Hva vi alle kan lære av MAMILs

Hva vi alle kan lære av MAMILs - øVELSER 2023
Hva vi alle kan lære av MAMILs - øVELSER 2023
Anonim

MAMILER, eller middelaldrende menn i Lycra for å gi dem sitt fulle navn, ta mye ufortjent flak. Deres kjærlighet til sykling og alle de stramme, stramt klær som følger med det, blir ofte kalket opp til en midtlivskrise. Hvor de tidligere har vendt seg til golf eller en fancy bil, velger de nå elite-standard sykler og utstyr.

Men ifølge en ny studie publisert i tidsskriftet Kvalitativ forskning i sport, trening og helse, det er tre hovedårsaker til at MAMILS vender seg til sykling, og ingen av dem er nøtteskarende stramme klær eller frykter reaperen (ikke redd reaperen).

Studien ble gjennomført av James Beale og Oliver Glacken fra University of East London, som oppsummerte sine funn på The Conversation. Glacken og Beale snakket til 11 menn i alderen 34-52, som alle hadde minst to års erfaring med å sykle for en time i uken på landsbygda.

ANBEFALT: Fire flotte London sykkelruter å prøve

Glacken og Beale identifiserte tre grunner til at disse mennene likte denne såkalte grønn-sykling, den første var "mestre og ukompliserte gleder". For å fullføre utfordringer, som å sykle lange avstander eller erobre tøffe klatringer, var en av de viktigste måtene mennene forklarte sin glede av sporten, og prestasjonens følelser oppfordret dem til å finne nye måter å teste seg på. Dette er kombinert med spenningen om å kjøre ned en bratt bakke med høy hastighet (vi kan alle sette pris på den ene).

Den andre grunnen var merket "mitt sted å flykte og forynge". Sykling ut i landet er en restaureringsprosess hvor mennene kunne glemme hverdagens bekymringer. Dette resulterer i en følelse av rolig lik, forfatterne foreslo, til den du kan oppnå ved å øve oppmerksomhet.

Glacken og Beale identifiserte den tredje grunnen til at mennene likte å sykle som "alene men koblet" ved at de kunne ri i en gruppe med andre, men ikke føle seg presset til å samhandle hvis de ikke ville.

Videre kan de til og med kjøre helt alene for å nyte følelsen av flukt og fortsatt nyte en følelse av kameratskap ved å dele sine sykluser på sosiale medier - alle rytterne i studien brukte GPS-kartleggingsenheter.

Alt i alt tyder studien på at vi alle kunne lære noe fra MAMIL. Å gjøre tid til å sykle på landsbygda, eller hva som helst utendørsøvelse flyter båten din, kan godt resultere i fordeler for både fysisk og mental helse.

ANBEFALT: De beste britiske sykkelhendelsene

Populært emne