer (PED)?

Sinnet til en doper

"Idrettsutøvelsenes motivasjon til å dope er et veldig interessant emne, og det er også veldig komplisert," sier Pat Myhill, direktør for operasjoner i UK Anti-Doping. Han hevder at det ikke handler om berømmelse og formue. "Noen ganger handler det bare om personlige prestasjoner, og slår din egen tid," sier han. "Ja, selvfølgelig handler det om å vinne, om du kan. Men noen ganger handler det om nysgjerrighet. "Dette virker som om det ofte har vært en farlig faktor i doping.

- Det var mye nysgjerrighet, sa 18-åringen Gabriel Evans i en uttalelse etter hans forbud. Han var 17 da han ble oppdaget med et hetteglass av EPO av en lagkameratfader - og han var junior nasjonalmester. En lignende forklaring kom fra samarbeidspartner Dan Staite, som testet positivt for steroider i 2010. Han svarte sine kritikere på et populært tidspunkt triallists 'onlineforum, og forklarte: "Fra et eksperimentasjonsperspektiv var det verdt det. Det ga meg de dataene jeg trengte for å svare på noen spørsmål om "hva hvis". "Men" hva om "… hva?

Staite var for gammel til å bli profesjonell, og selv med stoffene var han et landsmiljø av det beste i sporten. Uansett hvor langt fra eliten de er, er det imidlertid atleter som ofte synes å vil gjøre et skritt opp til neste nivå av fart og konkurranse, uansett hva det kan være. For Evans, å vite om han noen gang kunne forvandle sin hobby til et yrke, var sikkert et motiv, og i den forbindelse var han absolutt ikke den første.

Amatørracer Edwin Readus (ikke hans virkelige navn) testet positivt for anabole steroider i hans tidlige 20s. I utgangspunktet ble han oppfordret til å hevde at det var et hjelpemiddel for hans rekreasjon etter en skade, men nå, et tiår etter suspensjonen, er han mer åpen om hva som skjedde. "Jeg brukte den til å øke mine forestillinger," forklarer han. "Jeg ønsket å bli profesjonell. Jeg var overbærende [om] å snu og ride på Tour de France. "
Amatørracer Edwin Readus (ikke hans virkelige navn) testet positivt for anabole steroider i hans tidlige 20s. I utgangspunktet ble han oppfordret til å hevde at det var et hjelpemiddel for hans rekreasjon etter en skade, men nå, et tiår etter suspensjonen, er han mer åpen om hva som skjedde. "Jeg brukte den til å øke mine forestillinger," forklarer han. "Jeg ønsket å bli profesjonell. Jeg var overbærende [om] å snu og ride på Tour de France. "

Readus var tantalizingly nær drømmen hans. Han hadde aldri ridd som en profesjonell, men hadde flyttet til Frankrike for å ri med det beste, bli en stagiaire - en amatør riding med et pro team for å se om de ville være interessert i å signere ham. "Det var en av vendepunktene. Jeg satte meg ned med et racerteam, og de sa at jeg trengte å bli sterkere, sier han.

Readus gir ingen skyld på presset på ham fra profesjonelle lag. "Det var trolig press at jeg satte på meg selv som var et stort vendepunkt," sier han. "For å være så nært … det er den typen ting du drømmer om." Som i mange tilfeller følte Readus at han hadde maksimert mulighetene for forbedring. "Jeg visste at jeg trente godt, jeg visste at jeg sov godt, jeg visste at jeg spiste godt. Det handlet om å flytte til neste nivå. "

Readus ønske om å gå raskere var roten til hans bruk av narkotika, og en stor del av fordelen var psykologisk. "Folk fungerer som om du blir noe du aldri var før, men forskjellene er subtile," sier han."På den mentale siden, skjønt, når du vet at du gjør [PEDs], vet du at du er den komplette syklisten. Hvis du [raser mot] en rival og lar deg lure deg selv om han er doping og du vet at du ikke er, så vil du la ham gå. "

Readus tar ansvar for sin beslutning om å dope, men det er ingen tvil om at publisiteten rundt doping i profesjonell sport fører til at noen tror at det er den eneste veien å komme videre. "Problemet er at når vi får dopere som er svært profesjonelle idrettsutøvere, får de en overdreven mengde publisitet," sier UKADs Myhill. Uansett, mener han fortsatt det er riktig å diskutere om doping i sport et offentlig problem.

Tilbud og etterspørsel

Hvilke stoffer kan vi forvente en amatør syklist å ta? "Til å begynne med var det kortison, testosteron, humant veksthormon [hGH], clenbuterol, EPO og såkalte super-EPOer som RNF, sier Readus av perioden da han kjørte. Testosteron, hGH, clenbuterol og EPO (erytropoietin) virker på hele aerob systemet. EPO øker antallet røde blodlegemer, noe som betyr at mer oksygen kan transporteres fra lungene til muskler, noe som gir deg et mer effektivt overordnet system. Clenbuterol, alternativt, er en bronkodilator, som øker effektiviteten til lungene selv.

For noen av de mest kraftige stoffene var testene for dyre å utføre på amatørnivå. "RNF filtrert ned til amatørene fordi det ikke var noen test for det i amatørene, eller det var det de førte oss til å tro," sier han. "Sjansen for at de prøvde amatørene for RNF var slank til ingen."

Metoden for å ta mange av disse stoffene er en intravenøs injeksjon. "Sikkert i mitt sinn, når den første injeksjonen skjedde, var jeg ikke altfor plaget av hva som gikk inn," sier Readus. Olympiske syklist og tidligere doper David Millar identifiserte det samme fenomenet - vitamininjeksjon ble hans inngangsport til narkotika. "Det er sikkert noe jeg husker: det største hinderet var å injisere noe," leser Readus. "Hvis det var vitamin B12 eller EPO - ingen forskjell. Det virker galt. Vi lever i en nasjon hvor injeksjon er feil, uansett, vi forbinder det med heroinavhengige. "

For utholdenhetsutøvere var stoffene som var populære for ti år siden fortsatt de som er populære i dag. Til slutt er EPO helt enkelt perfekt egnet for å øke ytelsen. Det som er forskjellig er at forsyningsnettverket i det siste var generelt ansikt til ansikt; nå har Internett endret ting betydelig.

Image
Image

Last ned til doping

"Jeg visste ikke engang hvordan du kunne kjøpe den," sier Bottrill. "Tilsynelatende kan du bare gå på nettet." Når doping krevde et komplekst distribusjonsnettverk, som det som ble utsatt i 2006 da en lavprøveprocyklist ringte Joe Papp, fikk lov til å drive en ulovlig privatmedlemmers nettsted for å kjøpe EPO og hGH. Nå er det imidlertid mange nettbutikker for PEDs. Det tok oss mindre enn ti minutter å sikre en kilde til EPO online. Når det gjelder instruksjon om hvordan du bruker den, gir internett også en overflod av informasjon.

"Jeg behandlet et tilfelle der noen tenåringsutøvere som kjøpte stoffer på nettet, gikk til deres lokale apotekbutikk og kjøpte nåler og sprøyter, og de lærte å administrere stoffene ved å se på en YouTube-video, sier Myhill. "Det er veldig lite som vi kan gjøre for å stoppe det." Tallrike fora gir også en plattform for avansert diskusjon av PED-bruk. One, Eroids.com, setter potensielle forbrukere sammen med leverandører, samt tilbyr informasjon om doseringer og lastesykluser.

Det er klart at mange dopere har utviklet en avansert medisinsk kunnskap om PEDs, og snakker åpent om det. Selv om flertallet av brukerne er kroppsbyggere og treningsgutter, diskuterer noen utholdenhetsbrukere på Eroids.com selv komplekse metoder for å unngå en positiv test. Ikke la deg lure til å tenke alt du leser på nettet, er sant, skjønt. Readus fant ut at mange råd om doseringer og deteksjon han mottok (fra andre ryttere i stedet for internett) var feil, noe som betyr at noen idrettsutøvere mislyktes med tester på tross for all deres innsats.

Problemet både nå og da er at når du kjøper gjennom det svarte markedet, kan du aldri være sikker på hva du får, selv om det kommer i en fancy pakke. "Spesielt i amatørsport, stoffene de vil bruke, kommer fra illegale laboratorier gjennom online leverandører, og helsemessige konsekvenser av dette er betydelige," forklarer Myhill. "Disse stoffene er ikke laget i uberørte laboratorier, ulastelig rene lokaler hvor folk har på seg hvite kjoler. Ganske ofte er de laget av amatørkjemister som blander i badekarene sine. Og stoffene de kjøper, er kanskje ikke det de tror de er. De kan faktisk inneholde stoffer i større eller mindre mengder enn de trodde. Helserisikoen for dem er stor. "

Helse er ikke bare et problem for dårlige stoffer, heller - selv "legitime" PED er ofte dødelige av natur. Populære steroider som GW501516 har blitt studert og funnet å ha sterke årsakssammenheng til kreft. Mellom 2003 og 2004 alene døde syv europeiske syklister fordi EPO fortykkede blodet så mye at hjerte stoppet, mest i søvnen.

Finne svaret

Så er det en løsning? UKAD er opptatt av å understreke at testingen er dyr og fondene kan bare gå så langt. "Vi driver testprogrammet vårt på en intelligensledd basis," aksepterer Myhill.I hovedsak UKAD handler om tips, mye som lovhåndhevelse, med fora og nettsteder som selger narkotika, er en primær kilde for å finne potensielle lovbrytere. Men selvfølgelig går dens oppgave langt utover sykling og de andre sportene som tradisjonelt har blitt plaget av PED-bruk. En uavhengig anonym undersøkelse ved Ironman Frankfurt triathlon-arrangementet fant for eksempel at 20% av konkurrentene sa at de hadde dopet for arrangementet. Ironman innhenter nå bare sitt eget anti-dopingprogram.

Til slutt er idrettens natur slik at noen konkurrenter alltid vil streve for å ta fordeler der de kan. Faktisk er vi alle skyldige i å klemme reglene der vi kan, sier Readus. "Kjører du hele veien inn i arbeid med fartsgrensen? Jeg prøver ikke å rettferdiggjøre det jeg har gjort, men med mindre du har vært midt i det, kan du ikke forstå det. "Kanskje da, akkurat som hastighetskameraer på veiene, organisasjoner som driver sportsbegivenheter må sette tiltak på plass - uansett kostnad - for å frata atleter fra doping, sørg for at de ikke er doping, og gjør dem i stand til å tro at de ikke trenger å. Som Bottrill setter det, "Selvfølgelig koster det mye for testing og utdanning. Men jeg ville være villig til å betale litt mer å vite at jeg kjørte i en ren sport. "

Hvis du har mistanke om doping i en sport som du deltar i, kan du gå til reportdoping.com

Do's og Dope

De mest populære PEDs etter antall suspensjoner - og hvorfor de unngås best

ANBEFALT: De mest populære steroider til salgs i Storbritannia, og hvorfor du bør unngå dem

EPO

Syklisternes favoritt, erytropoietin har forårsaket nesten tre ganger så mange forbud som den nest mest populære PED. Lance Armstrong ringte EPO "10% -er" og et stoff du bare måtte ta. Det øker strømmen av røde blodlegemer og oksygen til musklene for mer kraft og energi.

MEN Du kan godt dø av hjertesvikt, som det var tilfelle for syv syklister under 35 år 2003-2004.

testosteron

En steroid som forekommer naturlig i kroppen og oppfordrer større, sterkere muskler. Injiserer mer av det øker effekten.

MEN Det forårsaker mulig akne, pusteproblemer og hevelse i anklene. Det kan også tykke blodet og skape farlige blodpropper.

ANBEFALT: Hvordan øke testosteronnivåene din den naturlige måten

Menneskelig veksthormon

Et annet hormon i kroppen, og øker nivåene dine, oppmuntrer kunstig til raskere muskelvekst og rekreasjon. Det har blitt brukt som en anti-aging løsning.

MEN Forskning tyder på at det øker risikoen for diabetes, felles nedbrytning og Hodgkins lymfom (kreft i lymfatiske celler, en del av sirkulasjonssystemet).

kortikosteroider

Ulike anabole steroider, disse bidrar til produksjon av glukose, forårsaker raskere frigjøring av fettsyrer og reduserer generell betennelse, noe som betyr at de reduserer skade og sykdom i trening.

MEN Listen over bivirkninger er lang, men inkluderer mentale forhold som angst og depresjon, så vel som gastrointestinale sykdommer som kolitt.

amfetamin

Pappa av alle stimulanter, amfetamin supercharges nervesystemet og øker utholdenhet, våkenhet mens du reduserer tretthet og smerte.

MEN Den sannsynlige morderen av den britiske sykkellegenden Tom Simpson i 1967, kan amfetamin forårsake hjertearytmi og hjerteinfarkt.

Nandrolone

En anabole steroid - den muskel voksende, styrke-økende variasjon. Nandrolon kan hjelpe deg å presse kroppen din hardere mens du øker muskelveksten som resulterer fra å reparere fibre etter trening.

MEN Erektil dysfunksjon og kardiovaskulær skade bør være nok til å sette de fleste mennesker av, men hvis du fortsatt er fristet, Google de mange andre bivirkninger.

Kilde: Dopeology.org

Populært emne