White Knight Syndrome: Få av hesten din og redd deg selv først

Innholdsfortegnelse:

White Knight Syndrome: Få av hesten din og redd deg selv først
White Knight Syndrome: Få av hesten din og redd deg selv først

Video: White Knight Syndrome: Få av hesten din og redd deg selv først

Video: White Knight Syndrome: Få av hesten din og redd deg selv først
Video: Вся правда о Куликовской Битве 2023, September
Anonim

Alle forutsetter at ridderen redder dagen. Men, om han bare spiller White Knight syndromet og får så mye ut av det som damsel?

Hva har hver god eventyr? En hvit ridder, selvfølgelig. Den hvite ridderen er mannen som viser seg på enden for å redde dagen, gjør vondt gå bort, og visner damen i nød bort fra den fryktelige situasjonen hun finner seg i. Det er ikke rart at hver jente vokser opp og drømmer om at et sted der ute er hennes versjon av den hvite ridderen. Men hva skjer når en fyr spiller White Knight syndromet?

Som tiden går, er det kvinner som innser at det ikke er noe som en hvit ridder. Noen gutter beskytter deg mer enn andre, men de er alle menneskelige og feilbare. Noen ganger, når du trenger dem mest, kan de bli funnet i en bar som prøver å drikke deg bort ….

Lykkelig alle sine dager?

Det er noen gutter som vokste opp med den samme ideen om hva et forhold innebærer og anser seg for å være den hvite ridderen satt på jorden for å redde en kvinne fra mørket hun finner seg inn i.

Selv om slutten av eventyrhistorien konkluderer med at dammen og den hvite ridderen renner av sammen, er det aldri slutten på historien. "Lykkelig etterpå" er ikke turen bort, det er hva som skjer når du rir bort. Og det som slutter, vel, er aldri i en Disney-film, er det? [Les: 15 subtile ting som helt forandrer seg etter ekteskapet]

11 ting som kjører ditt hvite ridder syndrom

Hvis du er en fyr som tror det er din plikt, ikke vent, din forpliktelse, for å redde en kvinne fra enten den dårlige situasjonen hun finner seg i, eller, kanskje selv, fra seg selv, kan det være på tide å se på hva du kommer ut av det.

Det er ofte en formodning fra den hvite ridderens side at deres handlinger er rent altruistiske, men det er ikke nødvendigvis sant. For den hvite ridderen, hvis han ikke fikk noe i blandingen, hvorfor skulle han fortsette å sette seg i skade?

Kjærlighet er et ganske kraftig verktøy. Det er ikke alltid det eneste som driver en hvit ridder for å komme til redning, selv alene eller dommens død.

Før du tror du ofrer deg selv og gjør noen andre en tjeneste, finne ut hva som driver deg til å være ridderen i skinnende rustning, uselviskhet eller egoisme?

# 1 Du vil ha sin lojalitet for alltid. Den hvite ridderen vet at hvis han slår dragen og sparer prinsessen, blir hun alltid takknemlig og "skylder" ham livet for alltid.

Du kan ha White Knight-syndromet hvis du prøver å skaffe ubetinget kjærlighet gjennom verdyrdene dine i stedet for gjennom sann kjærlighet. Lagre henne er fantastisk. Gjør det slik at hun vil være gjeld for deg for alltid, er ikke så fantastisk. [Les: 15 måter sant kjærlighet setter seg fra hverandre]

# 2 Du må ha overhånden. En hvit ridder vet at når han viser sin dominans, ser damen for alltid ham som sin beskytter. Men noen ganger vil han ha mer. Noen ganger ser den hvite ridderen ut mer kraft over henne.

Hvis du redder henne fra noe fryktelig, så viser du henne hvordan "kraftig" du kan være, og legg henne i en underdanig stilling.

# 3 Du vil bli sett på som "den gode fyren." Noen ganger ofrer den hvite ridderen alt, ikke for kjærligheten til jomfruen, men for å vise byens folk hvor fantastisk han er. Det handler ikke om kjærligheten han føler for kvinnen han sparer. Det handler om anerkjennelse og tilbedelse han får fra alle rundt seg.

Å være fyren som feier inn og sparer noen, hever deg til en ganske stor statur i et samfunn, enten du gjør det med vilje eller ikke. Beundring er ganske kraftig. [Les: De 20 kvaliteter i en fyr som gjør ham til en veldig god mann]

# 4 Du er like avhengig av henne som hun er på deg. Det er tider når den hvite ridderen redder jomfruen fordi uten henne ville han gå tapt for alltid. Eventyrlige romanser stole på to tegn, ikke bare damsel, men også ridderen.

Det er tider når menn forsøker å redde unsalvageable kvinner fordi de trenger dem like mye som jomfruen er nødvendig. Samhengige relasjoner handler ikke om å lagre noen; de handler om å dra begge ned.

Hvis du ser at hun trenger å lagre, og du bare holder på fordi du ikke kan være uten henne, så er du ikke en ridder. Du er en samspiller for hennes dårlige oppførsel. Hvis du hjelper henne på måter du tror, hjelper, men egentlig bare fremmer henne og holder henne fast * det vil si, rydder opp hennes rot *, det sparer ikke, det hjelper å drukne.

# 5 Du liker sympatien. Noen mennesker lever av sympati fra andre fordi det negerer dem fra ethvert ansvar. Hvis du holder deg av en kvinne i en dårlig situasjon som kontinuerlig legger seg der, så er du ikke der for å redde henne, du er der for å gråte "fattig meg".

Hvis du prøvde å ta henne ut av det og ikke klarer det, men bare løpe rundt og prøve å fremkalle sympati ved å fortelle alle hvor mye du bryr deg og prøver, vurdere muligheten for at den ikke har noe å gjøre med henne i det hele tatt. Det kan være alt om deg som trenger oppmerksomhet og folk til å være lei meg for deg. [Les: 16 tegn på at du kan ha en oppmerksomhetshore i deg]

# 6 Du handler om selvsabotering. Self-sabotaging er en måte vi gjør valg med å vite at vi feiler og sier: "Se jeg visste at det skulle mislykkes." Hvis du har White Knight-syndromet, og dette er ikke din første rodeo eller sjanse til å lagre noen, så vil kanskje tenke på om du liker å sabotere deg selv av en eller annen grunn.

Vi sabotere vår egen lykke av mange grunner. Hva er det du får ved å sette deg opp i en situasjon der feil er det eneste resultatet som er tilgjengelig?

# 7 Du kunne ikke lagre noen i fortiden din, så dette er din andre sjanse. Noen ganger vokser vi opp i familier hvor vi ser på folk vi elsker å ødelegge seg selv, og vi er ikke i stand til å redde dem. Det setter mange voksne på en vei for å rette ulykken til barndommen deres.

Hvis du hadde en alkoholholdig mor eller en narkotikaavhengig far, kan du prøve å redde noen for å angre fortiden og mangelen på kontroll du hadde før. Men du kan aldri redde noen som ikke ønsker å bli reddet. Ikke når du er barn og ikke når du er voksen. Å lagre noen er ikke din plikt, det er deres jobb. [Les: The nice guy syndrome - 16 virkelige grunner til at jentene finner deg kjedelig]

# 8 Du vokste opp med å se et medavhengig forhold. Hvis du vokste opp med foreldre som hadde et lignende forhold der man alltid reddet den andre, så er det sannsynligvis alt du vet.

Noen ganger er vi avhengige av drama og medavhengige relasjoner fordi det er alt vi vet. Så vi oppdager ødeleggende relasjoner fordi vi ikke klarer å håndtere normale og stabile. Hvis du vokste opp i en dysfunksjonell familie * som nesten alle gjorde *, prøv å forandre fremtiden ved å forlate damselet til å jobbe sin egen vei ut og redde deg selv for en gang. [Les: 17 forhold røde flagg folk flest ignorerer]

# 9 Du er en narcissist som mener det er din plikt å gjøre ting "riktig". Noen ganger har en mann det hvite ridder syndromet fordi han mener det er hans plikt å moralsk beskytte og veilede alle fordi han er perfekt.

Hvis du sparer henne bare fordi du tror du er den eneste i verden som kan, er du så perfekt, så kanskje du ikke vil bli reddet. Det er ikke din plikt.

# 10 Du vil at hun skal være avhengig av deg. Hvis du er den som reddet henne, skylder hun deg livet hennes for alltid. Og du er den eneste som kan ikke bare redde henne, men holder henne trygg. Hvis du tror at hvis du redder henne en gang, vil hun for alltid være avhengig av deg, du bør bedre tenke på om det er den typen forhold du vil ha med noen.

Vil du ha henne til å elske deg fordi hun elsker deg, eller vil du at hun skal elske deg fordi hun må være ute av frykt for å bli tapt igjen? Hvis du virkelig elsker noen, så bør du ha dem til å velge deg fordi de vil, ikke fordi de frykter konsekvensene av ikke å bo. [Les: 20 tydelige tegn du har et kontrollfreak i deg]

# 11 Du kan ikke redde deg selv, hvorfor ikke redde noen andre? Det er mange mennesker som er så rotet inne at de fokuserer på de utenfor seg selv. Å regne med at de ikke kan redde hvem de er eller får seg sammen, kan også like godt kurere noen andre.

I stedet for alltid å lete etter noen å redde for å unngå å prøve å forandre deg, vil du kanskje bare ta litt tid til å finne ut din egen dritt og la henne finne ut av henne. Når du har begge fått deg sammen, gir det et mye bedre forhold.

[Les: Hvordan tull en kvinne til høyre: 17 hemmeligheter for å feie henne bort]

Før du stormer slottet, igjen, ta deg tid til å tenke på hvorfor du alltid er i samme hvite ridder syndrom, hva du får ut av det, og om det kan være på tide å gå tilbake og i stedet redde deg selv.

Anbefalt: