Hva du trenger å vite før du kjøper en sykkel

Innholdsfortegnelse:

Hva du trenger å vite før du kjøper en sykkel - øVELSER 2023
Hva du trenger å vite før du kjøper en sykkel - øVELSER 2023
Anonim

Selv om de fleste kjøretøyer er like, med den karakteristiske diamantformede rammen som har eksistert siden slutten av 1800-tallet, vil et besøk til en hvilken som helst sykkelbutikk vise deg at sykler har utviklet seg til mange forskjellige kategorier. Det kan virke skremmende, men det trenger ikke å være. Mange forskjeller er ned til subtile variasjoner i rammens geometri - vinklene mellom rørene - men disse kan ha en betydelig effekt på både ytelse, håndtering og komfort.

Hvilket merke skal jeg kjøpe?

Med så mye valg som er tilgjengelig, er det nesten umulig å vite hvor du skal begynne, men det ville være en trygg innsats å holde fast i de store navnene, som Giant, Trek, Specialized eller Cannondale, som produserer store spekter av kvalitetscyklar til alle priser, fra inngangsnivå modeller under £ 500 til sykler ridd av toppproffene i Tour de France med femfigures prislapper. Mange kjøpere foretrekker flere "boutique" merker for eksklusivitetsfaktoren, men uten stordriftsfordeler, koster de ofte litt mer enn de store navnene. Den beste måten å finne ut om bestemte merker eller modeller, er å lese så mange anmeldelser som mulig og spørre i nettfora - andre som eier samme modell, vil ofte gjerne dele sine synspunkter.

Hvilket rammemateriale er best?

I tillegg til å se på forskjellige typer sykkel, bør du også vurdere hva de er laget av. Karbon er det mest ønskelige alternativet, det er veldig sterkt og veldig lett, men det kan ikke alltid være det beste. Stål er billig og robust, men også veldig tungt. Aluminium er et utmerket kompromiss, som er lettere enn stål og betydelig billigere enn karbon, noe som betyr at en aluminiumscykel ofte blir utstyrt med mye bedre komponenter enn en karboncykel til samme pris. Mange aluminiumsykler i disse dager er utstyrt med karbongaffel.

Hvor skal jeg kjøpe den?

Online-bare merkevarer som Canyon, Merlin, Vitus, Verenti eller Eastway er flotte hvis du leter etter et røverkjøp. De lavere kostnadene ved å kjøre disse bedriftene betyr at de har råd til å plassere komponenter av høyere kvalitet enn tilsvarende priset sykler fra high street-forhandlere. Imidlertid er ulempen at du ikke får muligheten til en prøvekjøring, så du tar en beslutning basert på et spesifikasjonsark og bilder i en katalog. Gjør din undersøkelse, kontroller målingene nøye og les mange anmeldelser før du deler med kontanter.

For den beste service og oppmerksomhet på detaljer, lønner det seg å gå til din uavhengige lokale sykkelbutikk. Ofte drevet av tidligere racere med mange år i virksomheten, vil uavhengige sykkelbutikker kunne snakke deg gjennom alle dine ønsker og behov i detalj, og mange av dem tilbyr en spesialisert sykkelmonteringstjeneste. De kan ikke være i stand til å konkurrere med de store kjedene og nettbutikkene på pris, men det kan være verdt å betale litt mer for servicenivået de gir for å sikre at du går bort fra butikken glad, på en sykkel som passer perfekt. Du får også tilfredsstillelsen med å vite at du støtter en lokal virksomhet.

Populært emne