Whey Protein: Hva det gjør og hvorfor du trenger det

Innholdsfortegnelse:

Whey Protein: Hva det gjør og hvorfor du trenger det - øVELSER 2023
Whey Protein: Hva det gjør og hvorfor du trenger det - øVELSER 2023
Anonim

Hvis du går på treningsstudio for å løfte vekter, gjør kardiovaskulær eller begge deler, eller regelmessig pund eller pedal på fortauet for treningsopplegget ditt, vil det være mye å spare om å reparere og reparere skaden som er gjort for muskler for en sterkere, slankere kropp. Men å spise en stabel biff hver dag er dyrt og tidkrevende - så du trenger en rask og enkel måte å øke inntaket og møte dine daglige behov. Nemlig, en protein shake laget med vallepulver. Så hvis du ønsker å bygge en større, sterkere og slankere kroppsbygning, bør du vurdere å investere i et karbon av høyverdig myseproteinpulver for å gi musklene alt de trenger for å vokse.

Hva er whey protein?

Whey er et biprodukt av osteprosessen - væsken blir igjen når melken har blitt curdled og anstrengt. I sin pulverform er det en av de mest populære sportsnæringsprodukter i verden på grunn av tilgjengeligheten, kostnadene og effektiviteten. Når konsumert er valle raskt fordøyd og absorbert av fordøyelsessystemet, slik at det kommer inn i blodet og deretter musklene dine veldig raskt, noe som er gunstig etter trening når du trenger å starte gjenopprettingsprosessen. Whey kommer i fire former, som alle er rikelig i forgrenede aminosyrer (BCAAs), de avgjørende elementene i gjenoppbygging og reparasjon av muskelskade forårsaket av trening.

Hvorfor trenger jeg whey protein?

Hvis du følger noen form for treningsprogram, enten det er basert på vekt, kardio eller utholdenhetstrening, kan du trenge mer protein enn den britiske regjeringens nåværende anbefaling på 55g per dag. Whey tilbyr en rask og enkel måte å øke ditt daglige inntak, spesielt etter treningsøkten, når du kanskje ikke er tilbøyelig til å lage mat og spise et fullt måltid. Men det er viktig å huske at ledetråden er i navnet på kosttilskudd - de er utformet for å fylle næringshullene i et komplett og variert kosthold. Å få mesteparten av det daglige diettproteinet fra rødt og hvitt kjøtt og fisk er veien å gå, fordi du også vil konsumere de essensielle vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som er viktige for optimal helse.

Se relatert proteinpulver: Alt du trenger å vite Det beste proteinpulveret og hva du skal se etter når du kjøper proteinpudderprotein Shake Oppskrifter

Hva er de forskjellige skjemaene?

Whey protein pulver kommer i fire former: konsentrere, isolere, hydrolysere og innfødte.

Konsentrert whey protein er vanligvis lavere i fett enn andre former og har høyere nivåer av karbohydrater fra laktose, typen sukker som finnes i melkeprodukter og bioaktive forbindelser. Proteininnholdet i vekt kan være hvor som helst mellom 30% til 90%.

Isolere valleprotein behandles for å fjerne fett og laktose, men er også lavere i helseproduserende bioaktive forbindelser. Proteininnholdet i vekt er minst 90%.

Hydrolysat whey protein er fordypet og delvis hydrolysert, noe som betyr at vann legges under produksjonsprosessen for å bryte ned de sammensatte stoffene for å gjøre dem lettere for kroppen å fordøye, men dette øker kostnaden.

Native whey protein er den reneste formen fordi den ekstraheres direkte fra skummet melk, i stedet for å være et biprodukt av osteproduksjonsprosessen som konsentrere og isolere. Det er svært lite i fett, laktose og bioaktive forbindelser, og proteininnholdet i vekt er vanligvis 95% eller høyere.

Se gjennom myseproteinpulver på Amazon

Hvor mye trenger jeg?

De fleste betjeningsforslagene er rundt 30g, og med god grunn. Forskning tyder på at dette er det ideelle beløpet for å reparere skaden som er gjort gjennom trening og igangsette muskelproteinsyntese - prosessen som ny muskelvev legges ned. Studier viser også at en diett høy i protein kan bidra til å redusere kroppsfettnivå, slik at du ikke bare blir større og sterkere, men også slankere.

Når tar jeg det?

Etter en trening er det mest åpenbare tidspunktet å konsumere whey proteinpulver fordi det er når musklene trenger det mest. Hvis du drikker en rist av valle blandet med kaldt vann eller melk innen 30 minutter etter å ha avsluttet treningsøkten, begynner du å gjenopprette prosessen ved å oversvømme blodet ditt med aminosyrer, som raskt blir skutt i muskelceller hvor de kan legges ned som nytt muskelvev .

Du kan også ta myseprotein på andre tidspunkter: Bland en scoop av favoritt smaken med et egg og en banan for noen høyprotein frokost eller dessertpannekaker, for eksempel. Det er spesielt nyttig å måtte blande med vann når du er ute og ikke har tid til å spise et riktig proteinrikt måltid.

Populært emne