Hvilke sko skal du ha på jobbintervju, en første date eller å møte foreldrene?

Er det sant at du alltid kan fortelle en manns karakter av skoene sine?

Jeg leser en stat at det tar syv sekunder å lage ditt førsteinntrykk på noen, og sko spiller en stor rolle i det. For et jobbintervju bør du ha på deg et lær Derby med en dress uansett hva.

Edward Green lær Dover Derby sko, kr 950, kjøp på mrporter.com

Og for en første date?

Et lavt nøkkel, premium par joggesko som Maison Margiela eller Balenciaga.

Maison Margiela lær replika joggesko, kr 375, kjøp på mrporter.com

Å møte foreldrene?

Et par brune brogues.

Hva er den beste måten å kjøpe en sko på?

Jeg prøver å holde fast på en "en i en ut" -politikk, men det er vanskelig. Selvfølgelig må du ta hensyn til passform og komfort, hvis skoen ikke er komfortabel, vil du ikke bruke den. Men det viktigste er å kjøpe for anledningen.

Hva er en vanlig feil menn gjør når de kjøper sko?

Kjøper for prisen. De vil kjøpe det de tror de har råd til og kan bruke den i 12 måneder. Men hvis de ville se på en håndlaget sko fra Trickers eller Kirkens eller Edward Green - det er en investering, en sko for livet. Folk kan bli kvitt prislappen, men det er viktig å forstå den øvre vilje for alltid. De er verdt hver krone.

Mye er laget i disse dager av de tekniske elementene i fottøy ...

Noen joggesko kunne oppfattes som gimmicky og markedsføringsledd, men jeg tror folk ser gjennom det. For fire år siden lanserte Adidas Boost-teknologien. Det var i utgangspunktet teknologi, men det har blitt oversatt til livsstilsmarkedet på grunn av estetikken og komforten. Nike er konge av innovasjon. Den lanserte Flyknit, en vevet øvre som støper seg til foten din. Det ble født av sportsytelsesteknologi, men folk bruker det nå hver dag for komfortfaktoren. Noen kan se det som en gimmick, men de er to stand-out ting som er svært tekniske og veldig funksjonelle. De selger ut så snart vi laster opp dem, om noen minutter.

ANBEFALT: Den nye snille, PB-Busting Adidas UltraBoost Uncaged Running Shoe

Hvilken sko er snill mot den gjennomsnittlige foten?

En bestemt trend for Winter '16 er "fornuftige" sko, med den rounder tåen, og de passer bedre til den generelle befolkningen, mens en stramt, spiss tå sko ikke passer for alle.

Ser du etter skoene dine?

Jeg prøver å rotere dem, og ikke ha det samme paret to dager på farten. Det kan imidlertid være vanskelig, spesielt hvis du har favorittene dine.

Forbrukerundersøkelser viser at den gjennomsnittlige mannen eier ni par sko ...

Nine virker ganske konservative for meg ...

Og kan alle ni være joggesko eller burde menn eie en rekke?

Vanlige Prosjekter lær Achilles retro joggesko, kr 265, kjøp på mrporter.com

De kan eie en ren hvit sneaker, en mer sofistikert sneaker, en svart Oxford, en klassisk Chelsea-støvler, en klassisk vanlig-toed Derby, en kjøresko - Tods er go-to brand - og en glidende penny loafer, JM Weston er den mest ikoniske. Deretter trenger du en arbeidsstart, og en sandal, de er de overordnede kategoriene som menn burde eie eller vurdere å eie.

John Lobb suede Lawry Chelsea støvler, £ 1,120, kjøp på mrporter.com

Har du alltid vært besatt av sko?

Jeg har hatt en kjærlighet til sko så langt tilbake som jeg kan huske. Jeg spilte mye fotball gjennom hele min barndom til jeg var 17. Dette var da alle støvlene var svart og hvitt, så det var ikke så mye forskjell visuelt. Jeg ville alltid se på hvem som hadde på seg hva og hva forskjellige sko kunne gjøre. Jeg ble signert på Man City, ting trente ikke ut, men jeg spiller fortsatt og det er der min lidenskap for fottøy kom fra.

Kan du spore din livshistorie når det gjelder fotballsko?

Da jeg var ni, var Puma King støvelen å ha, og Umbro introduserte Speciali, som hadde denne wishbone på sålen, som gjorde sålen veldig fleksibel. Jeg ba mine foreldre om den støvelen så lenge at de var enige om å kjøpe den til meg til jul. De ble laget av kenguru skinn, og var £ 80, ganske dyrt da da. Da jeg var 11 eller 12, introduserte Adidas Predator - Beckham, Zidane, hvilken som helst global fotballspiller hadde Adidas Predators. Jeg tror jeg har eid hvert enkelt par av Predators.

Har du fortsatt dem?

Jeg skulle ønske jeg gjorde det, de ville være verdt mye penger nå.

Hvordan har fottøyet ditt smak utviklet seg over tid?

Min takknemlighet for harde sko har vokst ti ganger siden jeg begynte å gå til fabrikker og se det sanne håndverket som går inn i dem.

Endelig, hva er en stor sko nei-nei for deg?

Jeg ville aldri ha på seg en brun sko med en svart drakt.

mrporter.com

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar