Hva du bør gjøre i 20s, 30s, 40s, 50s og 60s for å holde seg frisk

Det er noen ting du bør gjøre uansett hvor gammel du er, for eksempel å være aktiv, spise et balansert kosthold med rikelig med veg (hvor mye vegetar du tenker på, mer enn det), ikke røyking, bare drikking i moderasjon, ta hensyn til din mentale helse, og tilbringe tid med familie og venner.

Det er imidlertid noen ting som blir spesielt viktige på bestemte stadier av livet ditt, så det er verdt å være forberedt og ta forebyggende tiltak utover standardrådene.

Så vi er takknemlige for tre Bupa helseklinikeksperter - lege dr Luke Powles og dr Ann Robinson og dermatolog dr. Stephanie Munn - som har tilbudt sitt råd om de viktigste helseproblemene som skal adresseres i hvert tiår fra 20-tallet til 60-tallet.

Faktisk er vi enda mer takknemlige for at folk i 20-årene deres, alle sammen med den tilsynelatende uovervinnelighet for ungdom, må se på noen få ting også. Uheldigvis er det imidlertid ikke noe råd om å bekjempe bitterheten som kommer med alderen - vi må komme tilbake til deg på den ene.

Slik holder du deg frisk i 20-årene og 30-årene

Etablering av sunne vaner er et viktig problem i 20-årene, fordi du ikke bare skal høste fordelene senere i livet, men også unngå noen av de større helserisikoen din aldersgruppe. La oss starte med en av de mest åpenbare stedene - alkohol.

"Ansvarlig alkoholinntak er viktig i alle ledd i livet - jo mindre jo bedre," sier Powles. "Minimering av alkoholinntak kan bidra til å redusere en rekke helseproblemer, inkludert leversykdom, hjertesykdom, fedme og enkelte kreftformer."

Fortsetter uttalelser av blødningen åpenbart, røyking. Kutt ut. "I tillegg til den varige skaden som kan forårsake helsen din, kan en hvilken som helst mengde røyking drastisk skade elastin i huden, og røyking i 20-årene vil bety at huden din blir raskere etter hvert som du blir eldre, sier Munn.

Og røyk er ikke det eneste som kan forårsake ødeleggelse på huden din. Munn legger til at bevisene tyder på at ekstrem solstråling, inkludert hyppig solbrenthet, før alderen 40 øker risikoen for å utvikle hudkreft. "Unngå solsenger og bruk solkrem med høy faktor i sommermånedene og på ferie," sier Munn.

Denne aldersgruppen kan også lide av vedvarende akne, noe som kan forverres av whey protein kosttilskudd. "Hvis noen lider av akne, er det best å kutte ut myseprotein og å bruke ikke-porøs blokkering og oljefrie produkter for å unngå langvarig arrdannelse eller vedvarende akne," sier Munn.

ANBEFALT: 12 Fysiske utfordringer Alle i 20-årene burde være i stand til å gjøre

"Selv om testikkelkreft er relativt sjelden, er risikoen rett under en i 200 i Storbritannia. Det ser ut til å være stigende, så menn må være mer oppmerksomme på symptomene, sier Powles. "Det kan oppstå i alle aldre, men det er den vanligste typen kreft hos menn mellom 20 og 35 år." Dette er tegnene som Powles sier å passe på:

  • Smerte eller ubehag i en testikkel eller skrotum.
  • En smertefri klump eller hevelse på hver testikkel.
  • En forandring i måten en testikkel føles på eller en endring i tekstur.
  • Plutselig oppbygging av væske i pungen.
  • En trekkfølelse i skrotet ditt.
  • En kjedelig ache i lysken eller underlivet.

Den siste tingen det er viktig for denne aldersgruppen å være oppmerksom på, er deres psykiske helse. "Selvmord er den viktigste dødsårsaken blant mennesker i alderen 20-34 år," sier Powles, "så det er viktig å være oppmerksom på din mentale velvære. Hvis du føler deg angst eller stress påvirker deg, søk hjelp og spør legen din i første omgang hvis du er usikker på hvor du skal slå. "

ANBEFALT: 14 Fysiske utfordringer som alle i 30-årene burde kunne gjøre

Slik holder du deg frisk i 40-årene

På 40-tallet er det viktig å ta vare på hodet og hjertet.

"Alzheimers sykdom, som står for to tredjedeler av all demens, begynner faktisk rundt 20 år før noen symptomer oppstår," sier Robinson. "Det er viktig å vurdere hvordan visse livsvalg kan øke sjansene for demens.

"Røyker og diabetes i alle aldre øker risikoen vår, som gjør høyt blodtrykk, høyt kolesterol, være inaktivt og være overvektig. I hovedsak er det gode for hjertet ditt bra for hjernen din. "

"Det er en stigning i dødsfall knyttet til hjertesykdommer fra og med 50, så en av de største fokusene for menn og kvinner i 40-årene bør holde hjertene deres sunne, sier Powles. Å få hjertehelsekontroll identifiserer eventuelle større risiko og foreslår også livsstilsendringer du kan gjøre for å redusere risikoen for hjerteproblemer.

Å holde øye med vekten din er også viktig i 40-årene. Fedme er ikke bare en risikofaktor for mange helseproblemer, men kan også forårsake andre problemer som ryggsmerter.

"Statistikken viser at 60-80% av befolkningen vil få betydelige ryggsmerter i livet, og 95% av tilfellene vil bli løst ved å trene og administrere kroppsstilling," sier Powles.

Endelig foreslår Powles at 40-tallet er tiåret når du bør begynne å vurdere leddene dine, fordi de blir mer og mer utsatt for skade mens du blir eldre.

ANBEFALT: 12 Fysiske utfordringer Alle i 40-årene bør kunne gjøre

Slik holder du deg frisk i 50-årene

Hudkreft kan forekomme i alle aldre, men den vanligste alderen for å utvikle dette er i 50- og 60-årene.

"Mens vi alle skal holde øye med våre mol, er det spesielt viktig for de i 50-årene, sier Munn. "Hvis nye mol vises eller de endrer form, har forskjellige farger, er større enn størrelsen på toppen av en ballpenn, blir kløende eller crusty eller begynner å bløde, sørg for at du ser din lege eller hudlege."

Mens du kanskje støter på mindre helseproblemer tidligere i livet, er det viktig å ta små problemer alvorlig på 50-tallet. «Gjør noe om niggles med en gang,» sier Powles. "For eksempel, hvis du har en hoste som vedvarer i lengre tid enn tre uker, er det veldig viktig å gå og søke helseråd - spesielt hvis du røyker eller pleier å."

Og gjør ingen bein om det - i 50-årene må du passe på beinene dine.

"Det er viktig å beskytte beinene dine i denne alderen: Vektbærende trening er en god ting å holde tritt og prøver å holde vekten i sjakk, sier Powles.

Når det gjelder å ta et helhetlig syn på helsen din, må du ikke undervurdere betydningen av sterke relasjoner med venner og familie.

"Bli sosial," sier Powles. "Det er lett å la regelmessig kontakt med venner gli når du blir eldre, og familie og arbeidstrykk monteres. Men å opprettholde disse relasjonene på 50-tallet betyr at du opprettholder din mentale helse i en tid da du kanskje ikke jobber så mye eller i det hele tatt. Bevis viser kvaliteten på våre nære relasjoner, enten de er sosiale eller romantiske, kan være en større forutsetning for vår helse i våre eldre år enn visse genetiske og livsstilsfaktorer. "

Slik holder du deg frisk i 60-årene og utover

Når du når 60-årene, bør det primære fokuset være på hjernens helse. Demens er den viktigste dødsårsaken hos kvinner og den nest største hos menn. Å holde hjernen engasjert kan redusere risikoen.

"Å ta vare på hjernens helse bør starte mye tidligere i livet, men det er fortsatt viktig at vi i løpet av 60-tallet holder vår hjerne aktiv, sier Robinson. "Dette kan øke sin vitalitet, og det kan til og med bygge sine reserver av hjerneceller og forbindelser, slik at du selv kan generere nye celler."

Powles sier kryssord og andre puslespill er en utmerket måte å engasjere hjernen hver dag. I tillegg lærer du en ny ferdighet, eller språk, eller går til teatret. Disse aktivitetene kan alle være morsomme og avslappende måter å holde seg mentalt våken på.

Å være aktiv på 60-tallet er også viktig - både for fysisk og mental helse.

"Vi vet at når eldre voksne mister sin mobilitet, kan deres fysiske og mentale helse ofte følge," sier Powles. "Dette gjelder også eldre voksne som trekker seg tilbake til inaktivitet i sine senere år, så det er viktig at de i 60-årene skal prøve å gjøre noe, selv om det bare går ut en tur hver dag."

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar