Hva du kan lære av det walisiske rugby lagets trening

Innholdsfortegnelse:

Hva du kan lære av det walisiske rugby lagets trening - øVELSER 2023
Hva du kan lære av det walisiske rugby lagets trening - øVELSER 2023
Anonim

Internasjonal rugby krever en unik blanding av fart, styrke, kraft og magert muskel, sammen med muligheten til å ta en hit og komme seg fort. Med de seks nasjonene som sparker av i helgen, TrenerSøsterpublikasjon Menns Fitness snakker med medlemmer og ansatte i det walisiske landslaget for å hjelpe deg med å holde deg i toppform.

Trinn 1: Vær mentalt ubrytelig

Elite-nivå ytelse starter i sinnet. Opp spillet ditt med råd fra Wales og Lions flanker Dan Lydiate
Elite-nivå ytelse starter i sinnet. Opp spillet ditt med råd fra Wales og Lions flanker Dan Lydiate

Ha en rutine

Ifølge en studie fra Duke University i USA i 2006 er 40% av dine daglige handlinger vaner, ikke beslutninger - så gjør dem gode. "Jeg har samme rutine før hvert spill - blir strapped, blir limber," sier Lydiate. "Når du starter din karriere som spiller, har du ikke rutine, men så når du finner ting som fungerer godt - strekker eller mentale oppvarming, selv en sang du alltid lytter til - holder du dem på plass." Keeping til en vanlig morgenrutine - selv om det bare er kaffe, oppgaveliste, strekker - automatiserer god oppførsel og gjør det tankeløst.

Flytt på fra feil

"Feil vil alltid skje i et spill," sier Lydiate. "Men når det er skjedd, kan du ikke gjøre noe med det. Fokuser på det positive og gå videre til neste ting så snart som mulig. Så lenge du prøver å lære og forbedre som spiller, vil du gjøre det bedre. "Når du har gjort alt du kan i øyeblikket for å fikse ting, glem det og fortsett - feilen er offisielt forbi, selv om du må fortsette å håndtere konsekvensene.

Ta deg tid til å vurdere

"De fleste netter har jeg en god strekk, noe som er min tid å reflektere over dagens arbeid," sier Lydiate. "Vi har programmer som lar oss se på ukens trening, og jeg har min notisbok der for å skrive ned ting som fungerte eller ikke, ting jeg må jobbe med. Min rolle i spillene endres også fra uke til uke, så jeg vil jote det ned - du har ikke samme trekk, sett bevegelser hver uke. Det handler om å ha en påminnelse der. "Uansett om du er fokusert på treningsstudioet eller jobben din, kryper du ned noe du gjorde bra og et forbedringsområde hver natt før sengetid - og husk å referere til det.

Bruk hva som fungerer

Øyebøyende pumpeoppgaver eller kaldt, hardt logisk? "Vi bruker begge, for å være ærlige," sier Lydiate. "Mange spillere liker å bli ropt på, men mange spillere liker å holde seg i hodet, ta på seg hodetelefonene eller bare sitte i stillhet. Det er ganske enkelt, selv om det er en lagsporter, og de beste kapteinene vet når det er på tide å skrike og rope, og når det er på tide å fokusere på detaljer. "Studier tyder på at overeksponering til stimuli faktisk kan føre til redusert respons - det er kjent som "Habituation" - så lag adrenalinpumpemusikken for viktige hendelser.

Stig opp til anledningen

Noen kommentatorer tyder på at All Blacks 'haka - den tradisjonelle krigsdansen som ble utført før pivotale kamper - gir New Zealand-laget en urettferdig fordel. Vet hvem som er uenig? Spillerne. "Som en spiller er haka et av rugbyens flotte briller," sier Lydiate. "Det er ikke en skremmende ting når du står overfor det. Det blir deg motivert. "Når forholdene er skremmende, minner du om at du har trent for øyeblikket, og at alt du har kontroll over, er dine egne handlinger.

NESTE: Ernæring

Populært emne