Hvordan alder påvirker deg som en mor

Ok, så du kan ikke ha besparelser i banken, eller du må kanskje sette karrieren på vent, men den beste tiden å få en baby er når du vil ha en

Ja, vi har barn senere - en av fem nye mødre er over 35 (fire ganger midt på 70-tallet), og rekordstall i fortyttene har babyer (hei, Halle Berry). Men årsaken er mer sannsynlig å være økonomiske bekymringer, ustabile relasjoner og den høye kostnaden av boliger enn det vi lever for, sier kontoret for nasjonal statistikk.

Yngre mødre er heller ikke fri for sosial diskriminering. Storbritannia har høye tenåringsgraviditeter og nesten en fjerdedel av babyer er født for kvinner under 25 år. Teen mødre er ofte på mottakersiden av misbilligelse, med en antagelse at svangerskapet ikke var planlagt, og at de kanskje trenger ekstra økonomisk støtte.

Vi kan ikke vinne - det kan føles som om det bare er en liten tidslengde mellom 'for ung' og 'for gammel' der det anses akseptabelt å ha en baby. Men mens undersøkelser kan peke på midten av tjueårene som den perfekte tiden, er det positive og negative i alle aldre.

I dine to tusener

Når du er ung, er fordelene fysiske. «Du er født med alle eggene du noensinne har,» sier fruktkonsulent Mark Sedler. 'Du mister en batch hver måned, og den beste kvaliteten går først, noe som betyr at tjueårene dine til begynnelsen av trettiårene er den viktigste tiden å tenke på.'

Å ha en baby i dette tiåret kan redusere risikoen for visse helseproblemer - for eksempel ved 25, er sjansen for å ha en baby med Downs syndrom 1 til 1250, sammenlignet med 1 av 100 med 40.

Din risiko for pre-eclampsia, placenta praevia og for tidlig fødsel er alle lavere, og du er mindre sannsynlig å utvikle pågående helseproblemer, for eksempel diabetes og høyt blodtrykk. Å ha en baby på denne tiden reduserer selv sjansene for brystkreft. Ifølge Cancer Research UK, jo yngre er du når du begynner å ha barn, jo lavere er risikoen din - den relative risikoen øker med tre prosent med hvert forsinkelsesforsinkelse (du vil videre kutte dette ved å amme).

Så, når en baby kommer, vil du være takknemlig for din ungdommelige energi. «Du vil sannsynligvis få utholdenhet til å stå opp om natten uten å føle seg utmattet neste dag,» sier Linda Blair, en klinisk psykolog med spesialisering i foreldreferdigheter.

Men legger til Linda, å være en yngre mamma, er ikke uten sine ulemper. «Du kan føle deg i konflikt, for du har kanskje ikke hatt tid til å gjøre alt du ville gjøre, om det er en karriere eller reise,» sier hun. Du kan ha mindre i banken enn eldre mødre, noe som kan føre til økonomisk usikkerhet og stress.

Og med den høye prisen på boliger kan du ikke ha like stabilt et hjemmemiljø som du vil. Men din baby trenger bare din kjærlighet - han eller hun bryr seg ikke hvor du bor eller hvor mye penger du har, sier Linda.

I DIN TREDJER

Dette kan virke som det perfekte tidspunktet å ha en baby. Du er mer sannsynlig å ha etablert en god karriere, og din økonomiske stilling kan være sterkere, muligens med ditt eget hjem og besparelser. Følelsesmessig vil din økte tillit gi deg en god jobb for å håndtere en liten. Mens du kanskje ikke har energinivåene til en 25 år gammel, bør du være egnet nok til å takle den forstyrrede søvn.

Men etter 35, kan det vise seg vanskeligere å bli gravid. Selv om du forventer nå eller har hatt en baby, kan alderen din være en faktor hvis du planlegger å øke din familie. Og etter hvert som fruktbarheten minker, øker sannsynligheten for abort, preeklampsi og ektopisk graviditet, sammen med risikoen for kromosomale abnormiteter hos babyen.

Det er positivt og negativt å ha en baby i alle aldre

Men selv på 38 år vil 77% av kvinnene bli gravide innen tre år. Mens du ikke kan endre hvor mange av eggene dine kan befruktes, kan generelle velvære gjøre en forskjell. "Hvis du er en ikke-røyker, det er positivt - røyking skader egg og kan utløse tidlig overgangsalder," sier Richard Fleming, regissør for Glasgow Center for Reproduktiv medisin. Bevis foreslår også at visse næringsstoffer, for eksempel vitamin D, kan være knyttet til fruktbarhet. 'Så du kan prøve å supplere med et multivitamin.

I DINE FORTEGNELSER

Mulighetene for å bli gravid er mye lavere, og risikoen for kromosomale abnormiteter er høyere, og øker muligheten for abort og helseproblemer hos babyen. Mødre over 40 er også mer sannsynlig å trenge intervensjon under fødselen, selv om dette kan være ned til legens bevissthet om din alder, snarere enn nødvendighet. "Men kvinner i førtiårene er nå generelt sunnere enn noensinne, og leger kan skjerme for problemer, så du vil bli overvåket veldig tett," sier Linda.

En revolusjonerende ny blodprøve (for tiden £ 400) kan fortelle deg sannsynligheten for at ufødte barn har Downs syndrom, og hvis du sliter med å bli gravid, kan utviklingen i IVF forbedre effektiviteten. Nåværende tall viser at 13,6% av kvinner i alderen 40-42 år som har IVF, vil få en baby.I tillegg er det tegn på at en banebrytende tidsforskyvningsteknikk, som for øyeblikket er tilgjengelig i rundt et dusin private klinikker, kan øke IVF-fødselsrenten med så mye som 56%.

Men det kan være lett å glemme at 40-noe mødre ikke er et nytt fenomen. Før tiden med pålitelig prevensjon dro kvinner med å ha babyer gjennom hele trettiårene og førtiårene. I 1947, etter andre verdenskrig, ble flere babyer født for kvinner over 40 enn i 2011 (ja, du leser det riktig).

«Etter min erfaring har eldre mødre en roligere og mer perspektiv,» sier Linda. «Du kan føle deg mer avslappet over å gi opp hele tiden til en baby, fordi du har hatt mange år å gjøre dine egne ting. '

Forskning tyder på at barnet ditt vil ha nytte av å ha en eldre mamma også - forskere ved Institutt for barnehelse, UCL og Birkbeck College i London fant at eldre mødre gjør bedre foreldre, med barn født til kvinner over 40 blir mer intelligente, sunnere og mindre Sannsynligvis ha ulykker. Og det er noe å feire.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar