Hva å gjøre hvis partneren din gjør mer penger enn deg

Er det sant at den personen som tjener mer penger i forholdet, bruker mer makt? Vel, det er bare tilfellet hvis du lar det skje. Av Lianne Choo

Når jeg sier, "tjene mye mer penger enn deg," mener jeg ikke at din elskede one's paycheck overgår dine med noen få hundre dollar. Jeg snakker om en forskjell på tusenvis av dollar. Heck, jeg snakker om at partneren din må sjekke en helt annen boks når du fyller ut ankomstkort på flyplassen.

Det er ikke uvanlig at par står overfor økonomiske problemer, ikke fordi det ikke er nok å gå rundt, som for å være rettferdig, skjer hele tiden, men fordi en gjør betydelig mer enn den andre. Denne artikkelen har ingenting å gjøre med likestilling og å være en uavhengig kvinne og alt det jazz.

Enten du er i et heteroseksuelt eller samme kjønn-forhold, er det ikke nektet at du vil bli sittende fast på et eller annet tidspunkt, fordi du ikke vet hvordan du skal håndtere å ha en partner som gir mye mer penger enn deg.

Denne artikkelen treffes veldig nær hjemmet, fordi jeg er i den eksakte posisjonen. Som forfatter er jeg absolutt ikke i samme lønnsbrakett som min forlovede, som tilfeldigvis er regional leder i et internasjonalt selskap. Ikke bare får han til å trives med et relativt sånt blåsende månedslønn, han har også en utlandspakke som dekker hans leie. Han er også heldig nok til å motta full medisinsk og dental dekning fra firmaet, for ikke å nevne at han er fullt betalt for flyttingstjenester, skal han reise og flytte til et annet land i samme selskap.

Er jeg sjalu? Sikkert. Men han jobber hardt og å være i stand til å gi et komfortabelt liv for seg selv er alt takket være sitt harde arbeid og utholdenhet. Så stor som vår lønnsdeling er det ingen fornektelse at jeg er helhjertet stolt av hans prestasjoner. Du bør føle på samme måte om partneren din.

Det er ingen benektelse at vår forskjell i inntekt har vært et problem. For eksempel, jeg er ikke i stand til å bidra så mye til besparelser som han gjør, og dette utgjør et problem i den store ordningen av ting. Hva gjør vi når det er på tide å bygge et liv sammen og kjøpe et hjem? Vil huset være i begge navnene våre, selv om jeg bare kan bidra med en brøkdel av hva han legger ned? Skal vi til og med plage med en felles sparekonto hvis en stor del av pengene er hans?

Det er ikke bare de store greiene, men også de små tingene som kommer inn i spillet. Å spise ute, handle for husholdningen og bidra til hverdagskostnader blir et problem, for det er mulig, jeg kan bare ikke gi opp så mye som mulig.

Spørsmål som disse forstyrrer hælen ut av meg, men på slutten av dagen må du være soldat og akseptere det faktum at det ikke er noe galt med å gjøre mindre så lenge du elsker det du gjør, ha en solid besparelsesplan på plass og kan opprettholde din livsstil uten å være helt avhengig av partneren din.

Hvordan håndtere å ha en mindre inntekt enn partneren din

Her er fem ting jeg har lært gjennom mitt seksårige forhold for å være med noen som gjør vei mer enn jeg gjør.

#1 La aldri din partner sette deg ned. Dette er det første og viktigste som du må ta hensyn til, hvis du er i et seriøst forhold til noen som gjør mer enn du gjør. Ikke la partneren din sette deg ned bare fordi du ikke kan rake i moolahen.

I det øyeblikket du føler at du er interessert i å sette deg ned med din kjære, og forklare hvorfor det plager deg når de gjør vitser eller til og med hint på utsiktene for at du blir mindre lik på grunn av din lønn. Du må beordre respekt i forholdet, ellers går det ikke å trene. Hvis du ikke adresserer dette og la det skje, vil de to av dere ende opp med å motstå hverandre, og før du vet det, kan du kysse ditt forhold sayonara.

# 2 Strive for å være bedre, men ikke konkurrere. Vær alltid oppmerksom på at ulike bransjer tilbyr sine spillere ulike lønnskvaliteter. Du kan aldri forvente å finansielt konkurrere med noen som er en investeringsbanker, hvis du holder stilling som markedsføringsleder.

En ting du kan gjøre for deg selv, er å streve for å være bedre på jobben din, og å alltid jobbe for å få det forfremmelse og lønnsprang. Aldri miste den konkurransedyktige styrken på arbeidsplassen, da det vil tjene deg godt i det lange løp. Når du kommer hjem, må du tømme den konkurransedyktige ånden, og husk at selv om du når toppen av lønnskursen, kan det du tar hjem ikke komme nær det du samarbeider med.

Lær å akseptere det og sørg for at partneren din også gjør det. Det er ikke noe poeng i å konkurrere med hverandre, for på slutten av dagen er du ment å fungere som et lag og ikke som individuelle spillere. [Les: Money management tips for par]

#3 Trekk vekten din, men forvent rettferdighet. Dette er uten tvil den vanskeligste tingen jeg har slitt med. Så heldig som jeg er å ha en partner som er helt støttende og forståelse for det faktum at jeg gjør mindre enn han gjør, det er tider når hans vennlighet kommer av å føle seg som veldedighet.

Visst, det meste er det hele i hodet mitt, men jeg kan fortelle at det er tider da han tilbyr å "ta vare på det" fordi det er langt enklere å gjøre det enn å vente på meg å heve pengene for det. Å ta ferie og betale for store husholdningsutgifter som å kjøpe møbler er et godt eksempel.

I stedet for å vente på meg for å spare opp for å kjøpe flybilletten eller bestille dette hotellet, foretrekker han å få det ut av veien ved å betale for det på stedet. Jeg har lært ikke å argumentere med ham og kompensere ved å ta vare på våre daglige utgifter i løpet av turen.

En annen måte at du kan trekke vekten er å plukke opp fanen hver så ofte når du går ut på datoer. Fra å betale for filmbilletter til å behandle ham til hans favorittribbe-middag, er det utallige måter at du kan behandle din partner og takke dem for de mange gangene de har tatt vare på uten å bryte banken.

Du bør også ta en side ut av boken min og stave et krav i noe og jevnlig bidra til det. Finn et område hvor du har råd til å bidra med jevne mellomrom, og stå på bakken. Det er ingen måte at du vil kunne bidra så mye som partneren din gjør, men du må trekke vekten, så husk å gjøre det på en rettferdig og realistisk måte. For eksempel bidrar jeg til husstanden ved å betale regningene. [Les: 10 store forholdsproblemer og hvordan å fikse dem]

# 4 Endre din livsstil for å imøtekomme begge deler. Så fabelaktig som det er å bli bortskjemt av partneren din, hvem som vant, bryter en svette som svarer til din månedslønn på en langhelgstur, og du må innse at det er levende i fanget av luksus på noen andres dime er ikke veien å gå.

Du vil ødelegge deg selv ved å utnytte alle de luksuriøse tingene i livet som du ikke har råd til på egen hånd. Hva gjør dette til deg? La det ikke svare på det, da det bare kommer til å få dere alle sint og riled opp.

Ikke dra nytte av din kjære, ved å sette slike høye forventninger og dra nytte av deres utgifter evner. Juster din livsstil for å imøtekomme begge lønnene dine. Leve innenfor dine midler, og vær helt stolt av det.

I stedet for å ta en tur til utlandet for å feire den kommende lange helgen, planlegg en biltur til den søte bed and breakfasten som ligger bare en time unna. Gjør ting sammen som du har råd til å betale for. Selv om partneren din tilbyr å betale for det, nekter du deg eller tilbud om å gå nederlandsk.

Det er ikke hvor du leder til og hvor mye du bruker på en ferie som betyr noe, men heller hva du gjør sammen og hvordan du bruker tiden din. Ikke bare vil partneren din elske og verdsette deg enda mer for dette, du vil også ta et stativ og bevise at du er en selvstendig person som kan lede et tilfredsstillende liv innenfor dine midler. [Les: 15 tegn deg, vi er for høyt vedlikehold]

# 5 Ikke la din kjære bli belastet av deg. La aldri penger komme i vei når du tar beslutninger, eller når du argumenterer, for den saks skyld. Jeg er den første til å skamme innrømme at jeg har brukt deg til å gjøre mer enn meg, så du skal håndtere den på min kjære. Du må være ansvarlig for deg selv og aldri avgjøre deg en rutine, hvor din høyt betalte partner føler seg ansvarlig for deg.

Din partner registrerte ikke et barn, men de meldte seg opp til å være med en uavhengig, kjærlig og ansvarlig voksen for å dele livet med. Uansett hvor tøft det kan være for deg, må du aldri falle i fellen for å være avhengig av partneren din. Vis alltid en følelse av uavhengighet og hold alltid din følelse av identitet og ta ansvar i forholdet.

Det siste du vil, er å belaste din partner, bare fordi du ikke gjør nok til å opprettholde din livsstil. Hva om noe tragisk skjer og de blir tvunget ut av arbeidsmarkedet? Hva om partneren din blir sparket eller sluttet? Hva om partneren din blir sliten av deg og går? Du må fortelle dem at du vil være der for dem uansett hva, og at du vil kunne bære dere begge gjennom de vanskelige tider som kan komme deg.

Hvis du ikke kan gjøre det for de to av dere, skal du i det minste være sterk nok til å gjøre det selv. Hold din verdighet og la aldri noen føle seg belastet av deg. Husk alltid at alt og alt kan gå galt i morgen, så vær forberedt på det ved å være økonomisk ansvarlig og ikke helt avhengig av noen andre.

[Les: Hvordan slutte å kjempe over penger i et forhold]

Så fantastisk som det er å bli behandlet av partneren din, husk at du er en uavhengig sjel med så mye mer å tilby i tillegg til penger. Selv om det ikke er noe galt med å bli bortskjemt, må du innse at materielle objekter ikke er de viktigste tingene i livet. Uansett hvor mye partneren din gjør, er uavhengig, samtidig som du opprettholder et kjærlig forhold til noen som respekterer og elsker deg, er det viktigste.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar