Hva du kan forvente ved din første gynekologutnevnelse

Din første gynecologistavtale kan virke skremmende og pinlig, så vi ser på alt, fra hvordan du slapper av på hva du kan forvente av eksamenen din.

Ah, den første gynekologenes avtale - DREAD av din ungdom. For noen jenter er tanken på å ha sin første bekkenundersøkelse et absolutt mareritt. En lege ser deg naken, poking og prodding, ser din mest intime steder? Nei takk.

Ved avtale møtes du med en gynekolog * noen ganger kalt en gyno, eller din ob-gyn * eller kirurg som spesialiserer seg på kvinnelige kjønnsorganer og behandler alle slags vagina-relaterte problemer. Legen din vil utføre en bekkenundersøkelse, og så merkelig som det kan virke, er dette en nødvendighet for å opprettholde god seksuell helse! Legene anbefaler en årlig bekkenundersøkelse for å sikre at du er frisk og fri for uønskede infeksjoner eller sykdommer. Det kan være vanskelig i begynnelsen, men å ha denne testen gjort regelmessig er en vinn / vinn!

Ta nervene dine nede, fordi vi ser på tips, triks og alt annet du trenger å vite om din første bekkenundersøkelse for å føle deg komfortabel og mindre stresset!

Alder og gynekolog

Betyr alder en faktor ved å bestille en gynoavtale? Ja og nei. Noen sier at gyno-kontroller bør begynne rundt puberteten, eller i hvert fall i alderen 18-21 * avhengig av hvor du bor * for å sikre riktig helse. Når det er sagt, vil en fyldig eksamen bli utført dersom du ikke lenger er jomfru, noe som gjør at mange kvinner skal vente til å delta i samleie for første gang før du bestiller en avtale, uansett alder. [Les: Første gang sex og jomfruens guide til å spikere det]

Imidlertid, ung eller gammel, hvis du opplever noen merkelige symptomer som kommer fra ned sør, eller ser ut til å få på prevensjon, bør du definitivt bestille med din gyno! [Les: 10 prevensjonsalternativer og hva hver av dem gjør for deg]

Hvorfor kvinner blir nervøse

Stripping ned, bryst eksamener, stirrupsâ € |spreading? Disse små gynoytbits høres ut som et mareritt. Det er sant at, mens gyno-besøk ikke er akkurat å foretrekke å spise en fudgebrun eller å få manikyr, er de en nødvendig og ansvarlig del av å vokse opp. Hvis du har din første gyno-avtale som kommer opp og er oversvømmet med nerver, ikke bekymre deg: alle andre har dem deres første gang også. Her er det:

# 1 Bli naken. Det er normalt å være ubehagelig å bli naken foran en medisinsk profesjonell, selv om du logisk vet at de ser nakne mennesker hele dagen. Når det er sagt, minn deg selv om dette er deres jobb, og uansett din vekt eller utseendet på brystene, brystvorten eller skjeden, det du ser ut som naken, gjør ingen forskjell for legen din. Faktisk, hun har sikkert sett alt!

Også, det er ikke som om du kommer til å stå der sterkt naken. Dette ville gjøre liten snakk a litt ubehagelig, tror du ikke? Mens du venter i eksamensrommet, kommer en sykepleier inn og instruerer deg om å bytte til en papyrisk kappe. Det er ikke den mest komfortable tingen i verden, men det gir deg definitivt muligheten til å dekke opp når gynoen din ikke trenger å undersøke deg.

# 2 Ubehagelig med legen. Ble du sendt til en mannlig gyno, og nå er du helt freaking out? Ikke bekymre deg for det. Mens de er alle fagfolk, kan det være litt rart at du skal stripe ned foran en mann og få ham til å undersøke dine private områder. Det er lett nok å be om en kvinnelig lege. Mange kvinner føler seg mye mer komfortabel å åpne opp foran en kvinne - for ikke å nevne å bli undersøkt av en!

# 3 Severdigheter, lukter og lyder. Morsomt som det kan høres, bekymrer kvinner seg om severdighetene og luktene som legen din kan støte på mens de er i sør. Tross alt kommer de nært og personlig med dine personlige områder. Igjen, stol på at legen din er vant til alt som kommer sammen med å undersøke kvinnelige kjønnsorganer. Ha en god vask og barbering før du går til avtale for å sette de "smelle" bekymringene for å hvile. [Les: En komplett guide for å gjøre vagina luktet godt og smake enda bedre]

Hva skjer under testen: jomfruelighet, pap testing og personlige spørsmål

Under eksamenen vil legen din gjøre en generell undersøkelse av kroppen din og stille deg noen spørsmål om dine seksuelle aktiviteter, helseproblemer, røyking eller drikkvaner, menstruasjonsproblemer, og vil også sjekke din høyde, vekt og blodtrykk.

Neste, vil legen din undersøke brystene dine og sjekke dem for klumper. Hun vil også lære deg hvordan du skal utføre en selvtest, så vær sikker på å være oppmerksom! Noen leger har til og med det gøy, boobformede puter som inneholder klumper for å legge til litt levity til situasjonen.

Vær åpen med legen din om dine nerver og om dine ønsker under eksamen. For eksempel, hvis du er jomfru, la dem definitivt vite! Ved å gi dem denne informasjonen på forhånd, vil legen din unngå å gjøre en intern pap test og vil holde hymen din i toppform.

Hvis du ikke er jomfru, eller ikke har biff med legen din som utfører en mer intim fysisk eksamen, vil bekkeneksamen din begynne. Legen din vil undersøke din vulva, og sjekke åpningen din.Du kan også ha en papprøve gjort, der et speil * tenker "karjack" for din vagina * vil bli satt inn i skjeden din og legen din vil samle en vattpinne prøve for å sikre at livmorhalsen din er sunn. [Les: 7 problemer der nede bør du aldri ignorere]

Denne eksamenen bør i alt ta mindre enn 15-20 minutter å fullføre, og gjør ikke vondt i det hele tatt.

Fremfor alt, vær ærlig!

Noen av spørsmålene dine gynekolog vil spørre kan virke vanskelig, spesielt hvis du er der for å få testet gjort. Spørsmål som "Hvor mange partnere har du vært med?" Eller "Har du analsex?" Sannsynligvis kommer det ikke til å skinne øyeblikk for deg å diskutere med en fremmed, men som med noen lege, ærlighet er den beste politikken.

Hvis du er bekymret for all denne informasjonen som kommer tilbake til foreldrene dine, er det ikke; Med mindre atferdene dine setter livet i fare, vil legen din være under et konfidensielt arrangement for å holde besøket mellom deg og henne.

[Les: 10 babyfri grunner til at du kanskje har savnet din periode]

Din første gynecologistavtale kan være litt skummelt, men etter den første eksamenen sverger vi det blir lettere. Ta et dypt pust, slapp av, og ikke glem å vaske!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar