Taming det grønne monsteret: Når er jentens jalousi ok?

Sjalusi i en kvinne er vanligvis ansett med avsmak. Men kan det faktisk være nyttig? Her er 7 grunner til at det er greit å ha en sjalu kjæreste.

Du og kjæresten din traff Starbucks for din daglige ettermiddagskaffeopprettelse, og denne baristaen * for den nestende tiden * trakk bare et smilende ansikt på koppen din og la ekstra pisketrød * igjen *. Du ser på kjæresten din, som ser kult ut som en agurk. Men fordi du vet bedre, kan du fortelle at hun er full av sinne og sjalusi.

Kjæresten din insisterer på at hun ikke er den sjalu typen. Faktisk har hun igjen og igjen gjort det klart: hun er det ikke at pike. At jenta er den sjalu, nagende kvinnen som er trengende, paranoid og usikker. At jenta er den som kaster daggers med øynene til alle som kommer nær mannen hennes, den som snøkker rundt og rummer seg gjennom partnerens ting og ser etter bevis på utroskap. Alt i alt, at Jenta oppfattes som feilaktig og ulovlig, to ting som kongen eller kjæresten din absolutt ikke vil være.

Det grønne monsteret kan faktisk hjelpe deg

Likevel, det er tider når du vil føle deg litt av sjalusi fra kjæresten din når en annen jente gir deg oppmerksomhet. Du tenker ikke på om hun blir litt sjalu noen ganger - det gjør deg enda mer trygg. Er en sjalu kvinne en veldig dårlig ting? Er det virkelig så forferdelig å være den sjalu kjæresten? Er det i et forhold med en sjalu kvinne bedre enn å være med en likegyldig? Vi veier inn på svarene nedenfor.

7 grunner bør du ikke bli lei deg over kjæresten din sjalusi

# 1 Det er en beroligende påminnelse. Din kjærestes passe av sjalusi kan faktisk være en velkommen påminnelse om hvor mye du mener for henne. Hun er sjalu fordi hun ikke vil miste deg. En liten sjalusi kan faktisk markere verdien av forholdet ditt, og verdien av personen * dvs. du*.

For eksempel, tenk deg at du har vært så opptatt hele dagen som du glemmer å skrive kjæresten din for å gi henne beskjed om at du kommer hjem sent, da du fortsatt er på en konferansesamtale. Du klemmer om noen få minutter for å ringe henne og, som forventet, er hun sjalu og lurer på om du møter den kollegaen som har en forelskelse på deg. Dette scenariet er en flott mulighet for å bli påminnet om å bremse ned og vise at du virkelig bryr deg om partneren din. [Les: 50 virkelig søte ting å si til kjæresten din]

Noen ganger tjener jalousiens kjærlighet fra kjæresten din som et knall for deg å gå opp og vise hvor mye du bryr deg og setter pris på henne.

# 2 Det kan øke kommunikasjonen. Sjalusi er en naturlig reaksjon som dateres tilbake til våre gamle forfedre. Det er et produkt av evolusjon, slik at vi kan beholde vår kompis. Sjalusi blir bare dårlig når vi tar det for langt.

En stor fordel ved å merke seg litt sunn sjalusi fra kjæresten din eller kone er at den kan skape en mulighet til å åpne opp for hverandre og skape bedre kommunikasjonsevner. Med bedre kommunikasjonsevner vil partneren kunne uttrykke seg på en konstruktiv og positiv måte uten å sette noen ned.

Oppfordre kjæresten din til å snakke ut når noe får henne til å føle seg ubehagelig, forbedrer sunn kommunikasjon i et forhold, i stedet for å la henne flaske opp sine følelser til alt eksploderer. [Les: En veiledning om effektiv kommunikasjon i et forhold]

# 3 Sjekk og balansere. Motta kommentarer om hvordan du har opptatt på en fest, eller hvordan du ikke kan holde deg unna hver kvinne du passerer, er faktisk en fin måte for deg å lære om deg selv. Din venninnees kommentarer kan betraktes som konstruktiv kritikk, slik at du kan streve for å være en bedre person, en bedre partner, og å være mer mottakelig for andre folks følelser.

Både uttrykt og konstruktivt, kan sjalusi være en sunn måte å være mer selvbevisst på, samt å forbedre deg selv og ditt forhold.

# 4 Motivasjon. Som med noe, har vi en tendens til å slappe av eller lette litt når domstolene og "phonymoon" faser har avgjort. Vi kan bli fanget opp med den daglige grinden, og flammen som en gang var kjærligheten til kjæresten din, kan ha blitt til myke embers.

Å kaste sjalusi inn i blandingen hver gang en stund, kan gi deg en fornyet innsats for å jobbe med forholdet ditt. Det kan minne deg på å lage mat for henne, ta henne ut på en elegant femstjerners middag eller ta en helg og pisk henne bort på en overraskende ferie. Gjør hennes sjalusi din motivasjon for å fortsette å utfordre deg selv til å være en bedre partner. [Les: 12 virkelig søte måter å vise en jente hvor mye du elsker henne]

# 5 Det kan være et advarselsskilt. Romantisk sjalusi kan komme ut av hånden lett hvis den ikke er merket, eller hvis den håndteres med feil reaksjon. Å ha en sjalu kjæreste kan ganske mye gi deg en ide om hvem hun er, hva hun vil, og hvis du vil ta forholdet videre.

Hvordan hun reagerer, gir deg en forhåndsvisning av hvordan forholdet ditt vil være i det lange løp. Hvis hun blir veldig urimelig på de minste ting akkurat nå, eller gir servitrisen en ømfrykt bare fordi hun ved et uhell har børstet mot deg, så tenker du bedre om å holde henne med deg i lang tid. [Les: 14 gyldige grunner til å bryte med noen]

Videre kan sjalusien stamme fra dypliggende problemer som du ikke kan endre, uansett hva du gjør, så det kan være et velkomment advarselsskilt av en grunnleggende feil i forholdet ditt.

# 6 En påminnelse om å begynne å danse henne igjen. Når du blir komfortabel med hverandre, er det lett å slappe av og la håret ned, så å si. Du trenger ikke å unnskylde deg selv når du vil burpe foran henne - nå gjør du det bare. Dette bærer imidlertid av noen av de magiske og romantikkene som ble bygget i de tidlige stadier av forholdet ditt. [Les: 10 super morsomme ting å gjøre med kjæresten din]

Å ha en sjalu kjæreste forteller deg at du bør sette opp spillet ditt og bringe magien og sizzle tilbake til bordet. For eksempel, hvis kjæresten din blir sjalu fordi du alltid er opptatt med arbeid, vil du kanskje finne mer tid til å tilbringe mer tid med henne. For å frata hennes sjalu tanker, kan du sette litt ekstra innsats for å få henne til å føle seg elsket. Du kan begynne å gi henne blomster igjen, som når du først begynte å danse. Du kan ta henne ut på datoer eller bare gi mer oppmerksomhet til henne slik at hun vil føle seg trygg og spesiell.

# 7 Det er varmt. Når kjæresten din blir riled opp ved tanken på at noen andre får oppmerksomheten din, er det et klart tegn på ikke bare kjærlighet, men fysisk tiltrekning på sitt mest grunnleggende nivå. Det viser at hun fortsatt er veldig interessert i deg og ser deg som en god fangst. Eller hvis du har noen flørt med deg, kan du røre opp dårlige interesser og få henne til å se deg med nye øyne. [Les: Hvordan spice opp sexlivet ditt på 30 sexy måter]

Å se kjæresten din bli sjalu kan også være et afrodisiakum. Tanken om at noen elsker deg så mye, er redd for å miste deg, og vil ikke at du skal forlate henne, gjør at du vil gå til henne og gjøre det veldig klart at hun er den eneste du vil ha.

I en viss grad er kvinnens sjalusi en naturlig reaksjon og er en sunn del av hvert forhold. Men når sjalusi er åpen, irrasjonell og kronisk, blir det et problem. Noen mennesker blir altfor og unormalt sjalu, blir ulogiske og går til et sted med kraftig raseri. Vanligvis følger dette med et nektet å lytte til grunn, noe som kan føre til en stor, overdrevet kamp. Unormalt sjalu folk vil ha en forvrengt syn på virkeligheten, til det punkt at de blir paranoide. På slutten kan det være veldig styggt og slitsomt.

[Les: Hvordan håndtere sjalusi i et forhold]

Bare husk: En ekte mann gjør ikke kvinnen sin sjalu, men i stedet gjør andre sjalu på henne. Det bør imidlertid være en linje trukket mellom sunn romantisk sjalusi som gjør forholdet spennende og blomstrende, og en ødeleggende slags sjalusi.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar