Graviditetstester - alt du trenger å vite

Enten du har prøvd en stund, eller bare har lagt merke til at du har gått glipp av din periode, kan det være vanskelig å trene når du skal ta en graviditetstest. Så enkelt som det kan høres ut (på en pinne som er), er disse små testene faktisk langt mer kompliserte enn det - fra når du kan ta dem til hvor nøyaktig resultatet er, er alt du trenger å vite om graviditetstester.

Hvordan fungerer graviditetstester?

Et graviditetshormon kalt human choriongonadotropin, eller hCG, produseres av kroppen din når du er gravid. "HCG-nivåene begynner å stige etter befruktning, og er hva graviditetstesten plukker opp i urinen når den positive linjen kommer fram," sier GP Philippa Kaye. Alle svangerskapstester virker ved å oppdage dette hormonet, noe som øker i intensiteten etter hvert som graviditeten utvikler seg. Noen tester kan oppdage det tidligere enn andre og vise resultatene som enten linjer på ikke-digitale versjoner eller som ord på digitale tester. '

Hva er de tidligste graviditetstestene jeg kan ta?

Du kan kjøpe ekstremsensitive, tidlige graviditetstester som nå kan oppdage graviditetshormonet i opptil fem dager før du er i forveien. Det er verdt å merke seg, du bør ikke bli skuffet hvis du får et negativt resultat, da disse testene ikke alltid er 100% nøyaktige. Ledende graviditetstest selskap First Response sa at det er tidlig resultat graviditetstest oppdaget graviditetshormonet i 76% av gravide fem dager før perioden var forfalt, men hos mer enn 99% av kvinnene tre dager før perioden var forfalt.

Dette skyldes at nivåene av hCG varierer fra kvinne til kvinne, og avhengig av når du gjør graviditetstesten, kan du være gravid, men har ikke nok av hormonet til å få et positivt resultat.

Ta en titt på denne listen over tidlig graviditetstester:

Clearblue Early Detection Graviditetstest, £ 6,27, Amazon

Gir deg resultater seks dager før din savnede periode (dette er dagen etter at du forventer perioden), lover Clearblue over 99% nøyaktige resultater. Med denne testen betyr to linjer at du er gravid, en linje betyr at du ikke er. Resultatene er klare på tre minutter.

Første respons - Tidlig resultat Graviditetstest, £ 9,22, Amazon

Raskt resulterer i tre minutter, denne hjemme tidlig graviditetstest er en bestselger og er sensitiv nok til å oppdage små mengder graviditetshormon.

Støvler 5-dagers tidlig graviditetstest, £ 6,99, boots.com

Med en nøyaktighet på 64% fem dager før din periode forfaller, blir Boots Pharmaceuticals Graviditetstest mer nøyaktig jo nærmere du kommer til dagen din forfaller.

Superdrug Early Detection Graviditetstest, £ 6,49, superdrug.com

Superdrugs egen Early Detection Graviditetstest kan brukes opptil fire dager før perioden er forfalt.

Når skal du ta en graviditetstest

Du kan ta en graviditetstest opptil fem dager før din periode er forfalt. De tidlige testene vil love å gi avlesninger 'seks dager før du savner perioden' - din savnede periode er dagen etter at perioden er forventet. I løpet av de første dagene av svangerskapet øker hCG nivåene raskt, så hvis du vil ha så nøyaktig et resultat som mulig, gjør du graviditetstesten på dagen du savner. Hvorvidt det er positivt eller negativt, vil resultatet være over 99% nøyaktig.

Hvis du kan, gjør graviditetstesten første om morgenen, da dette er når hCG-nivåene vil være på sitt høyeste. Hvis dette ikke er et alternativ (eller du vil gjøre en prøve raskere enn senere), hold av å gå på toalettet i noen timer og prøv deretter. Unngå å drikke mye væske for å gjøre deg selv - det kan faktisk fortynne urinen og senke hormonnivåene, og øke sjansene for å få feil resultat.

Slik leser du resultatene

Uansett hvilken test du velger, må du passe på at du leser instruksjonene nøye på forhånd for å sikre at du forstår hva de små blå linjene betyr og at graviditetstesten din fortsatt er i dato (ja, de kan gå av).

Selv om hver test kan variere noe, bør det være to resultatvinduer på alle hjemme-graviditetspakker. En av disse er et testvindu, som skal vise en linje før du tar testen - dette er bare et tegn testen virker.

Når du har ventet den tildelte tiden, hvis testen din har to vinduer, ser du en enkelt linje eller to linjer som lager et plustegn i vinduet. Hvis det er et kryss, er du gravid, hvis det er en linje, er du ikke.

Hvis testen din har et enkelt vindu, vises testlinjen og resultatlinjen side om side hvis du er gravid. Hvis ikke (og det er bare en linje i vinduet) er du ikke gravid. Det er verdt å merke seg at selv de svakeste linjene kan være en indikator på at du faktisk er gravid.

Hvor nøyaktige er graviditetstester?

Ifølge NHS 'hjem er graviditetstester nøyaktige så lenge du følger instruksjonene på riktig måte. Et positivt resultat er nesten helt sikkert riktig. Imidlertid er et negativt testresultat mindre pålitelig. Resultatet kan ikke være pålitelig hvis du ikke følger instruksjonene på riktig måte eller tar testen for tidlig. '

Hvis testen er negativ, må du kontrollere at du ikke har tatt testen for tidlig, og hvis du tror du har det, ta en ny test om noen dager.Som nevnt ovenfor, varierer nivået av hCG i urinen fra kvinne til kvinne, så du må kanskje bare vente noen dager for at hormonnivåene skal stige. Hvis det er positivt, fordi hjemme graviditetstester nå er så nøyaktige, kan du finne at legen din ikke gjentar testen når du går på en avtale.

Det er også verdt å merke seg, noen medisiner kan påvirke graviditetstestresultater. Disse inkluderer prometazin som brukes til å behandle visse allergier, sovende tabletter eller medisiner som brukes til å behandle infertilitet. Hvis du er bekymret for medisiner du tar, er det en god ide å snakke med legen din.

Vil min lege også gjøre en graviditetstest?

Din lege kan gjøre en blods graviditetstest som også kan identifisere tilstedeværelsen av graviditetshormon hCG. Ved en blodgraviditetstest vil resultatene enten vise nøyaktig mengden hCG i blodet, eller bekrefte tilstedeværelsen av hCG i blodet. Hvis du er gravid, er nivået av hCG bestemt å ligge mellom 5 og 25 mlU / ml. Normalt vil du bli bedt om å gjøre en ny blodprøve 48 timer senere, som i de tidlige dagene av graviditeten, dobler hCG nivåene omtrent hver 48. time. Hvis testen er negativ, vil nivået av hCG være under 5 mlU / ml.

Selv om graviditetstest er ikke alltid nødvendig, kan du bli anbefalt hvis du har høyere risiko for abort eller ektopisk graviditet.

Hva er de tidlige symptomene på graviditet?

Du kan finne en omfattende liste over de tidlige tegnene på graviditet for å se etter her, men rett og slett er de tidlige tegnene og symptomene på graviditet å se opp for, som følger:

  • Endringer i brystvorter og brystene: Dette er et vanlig tidlig graviditetstegn blant kvinner. Noen kvinner vil finne at deres bryst øker en full koppestørrelse i løpet av de første seks ukene, mens andre finner at deres bryster føler seg mer øm og tung eller mer følsom. Du kan også merke en merkelig tinning i brystvorten eller at området rundt dem har blitt mørkere.
  • Ubesvart periode: ofte indikatoren som virker som en av de mer konkrete tegnene du forventer.
  • tretthet: Dette symptomet kan starte innen to uker med å bli gravid.
  • Kvalme: dette kan være ned til en økning i østrogen og graviditetshormonet hCG.

Hva om jeg har symptomer på graviditet, men et negativt testresultat?

Som nevnt ovenfor kan noen ganger hjemme graviditetstester gi et unøyaktig resultat hvis de tas for tidlig, og kroppen din har ennå ikke produsert nok hCG. Alternativt kan du ha savnet den svake linjen på en graviditetstest og lest den feil. Til slutt kan det være verdt å sjekke at medisiner du er på, ikke påvirker resultatet.

Min test har en svak linje - er jeg gravid?

En svak linje betyr at testen har funnet tilstedeværelsen av graviditetshormonet i urinen. Hvis du har gjort testen riktig og sørget for at du ikke ser på kontrolllinjen, betyr det at du er gravid. Ta en ny test om noen dager når det skal være mer av graviditetshormonet for å gjøre linjen sterkere. Hvis du er bekymret for å tolke testene riktig, kan du kjøpe tester som bare forteller deg "gravid" eller "ikke gravid" - så kan du være helt sikker.

Hvordan trener jeg ut når jeg blir gravid?

Noen graviditetstester har en unnfangelsesindikator som forteller deg hvor mange uker siden du ble unnfanget, men hvis du har brukt en ikke-digital enhet, kan du klare det selv. Din syklus starter på den første dagen i din periode, og er rundt fire uker lang. Eggløsning - når kroppen din slipper ut et egg - skjer rundt to uker inn i dette, og sædematerialet må gjødsle det innen 48 timer for å bli gravid.

Å vite når du blir gravid, er hvordan du trener hvor gammel babyen din er i uker, noe som er viktig når det gjelder skanninger og avtaler. Bruk vår eggløsning kalkulator hvis du ikke er sikker.

Jeg er gravid, nå hva?

Gratulerer, du er gravid! Når du har fortalt partneren din de store nyhetene, vil du beordre en avtale for å besøke legen din slik at de kan registrere deg med barselstjenester på ditt lokale sykehus. De vil sende deg et brev om en "booking i" avtale når de skal fylle ut alle relevante skjemaer og sørge for at du har skjermvurderinger og gratis resept og tannpleieinformasjon.

Like skremmende som det kan virke, slapp av og tilbringe disse tidene som forbereder deg selv. Ta en titt på graviditeten vår hver uke for å finne ut hva kroppen din og babyen din gjør på hvert trinn, og de vanlige bivirkningene du ser etter.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar