Hva er en mamma MOT og skal jeg ha en?

Innhold

Hva på jorden er en mamma MOT? Penny Stretton besøkte en fysioterapeut for en postnatal sjekk.

Nesten et år etter at jeg hadde min andre baby, følte jeg fremdeles ikke som mitt gamle selv. Jeg hadde smerter i bakre rygg, ømme knær og bekkenet mitt følte meg litt på den wobbly side.

«Du trenger en mamma MOT,» fortalte en venn meg. Jeg trodde hun var sjokkert, men hun forklarte at hun nettopp hadde vært etter en postnatal helsekontroll med en fysioterapeut.

Jeg har laget en avtale med Sinead McCarthy på Six Physio, som spesialiserer seg på postnatal kontroll, for å få full service for å vurdere mage muskler, holdning og bekkenbunn.

Sinead spurte meg alle slags spørsmål om levering av min 9lb 8oz baby, og lyttet nøye til svarene mine.

Hun vurderte da min smertefulle venstre kne og så på meg mens jeg klatret og løftet hver fot av bakken igjen. Da jeg våknet, sa hun at smerten kunne stammer fra en svakhet i bunnen, ben og mage muskler, noe som medførte at kneet ikke var godt støttet og kunne bli hjulpet ved å styrke øvelsene.

Deretter kom en bekkenbunnsjekk - og jeg ventet ikke at dette skulle være internt. Det var litt vanskelig i begynnelsen, men Sinead var veldig betryggende.

Hun snakket meg gjennom hvordan jeg skal ordentlig jobbe i bekkenbunnen, og sørg for å begynne klemmen fra ryggen, og deretter trekke alt opp og inn mot forsiden.

Som jeg praktiserte, kunne hun føle hvor godt muskelen utførte. Hun konkluderte med at bekkenet mitt var fortsatt litt svakt og rådet meg til å gjøre tre sett med 10 bekkenbunnsøvelser om dagen, og hold klemmen i seks sekunder hver gang.

>> Hva å lese neste: Hvorfor bekkenbunnsøvelser er så viktige

Jeg ble overrasket da Sinead rullet i sonografiutstyret neste - jeg hadde ikke skannet siden jeg var gravid!

Hun brukte den på akkurat samme måte, satte lotion på magen og plasserte doppleren, men denne gangen var det å se på mellomrommet mellom magesmusklene. Disse deles ofte i svangerskap og ikke alltid strikkes sammen igjen.

Sinead avslørte at min hadde kommet tilbake sammen over og under min navle men det var et lite gap under den. Hun snakket meg gjennom noen målrettede sit-ups mens hun så på skjermen hvordan de dypere lagene av musklene utførte. Beroligende forklarte hun at gapet ikke forårsaket noen problemer, og at musklene mine holdt seg flate og sterke.

På slutten av økten ble jeg gitt klare råd om hvordan jeg styrker kroppen min.

Sinead anbefalte jeg gjorde pilates øvelser sammen med mine nåværende løp.

Jeg følte meg mye bedre rustet til å ta vare på bekkenet mitt, inkludert hvordan du sitter på loa!

Jeg følte meg trygg på at jeg nå har en klar strategi, og at det vil lindre smerter og smerter, og jeg følte meg også bra at jeg hadde gjort min helse en prioritet - normalt kommer mine to barn alltid først. Det var flott å bli påminnet om at jeg som mamma må passe på kroppen min - fra innsiden ut.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar