Når å gå bort fra et forhold - Baby Boomers vs Us

Innholdsfortegnelse:

Når å gå bort fra et forhold - Baby Boomers vs Us
Når å gå bort fra et forhold - Baby Boomers vs Us

Video: Når å gå bort fra et forhold - Baby Boomers vs Us

Video: Når å gå bort fra et forhold - Baby Boomers vs Us
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2023, September
Anonim

Fremtidige generasjoner lærer fra eldre generasjoner, ikke sant? Dette er hva våre besteforeldre * baby boomers! * Lærer oss om når du skal gå bort fra et forhold.

Vi har dette forutbestemte forestillingen om babyboomers romantikk. Generasjonen kommer før våre Gen-X foreldre, de som er født rundt 1940-tallet. De fleste er nå besteforeldre. Babyboomergenerasjonen lærer oss mye om forhold, blant annet når man skal gå bort fra et forhold, en av de vanskeligste tingene å gjøre.

Hvordan kom våre besteforeldre sammen?

Hver av våre besteforeldre har varierende versjoner av hvordan de møtte de andre halvdelene, men alle faller i samme mønster. Fellesskapet skjedde på grunn av kulturelle forventninger og ritualer. For eksempel, i løpet av den tiden i USA, endte folk da de var i videregående skole. Deretter giftet de fleste rett etter videregående opplæring.

Det samme kan sies for forskjellige land, men noen kulturer hadde tradisjonelle dating normer av sine egne. I mitt land, for eksempel, gikk menn gjennom et strenge courting-ritual som involverte familien sin.

Det var slik mine besteforeldre endte opp sammen. Bestefaren likte mormoren min, så han begynte å besøke henne så ofte som han kunne. Han tok med henne gaver, serenaded henne, og til og med brakt hele familien til å betale sine respekt til min bestemors familie.

Det høres alt så gammeldags ut, og det er fordi det er. Enda viktigere, fungerte det. Tiltrengningen var der. All min bestefar behøvde å følge de vanlige trinnene, og han fikk til slutt å gifte seg med bestemoren min. Tidligere hadde våre besteforeldre forholdsblåkopier. De visste hvordan de skulle få sine fremtidige ektefeller, og samtidig visste de når de skulle gå bort fra et forhold.

Hvordan visste de når de skulle gi opp?

Da tiden begynte baby boomers begynte å forplikte seg til hverandre, var det ikke noe problem å gi opp på forholdet. Like fartsfylt som våre daglige liv er, var deres datingsliv enda raskere. Den gjennomsnittlige babyboomer ble gift på 18 år.

Statistisk sett, de fleste giftet seg ung og holdt seg sammen for lengst. For at de skulle gi opp sine forhold, måtte de gjøre det tidlig. De tok den beslutningen ved å se hvordan deres første dating gikk.

Fra 1940-tallet til 1960-tallet var folk mer partielle til romantikk og engasjerte relasjoner. Det var ikke før 70-tallet da folk skjønte at engasjement var valgfritt. Polyamoriske og uformelle relasjoner begynte å bli en trend. Dessverre for baby boomers, var de allerede i for dyp. [Les: Casual dating: 15 grunner til at det er det beste noensinne]

De begynte å ha barn, få stabile jobber, og de fikk til og med bedre skatteferanser på grunn av deres forholdsstatus. Da hadde de ikke tenkt å gi opp forholdet deres uten hensyn til om de var lykkelige eller ikke. Så betyr det at de aldri ga opp? Ikke helt.

Hva skjedde med babyboomerrelasjoner?

To ord: Grå skilsmisse. Tilsynelatende er det en økende trend i skilsmisse for personer som er 50 år og eldre. Etter at barna hadde fløy, så gjorde en eller begge ektefellene. Ifølge dataene kommer nesten 25% av de som opplever skilsmisse i dag fra babyboomergenerasjonen. Nesten 10% er eldre enn 64. Mer enn halvparten av tallene består av personer som har vært sammen i over 20 år.

Så hva skjer med baby boomers? Hvorfor gir de slutt på sine forhold? Ifølge eksperter kan det ha noe å gjøre med å starte forholdet for tidlig, så vel som tidsperioden da det skjedde. Folk var mer familieorienterte da, noe som betyr at de fleste par ikke visste at de ikke egentlig passet for hverandre. [Les: Fordeler og ulemper med å gifte deg med din videregående skole]

Ifølge studien, som var passende Grey Divorce, lider disse parene ikke akkurat i deres ekteskap, men de var heller ikke helt glade. Parene ser ut til å ha oppholdt seg sammen for sine barns skyld, og da den vanlige grunnen forsvant, begynte de å fokusere mer på hverandre.

Den viktigste årsaken til oppgangen i skilsmisse kan imidlertid tilskrives aksept av skilsmisse kulturelt. Og økningen i parets evne til å dele måter, mens de fortsatt kan finansielt støtte seg. Dette gjelder spesielt for kvinner fordi de nå er mer økonomisk uavhengige.

Så hva kan tusenårene lære av baby boomers?

Å dømme etter den drastiske nedgangen i hendelser for babyboomer-relasjoner, kan vi alle enige om. Det er noen poeng vi må vurdere før du starter våre egne relasjoner og forståelse når du skal gå bort fra et forhold. Med det blir sagt, her er det vi kan lære av gram og gramps.

# 1 Å ta en beslutning om hva vi vil ha i livet. Vil du ha en familie eller vil du bare ha en partner? Baby boomers hadde ikke mye valg fordi det var et statussymbol da å ha en familie. Du har bedre jobber, bedre skatter, bedre hus, etc. I dag kan du få alt, forutsatt at du har en stabil jobb og en sikker pensjonsplan. [Les: Hvorfor bli gift? 10 av de verste grunnene til å knytte knuten]

# 2 Vurder en rimelig tidslinje for våre mål. Enten du vil starte en familie eller ikke, kan det være bedre å holde fast på det før du er sikker på partneren din.De forventes å gifte seg tidlig også, noe som medførte at de ikke hadde nok tid til å bli kjent med hverandre bedre før de knutte knuten.

De hadde heller ikke muligheten til å utforske mulighetene for å være en eneste tjue-noe, eller til og med en tretti eller førti-noe. På den tiden fokuserer du ikke bare på å utvikle et forhold. Du ser også på din karriere, økonomi og selvrealisering. [Les: 10 selvreflekterende spørsmål for å holde seg til deg selv]

# 3 Graver dypt og finner ut om du virkelig passer for din partner. Baby boomers ble bedratt til å tro at deres partner var perfekt for dem, bare fordi de klarte å vokse med dem. Da ungene ankom, var de for opptatt av å fokusere på andre aspekter av deres liv, og la mindre tid til å fokusere på hverandre.

# 4 Å vite hva du skal prioritere. Vi er alle enige om at de siste generasjonene var en uselvisk gjeng. Det viste seg definitivt i deres vilje til å ri ut sine ekteskap til barna var alle sunne og vokst og modne nok til å håndtere skilsmisse.

For oss tusenårsdager kan vi ta et signal fra dem og prøve å tenke på hva vi er villige til å ofre. Å ha barn er en god ting, men noen mennesker er ikke interessert i å tilegne seg deres liv til den grunnen. [Les: 11 måter å vite om dere begge er klare til å få en baby]

# 5 Vet når du skal gi slipp. Den største leksjonen vi tar fra babyboomergenerasjonen, gjorde de et enormt offer når det gjaldt å opprettholde verdiene for relasjoner og familie. Det kan virke trist at det tok så lang tid for dem å innse at de ikke var i forholdet de ønsket, men vi kan forandre egne veier ved å se nøye på våre nåværende forhold og kunne bestemme om det er verdt å kjempe for eller når å gå bort fra et forhold.

Ved å være mer oppmerksom på hva slags forhold vi er i, vil vi være mer tilbøyelige til å ta en beslutning som fordeler oss på lang sikt. Vi behøver ikke vente til vi er 50 eller 60 år. Vi kan ta de store beslutningene om våre relasjoner nå fordi vi har lært av de beste forholdene.

[Les: Problem i paradis? Hvordan å vite når du skal bryte opp]

Har noe av dette resonans med deg? Kan du ta beslutningen om å gå bort fra et forhold nå, eller vil du vente som baby boomers og se hva som skjer i fremtiden?

Anbefalt: